Lånforum.se rekommenderar
1. Sambla - Perfekt för samlingslån (tips)
2. Advisa - Jämför 38 kreditgivare
3. Profilkredit - 25 000 kr, nu utan UC!
4. Lendo - Bra komplement vid samlingslån
5. Lumify - Ny 2019, utan UC
 1. Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får bästa upplevelse. Genom att fortsätta använda sidan accepterar du detta. Läs mer.

Hur mycket kan jag låna utan fast anställning?

Diskussion i 'Större lån & Samlingslån' startad av HorizonBlue89, 23 mars 2020.

 1. HorizonBlue89

  HorizonBlue89 Medlem - Trofépoäng: 1

  Inlägg:
  5
  Mottagna gillanden:
  0
  Trofépoäng:
  1
  Blev medlem:
  23 mars 2020
  Hur mycket kan jag låna utan fast anställning?

  Kreditengagemang: 0
  Betalningsanmärkningar: 0
  Senaste frågor hos UC: 0
  Kreditbetyg på UC: 0,8

  Årsinkomster för 2017 och 2018 på UC:n: 210-250K
   
  Last edited by a moderator: 25 mars 2020
 2. Streetspirit78

  Streetspirit78 V.I.P - Trofépoäng: 437

  Inlägg:
  986
  Mottagna gillanden:
  294
  Trofépoäng:
  437
  Blev medlem:
  5 januari 2015
  Det är givetvis helt omöjligt att veta hur mycket du kan låna...utifrån dina förutsättningar ser det iaf lovande ut. Söker du hos ex Advisa kommer du garanterat få erbjudanden. Får man fråga varför du behöver ett lån?
   
 3. HorizonBlue89

  HorizonBlue89 Medlem - Trofépoäng: 1

  Inlägg:
  5
  Mottagna gillanden:
  0
  Trofépoäng:
  1
  Blev medlem:
  23 mars 2020
  Det som dock är problemet är att jag inte har någon "fast" anställning idag.
  Jag vet sen flera år tillbaka när jag sökte om lån på 60.000kr via en bank så räckte det med att jag bara angav att jag har en inkomst och sen räckte det med att se min UC, de bad inte om några kompletteringar eller kontoutdrag eller lönespecar, det gjorde heller inte vissa andra banker när jag tog mindre summor.

  Av den anledningen så vet jag att när jag söker på nätet så kommer jag få många erbjudanden men vill därför försöka undvika att behöva komplettera med kontoutdrag och lönespecar. Jag vill helt enkelt att det ska gå igenom så smidigt som möjligt.

  Finns det någon "ungefärlig" summa i låneansökan som gör att en bank av den anledningen exempelvis begär kompletteringar? Utifrån min egen erfarenhet och den erfarenhet som mina bekanta har är att allt under 100.000kr så länge man har en bra UC mer eller mindre går igenom utan problem, det är ju även den erfarenheten jag själv hade för många år sen.

  Det som gör att jag samtidigt behöver ta lånet relativt snart är för att jag 2019 studerade med CSN, efter nästkommande deklaration det här året blir därför min UC betydligt mindre värdefull.

  Därför skulle jag vilja veta mer konkret följande, som jag förstår kan vara en klurig fråga;

  Med en UC utan förfrågningar, utan anmärkningar, utan några andra synliga lån på UC, 210-250K i inkomst för taxerade åren 2017 och 2018, ungefär vilken summa och var kan jag låna utav, att behöva riskera att behöva lämna in komplettering i form av lönespecar eller kontoutdrag, något jag alltså inte heller behövde för ett antal år sen.

  Kreditengagemang: 0
  Betalningsanmärkningar: 0
  Senaste frågor hos UC: 0
  Kreditbetyg på UC: 0,8

  Årsinkomster för 2017 och 2018 på UC:n: 210-250K
   
 4. brokoly

  brokoly Kunnig medlem - Trofépoäng: 137

  Inlägg:
  181
  Mottagna gillanden:
  35
  Trofépoäng:
  137
  Blev medlem:
  16 juni 2017
  Min mamma hade samma förutsättningar 2018 + ett underskott på 0 , hon fick 210,000 på ica utan problem och 100,000 på byax dagen efter
   
 5. HorizonBlue89

  HorizonBlue89 Medlem - Trofépoäng: 1

  Inlägg:
  5
  Mottagna gillanden:
  0
  Trofépoäng:
  1
  Blev medlem:
  23 mars 2020
  Din mamma behövde heller inte komplettera med lönespecifikationer eller kontoutdrag eller något annat förutom att de kollade hennes UC?

  Ska även tilläggas att mitt underskott av kapital 2018 var på 0,5% , 2017 var den dock på 6% av den taxerade förvärsinkomsten.

  Jag vill alltså undvika de banker där det finns betydande risk att jag behöver bekräfta något utöver min själva UC, dvs utan att visa lönespecifikationer, kontoutdrag, eller använda mig av någon instantor, och att de inte ringer upp någon arbetsgivare. Inget av detta behövde jag som sagt för några år sedan när min UC var som nu.
   
  Last edited: 23 mars 2020
 6. brokoly

  brokoly Kunnig medlem - Trofépoäng: 137

  Inlägg:
  181
  Mottagna gillanden:
  35
  Trofépoäng:
  137
  Blev medlem:
  16 juni 2017
  Nej inga kompletteringar som jag kan minnas förutom en selfie på sig själv med körkortet i handen hos byax
   
 7. HorizonBlue89

  HorizonBlue89 Medlem - Trofépoäng: 1

  Inlägg:
  5
  Mottagna gillanden:
  0
  Trofépoäng:
  1
  Blev medlem:
  23 mars 2020
  Nu har det dock uppstått bekymmer. Trots att jag har en bra UC utan anmärkningar, utan förfrågningar och utan några synliga lån, och deklarerad heltidsinkomst för 2017 och 2018 så kan jag ju inte använda tjänster som Lendo eller Advisa för att få fram erbjudanden. Detta eftersom jag för tillfället inte har någon fast anställning. Skulle jag bara ange att jag har det och sen gå vidare så skulle de mest troligen inte fråga mig om någon mer information eftersom min UC är bra och min erfarenhet sen tidigare säger att dom nöjer sig med att bara ha tagit kreditupplysningen i dom fallen när det gäller dom summorna och när UC:n ser bra ut.

  Därför uppstår problematiken att jag i kontakt med banker/kreditgivare exempelvis via telefon skulle få igenom en ansökan specifikt hos dom, men vill jag använda mig av Lendo eller Advisa exempelvis så måste jag fylla i anställningsform och kontaktuppgifter till arbetsgivaren där, och om jag ska vara helt ärlig med dom uppgifterna så uppstår då det bekymret direkt eftersom jag inte har en fast anställning just nu.

  Därför blir frågan om man ska vara "mindre ärlig" och bara ange att man har en fast inkomst och gå vidare med ansökan via Lendo eller Advisa, med vetskapen att de med största sannolikhet kommer nöja sig med att inte bekräfta mer än min UC (som ser bra ut), något som jag vet till 95% kommer att gå utan bekymmer, eller om man ska vara helt ärlig och istället kontakta banker/kreditgivare separat och vara helt ärlig med att jag just nu inte har någon fast inkomst.

  Det första alternativet att vara "mindre ärlig" med just den detaljen är det som går smidigast rätt igenom, det andra alternativet att vara helt ärlig med alla detaljer går inte lika smidigt.
   
 8. TomTom

  TomTom Kunnig medlem - Trofépoäng: 327

  Inlägg:
  292
  Mottagna gillanden:
  173
  Trofépoäng:
  327
  Blev medlem:
  27 maj 2017
  Du säger du inte har fast anställning/inkomst. Jobbar du på vikariat, visstid, timmar eller är du på a-kassa, f-kassa , socialbidrag eller ingen inkomst alls?
  Det blir ju lite olika hur/om du kan styrka inkomst även om den inte är ”fast”.
   
 9. HorizonBlue89

  HorizonBlue89 Medlem - Trofépoäng: 1

  Inlägg:
  5
  Mottagna gillanden:
  0
  Trofépoäng:
  1
  Blev medlem:
  23 mars 2020
  Jag har studier på heltid och jobb som jag precis fått i en ny stad jag flyttat till.
  Det knepiga där är ju dock att om jag helt enkelt bara fyller i att jag har fast anställning så kommer ju inga mer frågor att ställas till mig, om jag däremot är helt tydlig med precis allting så kommer ju mer frågor att ställas till mig och mina alternativ kommer dessutom förmodligen bli sämre.

  Precis på samma sätt skulle det inte vara några problem att jag inte har fast anställning utan provanställning osv och det övriga jag får in är via CSN. Det problemet uppstår inte om jag kontaktar och söker direkt via en enskild bank exempelvis, för då kommer de låta mig låna iallafall, men jag vill ju gärna använda mig av tjänster som Advisa eller Lendo för att kunna jämföra alla och bara få en fråga på min UC.

  Jag kommer inte behöva styrka min inkomst om jag helt enkelt bara inte nämner att jag inte har en fast anställning för tillfället, det är ju egentligen först då som jag också sätter käppar i hjulet för mig själv i att kunna ta ett bra lån.

  Jag vet ju själv hur systemet fungerar när man ansöker om ett sådant vanligt privatlån, jag vet ju att såvida jag bara anger att jag har en fast anställning och går vidare så kommer allt ju vara frid och fröjd och det går igenom eftersom min UC är bra, samtidigt som det då inte är att vara fullt ut tydlig med sin situation, och jag vet även att bara jag kontaktar en enskild bank/kreditgivare så kommer de att ge mig ett okej lån baserat på min UC, men jag vill ju prova använda Lendo eller Advisa, utan att där behöva gå in i detalj på samma vis som man behöver via exempelvis Lendo eller Advisa.

  Det jag hör hela tiden från alla jag frågat är att sålänge man har en bra UC så går man igenom på Lendo, och det är ju just det jag har, en bra UC. Samtidigt om jag inte använder mig av Lendo utan direkt kontaktar någon bank separat så kommer de att gå med på att låna till mig även om jag är fullt ut ärlig med min situation, men då missar jag ju möjligheten att kunna välja det bästa alternativet via Lendo.

  Lägg då till i den här situationen att det som sagt är Nu min UC ser bra ut ,redan efter nästa deklaration det här året som jag gissar läggs in på UC:n nu redan i juni månad så är ju ett av de deklarerade åren där nolla pga att jag bara hade CSN hela det året, det är med andra ord nu och inte senare som jag behöver ta ett lån, eftersom att min kreditvärdighet senare bara kommer bli sämre bara om ett par månader.
   
  Last edited: 24 mars 2020
 10. DenSkuldsatteMannen

  DenSkuldsatteMannen Kunnig medlem - Trofépoäng: 277

  Inlägg:
  230
  Mottagna gillanden:
  121
  Trofépoäng:
  277
  Blev medlem:
  1 maj 2018
   

Dela sidan