• Delta i vår namninsamling mot att fasa ut ränteavdraget på lån utan säkerhet: Skriv under här.

Lånforum.se rekommenderar

1. Lendo - Forumets favorit
2. Zmarta - Ett bra alternativ
3. Sambla - Jämförelsetjänst
4. Flexkontot - Swish-utbetalning, ingen UC
5. Klaralån - Lån utan UC
6. Brixo Privatlån (ny) - Ingen UC
7. Binly - Lån utan UC
8. Banky - Lån utan UC
9. Ferratum - Lån utan UC
10. Lumify - Lån utan UC

Ett helvete på G efter 12 års spelberoende

pala87

V.I.P & LF entusiast
Poäng: 897
Blev medlem
20 Juli 2017
Meddelanden
2 202
Mottagna reaktioner
1 077
Poäng
897
Halloj! Försöker hålla igång min blogg om spelmissbruk/spelfrihet. Kolla några poster högre upp så kan ni klicka er in på länken :) Senaste avsnittet skrivet nyss.

Ha det fint och skriv gärna hur det går för er, både med spelfrihet, berättande för anhöriga, skuldläget, ev återfall etc etc så kan vi peppa varandra!

Läste din blogg. Du är urstark som person och även som pappa. Detta kommer göra dig till en ännu starkare människa och jag tror inga motgångar slår din situation som du är i just nu.

Jag tycker min ekonomi har varit hemskt men det börjar bli stor skillnad på mina lån/utgifter mot i somras. Jag fattar inte hur du orkar med tanke på att du knappt går + varje månad. Men kämpa på och ge inte upp!

Jag har skrivit här förut, något som jag håller på med. På alla mina lån så erbjuder dom betalningsfria månader eller amoteringsfria månader då och då. Använd dom och betala in summan på lägsta lånen! Alltså snöbollsmetoden!
 
  • Nystartslån
  • Lån utan UC

Laika

V.I.P
Poäng: 437
Blev medlem
20 Maj 2017
Meddelanden
359
Mottagna reaktioner
279
Poäng
437
Tänkte köra en liten update i den här gamla tråden.

Slutade spela 5 Aug 2017 (snart 2 år sen) och har inte loggat in på en spelsida sen dess. Hade missbrukat spel sen 2005 men hade eskalerat ordentligt sista året framförallt då jag började låna stora summor för att ha råd med mitt missbruk och att hålla det hemligt för alla nära mig. Blev värre och värre. När jag tillslut bestämde mig för att aldrig mer spela (som jag hade tänkt att jag skulle gjort långt innan otroligt många gånger) hade jag en månadskostnad för lånen på runt 28 000:- (sms-lån,blanco, CSN). Fick då ut runt 23 000:- efter skatt så fanns inte en chans att rädda det. Hade dessutom uselt Score på UC, Bisnode och creditsafe så gick inte att låna ett öre till. Jag och min flickvän hade precis fått en dotter och hon började planera flytt till större lägenhet medan jag försökte avstyra planerna utan att kunna ge någon direkt anledning. Hon tyckte det var konstigt att jag så gärna ville bo på 48 kvadrat. Jobbade dessutom massa extra på helgerna vilket blev ännu konstigare när vi precis hade fått barn. Så tillslut fanns det ingen utväg längre. Jag satt under ett helgpass och skrev ihop ett mail till henne där jag berättade allt om mitt spelmissbruk,alla skulder,alla lögner etc som jag skickade i slutet av arbetspasset. Sen smsade jag henne att jag hade skickat mail med väldigt jobbiga erkännanden i. Efter det cyklade jag hem på min slitna cykel (enda färdmedlet jag hade råd med). Den cykelturen var fruktansvärd,massa tankar om att hon skulle lämna mig,att jag sporadiskt skulle få träffa vår dotter m.m.
Hon blev väldigt ledsen så klart och det blev några väldigt ansträngda månader efter det. Men hon stannade kvar och valde att lita på mig vilket jag är evigt tacksam för. Jag fick till en början hjälp av henne att lösa dom värsta sms-lånen och av mina föräldrar att samla några lån till ett 200 000:- samlongslån som jag idag betalar till dom (annars hade jag varit hos KF idag)

Idag är vår dotter 2 år och helt underbar. Ekonomin är inte fantastisk men absolut stabil. Jag reggade mig direkt på spelpaus när det kom bara för att vara på säkra sidan.

Känner inget spelsug idag. Var så otroligt trött på spelande när jag slutade och finns så många fördelar med att inte spela. Har försökt hitta olika korta och långa motivationsdelar att tänka på för att aldrig spela mer. Den största är så klart att jag vill finnas där för min dotter och flickvän. Men också för att jag vill kunna leva ett "normalt" liv och kunna njuta av allt som det har att bjuda.
Ibland blir jag väldigt rastlös, men försöker göra annat som att träna och kolla på film.
Ibland tar sig beroendet andra utsvävningar som att proppa i mig glass, ta några öl för mycket,spela tv-spel för många timmar etc. Men inget har blivit något som har förstört mitt liv på samma sätt som spelmissbruket.

Trodde aldrig att jag skulle kunna ta mig ur spelmissbruket, men det gick (är så klart ett livslångt jobbade med det här,men har gått än så länge)
Går då och då på spelmöte för att påminna mig själv och försöker tänka på mina val i livet mer. Har också gått hos en psykolog efter mitt missbruksavslut som var väldigt bra.
Summa summarum: jag trovs med mitt liv och har inte ångrat en sekund att jag valde att sluta spela och fortsätter välja den vägen.


Läget med ekonomin:

Lön: har ökat lönen till 34 800:-/månad
Totala skulder: 407 000:-
Lån:
ICA 124 000:- (ränta 5,30 %)
SEB 280 000:- (ränta 4,60%)
Credway 3000:-
UC-score: 0,5
FF: 3 ST (försvinner 30/7,10/9 och 1/2)

Trevlig midsommar önskas till er alla!
 
Ta en titt i Lånforums guide för bästa samlingslån, där finns svar på de vanligaste frågorna runt samlingslån.
Topp