• Delta i vår namninsamling mot att fasa ut ränteavdraget på lån utan säkerhet: Skriv under här.

Lånforum.se rekommenderar

1. Lendo - Forumets favorit
2. Zmarta - Ett bra alternativ
3. Sambla - Jämförelsetjänst
4. Klaralån - Lån utan UC
5. Brixo Privatlån (ny) - Ingen UC
6. Banky - Lån utan UC
7. Merax - Nu med Swish, ingen UC
8. Nstart - Nystartslån
9. Brixo - Lån utan UC
10. Binly - Lån utan UC

Lista över blufflångivare / lånebluffar

Klaslåda

Medlem
Poäng: 2
Blev medlem
12 Februari 2012
Meddelanden
11
Mottagna reaktioner
0
Poäng
2
Hej! Jag driver en lite större webbsida om lån och ekonomi och på den sidan har vi en ganska stor undersida som är till för att samla lånebluffar, blufflångivare och bedragare. Det är både ett försök att varna folk för långivare som kör med oschyssta metoder och för att lära folk hur man ser vilka långivare (och låneerbjudanden) som är fejk, så att ingen riskerar att förlora sina pengar.

Min tanke med denna post är att försöka samla namn på alla långivare som är bluffar - alla som inte betalar ut pengar, som försöker skicka bluffakturor, som har orimligt höga avgifter eller försöker lura dig att betala utan att du får ett lån osv.

Alla inlägg om bluffar och bedragare är välkomna. Om du skriver något, försök förklara vad långivaren gör för något dåligt. Helst inte spekulationer utan mer om du konkret vet om att de har agerat på ett dåligt sätt. Jag försöker sedan sammanställa listan med jämna mellanrum så att man lätt kan se vilka långivare man ska undvika.

Eftersom reglerna i forumet säger att man inte får länka till webbsidor som har jämförelser av lån och liknande så vågar jag inte länka till vår sida med lånebluffar och information om detta just nu. Kanske kan jag i framtiden få godkänt av en admin, men tills vidare hoppar vi länken. Alla tips som kommer in här kommer vi även att lägga upp på den sidan och hjälpa folk att slippa undan bedragare. Tack på förhand.
 
  • Nystartslån
  • Lån utan UC

Grodan1

V.I.P & LF entusiast
Poäng: 397
Blev medlem
28 Oktober 2014
Meddelanden
1 268
Mottagna reaktioner
196
Poäng
397
Hej, vad är de för sida? En större sida? Kan du länka den? Det verkar inte vara ett forum som detta, så varför skulle du inte kunna länka? Om det bara är en lista?
 

ca5tio

V.I.P & LF entusiast
Poäng: 907
Blev medlem
28 Oktober 2012
Meddelanden
3 961
Mottagna reaktioner
977
Poäng
907
Du vill använda oss till att ge dig uppgifter om blufflångivare som du sen kan använda på din egen sida jag kan inte se varför vi skulle göra det för en annan konkurrerande sida. Syftet med Lånforum är att vi som medlemmar och för gäster ska stötta, hjälpa utbyta erfarenheter här på forumet
 
Senast ändrad:

Klaslåda

Medlem
Poäng: 2
Blev medlem
12 Februari 2012
Meddelanden
11
Mottagna reaktioner
0
Poäng
2
Hej! Min sida är en stor jämförelseportal för lån och en av våra sektioner är dedikerad just lånbluffar och liknande. Så jag skulle tro att en länk bryter mot första regeln som säger att man inte får skriva länkar till den typen av sidor, även om jag bara länkade just denna lista.

Jag vill att vi alla ska kunna undvika lånebluffar. Genom att samla dem här i t ex denna tråd, så får alla som är på forumet enkelt information om vilka långivare som är dåliga och genom att även samla dem på andra platser så kan vi bättre sprida sanningen om dessa långivare och lärdom om hur man kan undvika att bli lurad. Ju bättre spridning ju bättre är det. Vet inte vem som skulle ta skada av att sprida information om bedragare och hur man undviker dem, förutom bedragarna själva möjligen? Och att försöka lära ut hur man undviker att bli lurad kan väl ses som bra stöttning och hjälp?

Det finns redan mycket information på vår sida men det kan alltid bli bättre och jag försökte titta lite själv i trådar här och på andra ställen på nätet, men det är svårt att hitta bra information utan att det tar en evighet. Det är enklare om alla i communityn hjälper till att samla denna information. Det gynnar alla tänker jag?
 

Grodan1

V.I.P & LF entusiast
Poäng: 397
Blev medlem
28 Oktober 2014
Meddelanden
1 268
Mottagna reaktioner
196
Poäng
397
Ska jag vara ärlig så har jag inte hittat nån "större" sida om sms-lån eller blufflån om man googlar, som är uppdaterad med info som stämmer.. Och hur många sidor finns de inte som "jämför" lån? Vill man veta nåt om några låneföretag kan man ju söka här på forumet? Du vill att vi ska samla lånebluffar här i tråden som du ska använda på din sida sen? Du kan ju själv söka här på forumet efter den info du vill ha!
Detta gynnar väl bara dig? Du slipper sitta o leta info, du får sponsorer mm till din hemsida.. Vi har ju redan tillgång den infon på forumet här så. . .
 

Klaslåda

Medlem
Poäng: 2
Blev medlem
12 Februari 2012
Meddelanden
11
Mottagna reaktioner
0
Poäng
2
Jag har tittat runt en del som sagt på forumet och det är inte alls smidigt att hitta trådar om dåliga långivare och man vet inte säkert om det verkligen är något fel på dem eller om någon bara har klagat lite på en långivare felaktigt osv. Så att samla dem på ett ställe och organisera det lite vore nog en väldigt bra idé, så att man väldigt snabbt och enkelt kan hitta de dåliga och vad som varit fel med dem.

Jag tycker det är roligt hur ni hänger upp er på att jag driver en sida om lån (inte bara om SMSlån och inte bara en sida om blufflån, som du säger, utan för alla typer av lån) och att jag är fienden för att jag gör det. Oavsett om jag driver en sida eller ej så är en så här tråd som sammanfattar alla dåliga långivare en bra idé - det är bra för alla som använder forumet, alla som inte vill bli lurade osv. Jag har heller inte försökt lura någon här utan sa direkt ärligt att jag driver en sådan sida.

Men det känns som att ganska många här pratar mest ur egenintresse, att man inte vill dela med sig det minsta lilla till en "konkurrent" eller att folk blir "utnyttjade" för att de delar med sig av sina erfarenheter av blufflångivare. Känns lite konstigt att folk som driver en affiliatesida om SMSlån och även ett lånforum som väl åtminstone vid första anblicken är tänkt att hjälpa folk ska klaga på detta med att utnyttja folk. Detta forum är inte byggt för att vara snälla eller hjälpa i första hand utan för att tjäna pengar på folk.

På vår sida har vi redan en bra resurs för att hjälpa folk att undvika bedragare så jag känner mig inte som någon bad guy nu. Men ni som bara motarbetar en BRA IDÈ som hjälper folk bara för att ni eventuellt inte tjänar på det personligen, ni borde känna er lite skyldiga. Men klaga ni på mig istället :)
 

turnaround

V.I.P & LF entusiast
Poäng: 777
Moderator
Blev medlem
10 Februari 2014
Meddelanden
2 322
Mottagna reaktioner
821
Poäng
777
Känns lite konstigt att folk som driver en affiliatesida om SMSlån och även ett lånforum som väl åtminstone vid första anblicken är tänkt att hjälpa folk ska klaga på detta med att utnyttja folk. Detta forum är inte byggt för att vara snälla eller hjälpa i första hand utan för att tjäna pengar på folk.

Det är förvisso säkerligen helt sant, men oavsett avsikt är det inte det forumet har utvecklats till. Tror ingen här har något emot en sådan lista, bara att "grävjobbet" sedan dessutom ska kopieras rakt av till en annan sajt.
 

Klaslåda

Medlem
Poäng: 2
Blev medlem
12 Februari 2012
Meddelanden
11
Mottagna reaktioner
0
Poäng
2
Hej, har väl inte tänkt att någon ska sitta och gräva fram alla blufflångivare utan mer att varje person som har någon erfarenhet av detta bara skriver in den eller de långivare som de själva redan vet. Ingen behöver sitta och leta och samla. Sen är det ju som sagt inte frågan om att någon ska sno någon välskriven artikel eller något annat bra innehåll som någon har arbetat fram i sitt anletes svett, för att sedan lägga upp på annan sida, utan det är bara frågan om information om blufflångivare som väl är bra att det sprids.

Dessutom finns det redan nu troligen mer information samlad på vår sida än på någon annan enskild plats (vad jag har kunnat hitta) så jag har ingen vilja eller behov av att kopiera och sno, utan det handlar om att göra listan så bra och komplett som möjligt och att "outa" så många dåliga långivare som möjligt. Det borde ni väl alla vara intresserade av, med tanke på att väldigt många i detta forum verkar ta flera olika lån och testa nya långivare och då utsätta sig för risken att bli lurade.

Jag kan själv nämna några av de långivare jag har hittat när jag kollat runt, för att få bollen i rullning:

DinFinans - Inte längre aktiva(?) själva men verkar sälja bluffakturor för gamla lån (även sådana som har återbetalat ordentligt) så att det kan dyka upp krav på betalning utan grund.
SMScash.se - Tar betalat 403 kr för ansökning / förmedling oavsett om man får lån
Snabbsmskredit – snabbsmskredit.se – (ARS Enterprise AB) Håller inne fakturor / ockerräntor på tagna lån
Korttidskredit – korttidskredit.se – (ARS Enterprise AB) Håller inne fakturor / ockerräntor på tagna lån
Cashking.nu - Tar ut avgift på 495 kr för bara ansökan utan någon garanti för något lån
 

Lånforum.se

Forumsägare
Poäng: 1 117
Moderator
Blev medlem
9 Mars 2009
Meddelanden
1 590
Mottagna reaktioner
1 737
Poäng
1 117
Vad ska man svara på detta. Om vi nu ska sätta ihop en lista då känner jag att vi kan publicera den här lika väl, med cred till alla som varit delaktiga. Det förbättrar inte din sak att du sen anklagar mig för att bara bry mig om reklamintäkterna. Det är helt enkelt inte sant. Jag tror båda världarna fungerar bäst tillsammans, reklamfinansierat och kvalité.

Så tycker vi avslutar den här idén.
 

Klaslåda

Medlem
Poäng: 2
Blev medlem
12 Februari 2012
Meddelanden
11
Mottagna reaktioner
0
Poäng
2
Listan skulle väl vara publicerad här på sidan för den delen, med tanke på att den skulle vara i en tråd här på forumet. Enda skillnaden är att det var jag som föreslog den och inte ni själva.

Och när det gäller att anklaga så har jag än så länge bara diskuterat med t ex ca5tio om det hela men jag gissar att ni är samma användare eller delägare eller liknande? Har även inte sagt att ni bara bryr er om reklamintäkterna, vilket känns som en egen tolkning av vad som faktiskt skrevs. Skrev bara att forumet i första hand förmodligen skapades för att tjäna pengar. Vilket väl inte är så konstigt om det är en affiliatesida för SMSlån som ligger bakom. Men det verkar ju tyvärr vara så att en grej som skulle hjälpa folk att undvika att bli lurade och som skulle vara en schysst resurs för låntagare skjuts ner bara för att någon eller några verkar tycka att det är viktigare att inte ge en "konkurrent" någon liten fördel. Tråkigt tycker jag.
 
Ta en titt i Lånforums guide för bästa samlingslån, där finns svar på de vanligaste frågorna runt samlingslån.
Topp