Lånforum.se rekommenderar
1. Sambla - Perfekt för samlingslån (tips)
2. Advisa - Jämför 32 kreditgivare
3. Slantar - Ingen UC. Upp till 30 000 kr
4. Lendo - Bra komplement vid samlingslån
 1. Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får bästa upplevelse. Genom att fortsätta använda sidan accepterar du detta. Läs mer.

Hjälp efter nej

Diskussion i 'Större lån' startad av Tisdag10Juli2018, 10 juli 2018.

Tags: Add Tags
 1. Hej!

  Har fått nej på ansökningar om privatlån hos zmarta och Ikano och skulle nu behöva lite råd om hur jag ska gå vidare.


  Bakgrund

  Har senaste åren haft en strulig period som började med att jag blev arbetslös. Tog en behovsanställning som precis täckte kostnaderna men blev därefter tvungen att flytta och mina boendekostnader steg med ca. 6000 per månad. Blev därefter arbetslös på nytt.

  Har nu fått ett jobb med lite lägre lön än jag hoppats men väldigt goda framtidsutsikter. Börjar en provanställning i augusti som sedan övergår i en fast anställning (väldigt osannolikt att jag inte skulle få fortsätta). Går också på visningar för att hitta billigare boende.

  Har under perioden lånat en del pengar av min bror och ett par nära vänner. Lånade 30000:- av min bank i början av förra hösten som jag sedan betalade av med ett nytt lån på 45000:- hos dem i December. Försökte för ett tag sedan utöka en tredje och sista gång men fick då nej eftersom min inkomst då var a-kassa. Försökte hos tjänsten zmarta men fick nej av samtliga givare. Försökte igen med en väldigt bra vän med god inkomst som medsökande och då fick ett erbjudande på 20000:- från Ikano. Erbjudandet hann tyvärr gå ut eftersom jag var bortrest och inte visste att man var tvungen att svara inom 48 (eller 72?) timmar. Tog kontakt med Ikano och fick veta att jag borde kunna få lån direkt hos dem. Sökte på nytt med samma medsökande men ansökte nu om 35000:- och fick nej. Hade räknat om och insett att underskottet var lite större än jag först räknat på och ville dessutom skjuta lite över målet för att slippa fler ansökningar och UC-kontroller framöver. Tänkte också att det borde gå bra då jag hade en medsökande med god inkomst och att jag kunde betala tillbaka eventuellt överskott till hösten när min ekonomi var i balans. Tröttnade därefter och lånade 10000:- vardera av min vän och min bror.

  Problemet nu är att jag fortfarande har ett underskott på cirka 15 tusen över de närmsta 2-3 månaderna. A-kassan täcker inte alla fasta utgifter och jag får inte ut en full lön första månaden eftersom jag börjar ett par dagar in på månaden. Är också extremt less på att ständigt vara stressad och ha ångest över att inte pengarna ska räcka till hyran, andra räkningar och mat etc.

  Vill därför fråga hur troligt det är att jag kan få ett lån redan nu i juli trots att jag inte börjat jobba än (har ett påskrivet kontrakt)? Vilken bank bör jag vända mig till? Började fylla i en ansökan hos Lendo idag men såg att jag var tvungen att ange telefonnummer till min arbetsgivare där. Har inte hittat ett offentligt nummer till dem och vill helst inte att min arbetsgivare får veta något om mina privatekonomiska problem, särskilt när jag har en provanställning och inte ens hunnit börja.  Alltså:

  Arbetslös med a-kassa just nu men påbörjar nytt jobb med sex månader provanställning tidigt i augusti. Kontrakt påskrivet.

  Kommer då ha 22000:- före skatt i månadslön.

  Bor i andrahand med kallhyra på 8900:-.

  Inga betalningsanmärkningar och har aldrig haft.

  Ett privatlån hos min bank på 43100:-.

  Studieskulder hos CSN på ca 230000:-

  UC-betyg: 1,8% - Bra kreditvärdighet.

  Fem frågor hos UC senaste 12 månaderna.

  Vid behov en medsökande (vän på annan ort) med månadslön på ca 36000:- och inga betalningsanmärkningar.  Undrar också om det är en fördel eller nackdel med att vara öppen med att jag behöver låna för att få ekonomin att gå ihop?
   
  • Bästa samlingslån Sambla & tips
  • Monetti 20 000 kr över 1 år, många godkända lån under 2019.
  • Spargo 150 000 kr över 10 år, UC. Finns ej hos förmedlare.
 2. 495509

  495509 Kunnig medlem - Trofépoäng: 146

  Inlägg:
  127
  Mottagna gillanden:
  40
  Trofépoäng:
  146
  Blev medlem:
  25 maj 2018
  Tror det blir svårt utan en tillsvidareanställning. Provanställning brukar de flesta bankerna se illa på. Din chans är nog att din vän söker ett lån åt dig. Och du då betalar till honom. Banker brukar nog inte ofta vara förstående med vad pengarna ska gå till. Går inte deras kalkyler ihop så får man oftast inte låna ändå :/
   
 3. Tack för ett rakt svar! Min egen bank Nordea sade att de inte godkänner provanställning. När jag ringde Ikano sade killen jag pratade med där att jag kunde välja fast anställning när jag ansökte och att de i princip ser på en provanställning som övergår till fast som en fast anställning. Noterade också när jag tittade på advisa alldeles nyss att de har fast anställning och provanställning i samma kategori ("Fastanställd (tillsvidare/provanställd)"). Att jag inte börjat jobba än är säkert spiken i kistan dock.
   
 4. Korpen

  Korpen V.I.P & LF entusiast - Trofépoäng: 537

  Inlägg:
  1 334
  Mottagna gillanden:
  431
  Trofépoäng:
  537
  Blev medlem:
  21 november 2017
  Ska du inte försökta fixa och trixa med 30% lån till att du börjat och sedan söka ett riktigt lån. Typ Credway, slantar, fairlo mfl. Försök även Collector Betallkoll så kan betala dina räkningar där iallafall.
   
 5. Stort tack för tipset! Har inte haft något större problem med min ekonomi på 10-12 år så har dålig koll på vilka alternativ som finns. Hade inte hört talas om Collector Betalkoll men av det jag hunnit läsa låter det precis som vad jag behöver just nu. Ett lån på 30% vore inte heller orimligt eftersom jag förväntar mig vara fast anställd och förhoppningsvis ha lägre boendekostnader om ett drygt halvår. Bör då kunna lösa ett litet lån hos en bank med bättre villkor. Ska kolla på de du nämner.
   
 6. Korpen

  Korpen V.I.P & LF entusiast - Trofépoäng: 537

  Inlägg:
  1 334
  Mottagna gillanden:
  431
  Trofépoäng:
  537
  Blev medlem:
  21 november 2017
  Kostnaden för Betalkoll är årsränta på 13,95%, börjar dock gälla först andra månaden efter att fakturorna är betalda, samt en aviavgift på 35 kr.
   
 7. Terry_

  Terry_ V.I.P & LF entusiast - Trofépoäng: 2 087

  Inlägg:
  5 665
  Mottagna gillanden:
  3 182
  Trofépoäng:
  2 087
  Blev medlem:
  31 augusti 2012
  Tar dom UC även på 10.000?
   
 8. Tack! Såg det och tycker det verkar rimligt. Hade haft ca 11-12% hos Ikano. Hittar dock ingen information om lägsta betalning per månad (dvs. hur länge man kan betala av). De har ett avsnitt om fakturor där det står 12 månader, gissar att det är samma som gäller också specifikt för betalkoll? Eftersom jag kommer ha små marginaler tills jag hittat ett bättre boende kan högre ränta vara att föredra framför högre månadskostnad. Funderar på att försöka lägga ett par tusen hos betallkoll (kanske 3000-5000) och resterande på 30% över lång tid (typ 5-10 år med avsikt att betala av så fort som möjligt) för att hitta en balans mellan kortsiktig och långsiktig kostnad.
   
 9. Lasseman

  Lasseman V.I.P & LF entusiast - Trofépoäng: 1 997 Moderator

  Inlägg:
  6 691
  Mottagna gillanden:
  2 767
  Trofépoäng:
  1 997
  Blev medlem:
  25 juli 2014
  Bank norwegian? Om dom inte finns via smarta
   
 10. Korpen

  Korpen V.I.P & LF entusiast - Trofépoäng: 537

  Inlägg:
  1 334
  Mottagna gillanden:
  431
  Trofépoäng:
  537
  Blev medlem:
  21 november 2017
  För mig tog de en mycket förenklad UC som inte syns. Vad jag förstått gör de så för alla. Sedan när jag ville höja krediten tog ytterligare en UC, förenklad men med något mer info exempelvis UC-betyg. Varken förfrågningar eller kredit har synts på UC hittills.
   

Dela sidan