1. Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får bästa upplevelse. Genom att fortsätta använda sidan accepterar du detta. Läs mer.

Bolån - kontoutdrag

Diskussion i 'Bolån' startad av pablo, 27 november 2017.

Tags: Add Tags
 1. pablo

  pablo Gäst

  Vad vill bankerna se när de tittar på kontoutdrag?

  Hur påverkar det om man har haft smslån som syns att man löst och inte längre har kvar? T.ex. att man betalt in till svea ekonomi.

  Om man har bra UC och kanske ett blancolån, kan man ta ett bolån och baka in det i samband med köp av bostad?
   
 2. Kenta

  Kenta Gäst

  I realiteten så kan du inte låna över vad bostaden är värd. Så om du ska ta nya bolån så kan det bli omöjligt att "smyga in" ett blancolån som du har sedan tidigare. Låt oss emellertid säga att du haft din bostad några år och du ska skriva om dina lån. Förutsatt att bostaden då är mer värd än när du köpte den så kan en ny värdering ligga till grund för ett ökat bolån, ett lån som kan suga upp ett högräntelån te.x. ett blancolån. Låt oss säga att vi har en utveckling på bomarknade liknande den vi haft de senaste åren ja då behöver du kanske inte vänta så länge.
   
 3. pablo

  pablo Gäst

  Men om jag har ett dåligt blancolån med hög ränta och vill ta ett bolån hos en av storbankerna.

  Kan de exempelvis erbjuda att lösa mitt nuvarande blanco + ett bolån?

  och som sagt vad tittar de efter på kontoutdraget, spelar det någon roll om det syns att man löst smslån tidigare?
   
 4. pablo

  pablo Gäst

  Ber man alltid om kontoutdrag?
   
 5. Kenta

  Kenta Gäst

  Du kan ju lägga 19:- för att göra en koll på www.minuc.se. Här får du en bra uppfattning om vad bankerna ser om dig. De ser de eventuella krediter som du har, dock inte var du har dem. Likaså kan de se din kreditvärdighet som styrs av hur många krediter du har och hur du lyckats sköta dem. du ser bl.a. "Krediternas utveckling under de senaste 12 månaderna i kr", "Betalningsanmärkningar och andra anmärkningar","Senaste frågor hos UC","Inkomstuppgifter", "Allmänna uppgifter" - så som civilstånd m.m.

  Alltså om du har skött dina SMS-lån och betalat i tid utan anmärkningar så borde det faktum att du tagit SMS-lån i sig inte ha någon betydelse alls. Allt hänger på att du skött dina förehavanden gentemot banker och andra kreditgivare.

  Att sedan få ett lån som överskrider bostadens värde vilket skulle ge en möjlighet att lösa bort ett dyrt blancolån ser jag som ganska utsiktslöst. Det är i så fall bättre att förhandla med kreditgivaren om ändrade lånevilkor, kanske längre amorteringstid eller ännu bättre en lägre ränta. Får du tag i en bostad och inte bomarknade vänder ner utan stiger så kan du låta omvärdera bostaden efter en tid. Då kan du, under förutsättning att bostaden gått upp, ta ett större bolån på bostaden och där baka in ditt blancolån...

  Det är alltid A till O att man sköter sina lån, no-matter-what....lycka till!
   
 6. Lasseman

  Lasseman V.I.P & LF entusiast - Trofépoäng: 1 867 Moderator

  Inlägg:
  6 421
  Mottagna gillanden:
  2 620
  Trofépoäng:
  1 867
  Blev medlem:
  25 juli 2014
  jag gissar att bankerna letar något avvikande på kontoutdragen.. att ha hundratals kortköp på onlinecasinon.. inbetalningar till alla möjliga inkassobolag etc är nog inte så positivt
   
 7. Kenta

  Kenta Gäst

  Nä, troligen inte :) För egen del handlar jag alltid med ett kort som ger poäng. Mitt vanliga bankkort ger inte ett skit i ränta. På så vis så har jag alltid en kredit som jag till viss del utnyttjat, men då jag alltid betalar tillbaka verkar det aldrig legat mig till last, i varjefall inte vad jag märkt ännu, bäst att tillägga o_O
   
 8. pablo

  pablo Gäst

  Skulle banken kunna erbjuda mig ett blanco för att lösa mitt nuvarande dyra blanco?

  Och sedan utöver det ett bolån separat?

  Jag håller på att löser SMSlån nu. Hade 8 st förra månaden, nu har jag 4 kvar. Hoppas kunna bli av med dom till slutet på januari/februari, mitt mål är att kunna ta ett bolån inom 6-12 månader. Kommer inte ha någon UCförfrågan då, dock sannolikt ett dyrt blanco som jag börjat amortera kraftigt.

  Jag använder ett kreditkort för de flesta transaktioner så en större post från mitt lönekonto går dit men det betalar till fullo varje månad.
   
 9. pablo

  pablo Gäst

Dela sidan