Lånforum.se rekommenderar
1. Sambla - Perfekt för samlingslån (tips)
2. Advisa - Jämför 32 kreditgivare
3. Lumify - Ny 2019, ingen UC
4. Lendo - Bra komplement vid samlingslån
 1. Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får bästa upplevelse. Genom att fortsätta använda sidan accepterar du detta. Läs mer.

Blir man någonsin nöjd/lycklig?

Diskussion i 'Fritt' startad av JoNi, 13 januari 2019.

 1. JoNi

  JoNi Viktig medlem - Trofépoäng: 267

  Inlägg:
  68
  Mottagna gillanden:
  119
  Trofépoäng:
  267
  Blev medlem:
  14 oktober 2017
  okej här kommer mkt djupa funderingar en söndags kväll o_O

  Finns det någon där ute som kan säga att dem vart lyckliga eller nöjda i låt oss säga 3 år på raken utan att det kommer nya käftsmällar hela tiden?

  När jag var spelmissbrukare var det inte lika många motgångar i livet för man mådde ju så fruktansvärt dåligt redan över sin situation, då var det som att ”livet” var nöjd, ”ja hon klarar inte fler motgångar just nu så så länge hon spelar så pausar vi”.

  Men nu när jag har vart spelfri över ett år kommer det käftsmäll på käftsmäll, ”Nej du får absolut inte andas ut efter 12 års spelmissbruk utan nu slänger vi på extra mkt smått å gott och ser om du bryts ned av det här kanske?”

  Jag börjar på allvar tro att det aldrig kommer bli lugnt, jag vill bara att allt ska vara lugnt, som att alla skulder efter spelmissbruket inte heller räcker liksom....

  Men det är klart det kan alltid bli värre...:(
   
  abbe och Auron gillar detta.
  • Bästa samlingslån Sambla & tips
  • Monetti 20 000 kr över 1 år, många godkända lån under 2019.
  • Spargo 150 000 kr över 10 år, UC. Finns ej hos förmedlare.
 2. skyatnight

  skyatnight Kunnig medlem - Trofépoäng: 317

  Inlägg:
  209
  Mottagna gillanden:
  155
  Trofépoäng:
  317
  Blev medlem:
  8 juni 2018
  http://www.lessons4living.com/wmaz_week204.htm

  Länken ser tråkig ut, men det är ett sätt att se på det som känns rätt i mig i alla fall.
   
  JoNi gillar detta.
 3. JoNi

  JoNi Viktig medlem - Trofépoäng: 267

  Inlägg:
  68
  Mottagna gillanden:
  119
  Trofépoäng:
  267
  Blev medlem:
  14 oktober 2017
  Absolut vi är här för att lära är vad jag tror på här i livet, men ibland vill man bara ha en paus liksom, jag har svårt att se att alla har nya lärdomar/problem som kommer hela tiden mot dem.......

  Man måste liksom hinna återhämta sig eller är det inte meningen att vi ska det?

  Om man håller fast i ett problem tex ett spelmissbruk är man skonad från andra händelser för annars blir det för mycket?
   
 4. skyatnight

  skyatnight Kunnig medlem - Trofépoäng: 317

  Inlägg:
  209
  Mottagna gillanden:
  155
  Trofépoäng:
  317
  Blev medlem:
  8 juni 2018
  Tror nog inte att alla har samma mängd lidande. Menar bara att jag kom till en punkt i livet där jag har mått bättre av att jobba med acceptans och självmedkänsla.
   
  JoNi och Lize gillar detta.
 5. Gnetaren

  Gnetaren Kunnig medlem - Trofépoäng: 316

  Inlägg:
  123
  Mottagna gillanden:
  159
  Trofépoäng:
  316
  Blev medlem:
  9 augusti 2018
  Tja, Jag brukar sälla mig till dem som tror på "lagen om livets jävlighet" ;-) Saker man inte kan styra över gör att vissa av oss åker på käftsmäll efter käftsmäll (Familjemedlemmar dör/blir sjuka/ man blir av med jobbet/ man blir själv sjuk, ens barn föds handikappat osv medans andra av oss knappt får en enda käftsmäll under hela livet (möjligtvis sådana man orsaker sig själv). Det är bara så det är. Jag hör återkommande från de tursamma människorna " man bestämmer själv var i livet man hamnar, man har talang för olika saker och livet hittar alltid en väg så att ens talang kommer till rätta" osv. Alltid människor utan utbildning som fått värsta toppjobben... Gärna arbetat på samma ställe tills de går i pension, utan att behöva bekymra sig för uppsägningar, varsel eller konstiga chefer... Gärna människor som av en slump lyckats få en chef som lyft fram dem trots bristande kompetens tidigt i livet, Gärna människor som till och med har sina föräldrar välmående i livet när de går i pension. Gärna människor som av någon anledning lyckats köpa ett hus i ett "opopulärt område" som senare blivit trendigt med massiva värdeökningar som följd. Gärna människor som har "fått" allt ovan plus fått lite till. Jag brukar välja att nicka instämmande och hålla käften.

  För livet är som spel med tärningar(och de flesta här vet mer om spel än mig) Teoretiskt så ska man få lika många ettor som sexor bara man slår tillräckligt många gånger, men inför varje nytt slag är det lika troligt att man får en etta som en sexa. Vissa får helt enkelt ettor hela tiden, andra får sexor och många får en utspridd skur. Så är det bara. Och de som får sexor hela tiden tror att de själva är orsaken till sina framgångar och att alla som inte har samma framgångar är dumma i huvudet, så: Nicka instämmande och ta ettorna med lugn och ro, njut av sexorna! Se på det med lite svart humor .

  Återhämtning är för de döda...
   
  Last edited: 14 januari 2019
  ettib, Bob231, *Trött-i-själen* och 3 andra gillar detta.
 6. abbe

  abbe Kunnig medlem - Trofépoäng: 417

  Inlägg:
  254
  Mottagna gillanden:
  260
  Trofépoäng:
  417
  Blev medlem:
  1 maj 2014
  3 år av käftsmällar dagligen under den den tiden mer eller mindre spelfri, gick så långt så jag ringde min mor och rapportera "dagens käftsmäll" så jag känner igen det men det senaste halvåret har det börjat vända.. Jag var på riktkgt rädd i början. Shit nu har inget skit hänt på 2 veckor den smällen som kommer nu måste bli gigantisk. Men de kom ingen gigant.

  Jag tror att det kommer vända för dig med. Man får stå ut helt enkelt... Hur jobbigt det än är.
   
  Lize, JoNi och *Trött-i-själen* gillar detta.
 7. 2pac

  2pac V.I.P - Trofépoäng: 317

  Inlägg:
  568
  Mottagna gillanden:
  149
  Trofépoäng:
  317
  Blev medlem:
  23 juni 2017
  Jag tror man får se käftsmällarna som ett tecken på att vi lever också för att vi faktiskt känner saker. Jag börjar också känna nu efter ett grovt spelmissbruk och det är hemskt... Saker som skett under ditt missbruk kanske du nu hade sett som så kallade käftsmällar men då kanske det inte kändes något för inombords var du tom/"död".
   
  Lize, JoNi, *Trött-i-själen* och 1 annan gillar detta.
 8. JoNi

  JoNi Viktig medlem - Trofépoäng: 267

  Inlägg:
  68
  Mottagna gillanden:
  119
  Trofépoäng:
  267
  Blev medlem:
  14 oktober 2017
  Exakt det är den tanken man har vad kommer näst?
  Och händer det något bra så lär det ju komma något dåligt helt säkert!

  Det måste ju vända ingen människa hade väl orkat gå runt och få enbart ”ris” :eek:
   
 9. JoNi

  JoNi Viktig medlem - Trofépoäng: 267

  Inlägg:
  68
  Mottagna gillanden:
  119
  Trofépoäng:
  267
  Blev medlem:
  14 oktober 2017
  Jag har tänkt på det också man kanske var mer bedövad då man spelade och det var de enda som räknades då och man förminskade det andra, man kanske känner extra mkt nu och är extra känslig eftersom man levt med ständig ångest i flera flera år?

  Å för att lägga till lite komik på detta råkade jag ut för ett bedrägeri idag också o_O
  Och ja man har bara sig själv att skylla för att man litar på folk vet inte om man ska skratta eller gråta, tur det inte handlade om så mkt pengar iaf :oops:
   
 10. 2pac

  2pac V.I.P - Trofépoäng: 317

  Inlägg:
  568
  Mottagna gillanden:
  149
  Trofépoäng:
  317
  Blev medlem:
  23 juni 2017
  Jag tror att man bara känt riktigt ångest i början av sitt missbruk, när det inte var försent att ta sig ur innan det blev riktigt allvarligt. Sen när man börjat skuldsätta sig mer o mer sinar även ångesten så det blir skönt att spela.

  När man slutar spela kommer ångesten på riktigt för då måste man möta den verklighet vi skapat. Jag tror du har rätt i att vi känner mer nu.

  Trot eller ej blev jag också utsatt för bedrägeri :p blev av med 7000 kr, men fick tillbaka på försäkring
   

Dela sidan