• På onsdag skickas den in, delta i vår namninsamling mot att fasa ut ränteavdraget på lån utan säkerhet: Skriv under här.

Nekad bolån trots godkänt lånelöfte?

B

Bostadslån

Gäst
Poäng: 0
Om man har blivit beviljad ett lånelöfte (lånelöftet beviljades i september) och banken godkänner objektet man ska köpa. Finns det risk att bli nekad bolån trots det?

Förra veckan vann jag en budgivning och skrev på kontrakt för lägenheten (efter att banken sa att det var okej!).
Nu på fredag så ska jag till banken och diskutera ränta och förbereda för uppläggningen av bostadslånet. Kan banken plötsligt bara ändra sig och neka bolånet?!
Det är Nordea som lånelöftet togs och de som beviljade objektet.

Jag vet inte om det här är en dum och onödigt nojig fråga. Men sen den tanken slog mig så har jag inte kunnat släppa det..
Då det även är ett ganska speciellt objekt, där jag har möjlighet att få en inkomst. Vilket Nordea har räknat med i sin kalkyl på inkomster utöver min lön.
Då jag bor i en storstad så är det rätt dyrt med bostäder, och av de banker jag har kontaktat så är det ingen annan som beviljar det lånet..
Så jag är ganska körd ifall detta worst case scenario skulle hända... :(
 
  • Nystartslån
  • Lån utan UC

Lasseman

V.I.P & LF entusiast
Poäng: 9 787
Moderator
Årets medlem
Årets mest kunniga
Blev medlem
25 Juli 2014
Meddelanden
26 199
Mottagna reaktioner
12 760
Poäng
9 787
Sbab gör så emellanåt. Deras löften är luft värda.
 

Lasseman

V.I.P & LF entusiast
Poäng: 9 787
Moderator
Årets medlem
Årets mest kunniga
Blev medlem
25 Juli 2014
Meddelanden
26 199
Mottagna reaktioner
12 760
Poäng
9 787
Låter ganska oseriöst sålänge man inte ljugit eller nått i ansökan. Angående Nordea vet jag inte.

Jag håller med. Ordet löfte tyder ju på att man är lovad något
 
T

Trådskaparen

Gäst
Poäng: 0
Tänkte bara göra en liten uppdatering.

Det gick bra att lägga upp lånet. Inga konstigheter! Pratade om min oro med banken innan mötet och de sa att de aldrig hört något liknande. Och ifall man blir nekad så skulle det vara för att man plötsligt tagit massa blancolån som förändrar kalkylen.
Berättade för Nordea att SBAB hade nekat trots godkänd lånelöfte (för läste det även på Facebook på något inlägg de hade kommenterat att det hade hänt).
Den jag pratade med tyckte det lät väldigt underligt att SBAB gjorde så. Men att i såna fall så kunde det bero på om man tagit massa blancolån eller om man har en visstidsanställning och något förändras med anställningen.
De tog ingen extra UC på mig, då jag fick lånelöftet bara nån månad innan inflytt (Tror SBAB alltid tar kreditupplysning vid uppläggningen av lånet? Är dock inte 100% säker).

Men ifall någon annan är orolig och hittar den här tråden. Så ville jag bara göra en uppdatering vad jag fick för info från Nordea!
De har varit väldigt tillmötesgående och hjälpsamma! Ett stort plus är att de kunde räkna med vissa inkomster i kalkylen som var utöver min fasta anställningen. De andra bankerna har i mitt fall varit oerhört stelbenta.
 

Lea31

V.I.P
Poäng: 367
Blev medlem
7 Juni 2017
Meddelanden
419
Mottagna reaktioner
186
Poäng
367
Vill lägga till en input nu, har köpt en nyproducerad lägenhet, tillträde på torsdag. Min slutfaktura skulle betalas 3 dagar innan tillträde, alltså idag 11/12. Fick imorse ett kvitto skickat till mig att betalningen är utförd och allt med lån är klart. Ingen UC har gjorts extra på oss idag. Utan endast den som gjordes vid lånelöftet som kanske var för 2 månader sedan.
Har alltså SBAB som bank
 
Ta en titt i Lånforums guide för bästa samlingslån, där finns svar på de vanligaste frågorna runt samlingslån.
Topp