Lånforum.se rekommenderar

1. Lendo - Forumets favorit
2. Zmarta - Ett bra alternativ
3. Nstart - Nystartslån
4. Loanstep - Lån utan UC
5. Merax - Lån utan UC
6. Ferratum - Lån utan UC
7. Credifi - Lån utan UC
8. Klaralån - Lån utan UC
9. Brixo - Lån utan UC
  • Nystartslån
  • Lån utan UC

Terry_

V.I.P & LF entusiast
Poäng: 8 557
En av våra mest hjälpsamma
En av våra mest kunniga
Blev medlem
31 Augusti 2012
Meddelanden
18 089
Mottagna reaktioner
12 745
Poäng
8 557
Såg detta inlägg på Flashback. Hoppas mannens advokat läser det också...


Enligt Betsson-domen kunde käranden inte bevisa att han var spelberoende, och även om han skulle ha varit spelberoende kunde inte Betsson-bolagen göras ansvariga eftersom bolagen själva inte visste om detta. Som talan var utformad, hänvisning till brott mot tro och heder enligt avtalslagen paragraf 33, krävdes att käranden måste visa att spelbolagen hade vetskap, inte bara borde känt till kärandens spelmissbruk.

Ett misstag av käranden var att han hänvisade till att Betsson-bolagen var skadeståndsskyldiga till förlusterna genom bolagens brott mot lotterilagen, spellagen och marknadsföringslagen. Enligt domen förelåg inget brott mot dessa lagar.

Ett annat misstag från kärandens sida var att han inte hänvisade till den maltesiska lagen som också kunde tillämpas i målet eftersom Betssons spelverksamhet bedrivs på Malta, inte i Sverige. Enligt Malta Gaming Authority, MGA är ledningen i ett spelbolag som bedriver spelverksamhet på Malta skyldig att ta reda på om personalen har upptäckt misstänkt spelmissbruk, vilken den gjorde enligt av vad den såg och enligt de åtgärder den vidtog för att motverka ett eventuellt spelmissbruk.

Domen är välskriven, att utgången inte blev någon annan tycks bero på kärandenombudens bristande erfarenhet och kunskaper i processteknik och materiell rätt. Frågan är om hovrätten beviljar prövningstillstånd om käranden överklagar. Ett prövningstillstånd förutsätts nog att käranden tillåts åberopa nya omständigheter.
 

Lasseman

V.I.P & LF entusiast
Poäng: 7 747
Moderator
Årets medlem
Årets mest kunniga
Blev medlem
25 Juli 2014
Meddelanden
22 578
Mottagna reaktioner
10 995
Poäng
7 747
Jag är osäker på hur man kan gå fram i ett tvistemål sådär, om det går att börja ändra och vilja ha nya saker prövade i överrätten eller inte
 

burton

Viktig medlem
Poäng: 167
Blev medlem
23 Maj 2016
Meddelanden
90
Mottagna reaktioner
54
Poäng
167
En sak som skrämmer mig är att även om man skickat mail om spelmissbruk till olika sajter när dom låg under MGA licens så finns det fortfarande möjlighet för dom att låta dig spela när dom skaffat SGA licens. Där kommer dom runt lagarna och skyller på att det är ny licens.

Jag har skickat mängder av mail till en sida om mina problem. Skickade säkert 20st när dom låg under MGA och upp emot 25-30 efter 2019 när dom låg under SGA. Skickade t o m ett läkarintyg om mina spelproblem. Trots detta kunde jag utan problem öppna ett konto på en systersida som ligger under samma SGA licens med BankId. Påpekade allt detta för dom men dom sa att dom inte gjort nåt fel o hänvisade till ARN. Så jag skickade allt till Spelinspektionen istället. Hjälper ju inte mig men kanske nån annan va ingen monstersumma heller.
 
Senast ändrad:
Ta en titt i Lånforums guide för bästa samlingslån, där finns svar på de vanligaste frågorna runt samlingslån.
Topp