Lånforum.se rekommenderar
1. Advisa - Forumets favorit
2. Lendo - Ett bra alternativ
3. Zmarta - Jämför 30 kreditgivare
4. Loanstep - Lån utan UC
5. Viaconto - Lån utan UC
 1. Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får bästa upplevelse. Genom att fortsätta använda sidan accepterar du detta. Läs mer.

Kan inte betala, hur ser de kommande månaderna ut??

Diskussion i 'Hjälp!' startad av kcylsb, 13 februari 2020.

 1. kcylsb

  kcylsb Ny medlem - Trofépoäng: 6

  Inlägg:
  3
  Mottagna gillanden:
  1
  Trofépoäng:
  6
  Blev medlem:
  11 februari 2020
  Månaden där botten är nådd är här.
  Mitt fjärde och absolut sista återfall någonsin under min resterande livstid är ett faktum.
  Jag är en spelmissbrukare. Jag har varit det sedan ett tag efter jag fyllde 18, jag är idag 22 och är sedan igår kväll registrerad på spelpaus tills vidare för andra gången. Under 2019 var jag också avstängd men tog mig runt det och lyckades spela bort en massa ändå.

  Problemet:
  Utöver min "vanliga" månadsbudget där jag betalar ett lån som jag har hos remember, hyra, el, bredband och hemförsäkring. Så har jag nu i februari 13 stycken fakturor som ska betalas. Alla är lån/krediter.
  Månadskostnaden på alla dessa tillsammans blir 18.449 kr, totala skulden är 182.258 kr.

  En detalj är också att min provanställning inte blev förlängd, vilket var väldigt oväntat, och jag är för tillfället arbetssökande sedan fjärde februari. Jag hade iofs inte kunnat betala dessa 13 lån/krediter även om jag hade jobbat kvar där, men att vara arbetslös just nu kom vid världens sämsta tidpunkt. Att söka jobb när man har en extremt tuff tid som väntar är inte särskilt uppiggande..
  Som tur är så får jag min slutlön nu i februari och jag kommer att klara av mina "vanliga" utgifter.

  Kort sagt, jag kommer inte kunna betala dessa 13 skulder, tyvärr. Det kommer inte heller hjälpa att försöka deala fram avbetalningsplaner med inkassobolagen för månadskostnaden kommer att bli för stor för min framtida inkomst.

  Mina nära och kära har ställt upp så mycket dom har kunnat vid flera tillfällen tidigare. Att jag får hjälp av någon närstående den här gången är alltså inte aktuellt. Jag personligen har alldeles för dålig inkomst under 2018 pga studier, 24 ff och UC-risk på över 50%. Så min fråga är helt enkelt:


  Hur ska jag gå tillväga?
  Ska jag meddela långivarna direkt? Ska jag låta tiden gå, samla på mig brev efter brev och sen helt enkelt säga till diverse inkassobolag att jag inte kan betala och be dom skicka det vidare till KFM direkt? Hur ska jag göra för att den här processen ska bli så smidig som möjligt?

  Ja, jag vet att det är helt j*vla ofattbart hur det har kunnat gå så här långt och nu i efterhand så känns allting så ruttet, maktlöst.

  Jag söker endast efter svar på mina frågor. Jag vet att det är väldigt många här inne som har varit i den här sitsen och har stor kunskap kring en sådan här process.

  Blev en väldigt lång text det här, men jag hoppas ni orkat läsa den såhär långt och har många bra råd att komma med! :) Tack på förhand!

  PS. om det är något ni undrar som kan hjälpa till att ge bättre svar på mina frågor så är det bara att skriva i tråden, jag behöver verkligen hjälp med detta!
  Må väl.
   
 2. AphexTwin

  AphexTwin V.I.P - Trofépoäng: 477

  Inlägg:
  814
  Mottagna gillanden:
  381
  Trofépoäng:
  477
  Blev medlem:
  4 januari 2019
  Nä det är inte ofattbart. Vi är många som haft och har det likadant. Om du inte jobbar, sätt av en dag där du ringer alla du är skyldig pengar. Verkligen alla. Och förklara exakt hur situationen ser ut. Jag menar, en betalningsfri månad hos Remember kanske löser en eller två av de andra skulderna? Tjata tjata tjata på alla. Du kanske t.o.m. kan pausa vissa avbetalningar, sänka beloppen, frysa räntor osv. Man kanske inte tror det men alla är människor, även inkasso.

  Sälj grejer du äger. Allt du kan tänka dig. Fundera även på om du verkligen inte kan få hjälp av familj.

  Sen kommer kanske det viktigaste. SÖK JOBB! Vad som helst. Fixar du ett finns det ju chans att lösa detta. Hamna inte hos kronofogden. Aldrig.
   
 3. Blenda

  Blenda Kunnig medlem - Trofépoäng: 207

  Inlägg:
  272
  Mottagna gillanden:
  77
  Trofépoäng:
  207
  Blev medlem:
  8 mars 2019
  Remember är det inga problem att få en betalningsfri månad om man skött sina inbetalningar så hör av dig till dom och följ sen tipsen från föregående skrivare. Det kommer ordna sig!
   
 4. kcylsb

  kcylsb Ny medlem - Trofépoäng: 6

  Inlägg:
  3
  Mottagna gillanden:
  1
  Trofépoäng:
  6
  Blev medlem:
  11 februari 2020
  Ska se över vad jag kan göra! Tvivlar dock på att remember är villiga att ge mig en betalningsfri månad efter bara två betalade fakturor hittills? Tack för tips!
   
 5. AphexTwin

  AphexTwin V.I.P - Trofépoäng: 477

  Inlägg:
  814
  Mottagna gillanden:
  381
  Trofépoäng:
  477
  Blev medlem:
  4 januari 2019
  Men de ser ju hellre att du kommer ifatt än att du inte betalar alls och det blir ett ärende hos kronofogden? Det kan du ju nämna.
   
 6. kcylsb

  kcylsb Ny medlem - Trofépoäng: 6

  Inlägg:
  3
  Mottagna gillanden:
  1
  Trofépoäng:
  6
  Blev medlem:
  11 februari 2020
  Självklart, jag ska kontakta dom.
   
  Vändaskuttan gillar detta.

Dela sidan