Lånforum.se rekommenderar
1. Lendo - Perfekt för samlingslån. Förmedlare
2. Slantar - Ingen UC. Upp till 30 000 kr
3. Advisa - Jämför 29 kreditgivare
 1. Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får bästa upplevelse. Genom att fortsätta använda sidan accepterar du detta. Läs mer.

Förhandla ner summorna

Diskussion i 'Fritt' startad av Annah69, 4 november 2018.

 1. Annah69

  Annah69 Ny medlem - Trofépoäng: 1

  Inlägg:
  1
  Mottagna gillanden:
  0
  Trofépoäng:
  1
  Blev medlem:
  2 november 2018
  Bakgrund/fakta:
  Jag och min man har haft löneutmätning sedan i mars detta år. Vi har varit hos budgetrådgivare i kommunen några gånger, där fick vi rådet att sluta betala på skulderna och låta allt gå till inkasso.
  Det handlar om ca 20-25 företag där vi har skulder, samtliga blancolån med skyhög ränta förstås. Totala beloppet uppgår till ca 1.200.000 kr.

  En nära vän till oss har erbjudit sig att låna pengar i banken med vettig ränta, så att vi ska kunna komma bort från KF. Istället för att betala till KF betalar vi till vännen. Givetvis kommer vi att skriva kontrakt osv.

  Efter att ha läst en del på olika forum, har jag förstått att man kan försöka förhandla ned summan om man säger att man kan betala tillbaks hela lånet? Hur går det till? Ringer man till inkasso-bolaget först eller börjar man hos KF?
  Och vad ska man säga när man ringer till Inkasso? "Hej, jag skulle vilja betala tillbaks hela vår skuld som vi har hos er. Finns det någon möjlighet att förhandla ned t ex räntorna?"
  Eller: "Hej, jag skulle vilja betala tillbaks hela vår skuld som vi har hos er. Kan vi möjligtvis göra en överenskommelse om att vi betalar in 200.000 kr och resten stryker ni?" I exemplet är den totala skulden på 250.000 kr.

  Sorry, är kanske korkade frågor men efter att ha läst lite så verkar det som om många har lyckats förhandla ned totalsumman.

  Nästa fråga: låt oss säga att vi lyckas få ner den totala summan till 900.000 kr. När slutar KF sin löneutmätning? Vi kan ju inte betala parallellt under några månader utan allt måste synkas så att KF/Inkasso avslutas t ex månad 1 och vi börjar betala till vännen månad 2.

  Hm, hoppas ni förstår hur jag menar :).
   
 2. Bekymrad

  Bekymrad Kunnig medlem - Trofépoäng: 387

  Inlägg:
  295
  Mottagna gillanden:
  245
  Trofépoäng:
  387
  Blev medlem:
  29 mars 2016
  Jag lyckades förhandla ner en del skulder och ringde då till varje enskilt bolag och förklarade hela situationen. En del var väldigt tillmötesgående andra var det kalla handen direkt.
  När jag löste mina skulder hos kronofogden blev det lite strul att stoppa utmätningen men lyckades i sista stund förhindra dubbel betalning. Det slutade med att dom faxade min löneassistent i absolut sista stund för att stoppa det så ring ofta och kolla efter ni betalat in och se hur det ligger till.
  Lycka till
   
 3. Lasseman

  Lasseman V.I.P & LF entusiast - Trofépoäng: 1 867 Moderator

  Inlägg:
  6 388
  Mottagna gillanden:
  2 603
  Trofépoäng:
  1 867
  Blev medlem:
  25 juli 2014
  Du kontaktar inkassobolagen, kfm kan inte göra upp om något.

  Löneutmätningen upphäva när alla skulder är återkallade eller slutbetalda.
   

Dela sidan