1. Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får bästa upplevelse. Genom att fortsätta använda sidan accepterar du detta. Läs mer.

Lån i annans fastighet

Diskussion i 'Bolån' startad av Tiimo, 4 februari 2018.

Tags: Add Tags
 1. Tiimo

  Tiimo Gäst

  Läste någonstans här om att man kan ta lån i en annan persons fastighet, tredjemanspant. Är det någon här med erfarenhet av det? Vad krävs ? Vilken bank? släkting behöver hjälp med dyra blancolån som delvis jag bidragit till. Min inkomst är för låg för att jag ska få låna på villa. Marknadsvärde 3,7 befintliga lån 1,3 och lån som behöver läggas till 900 000.
   
  • Bästa samlingslån Sambla & tips
  • Monetti 20 000 kr över 1 år, många godkända lån under 2019.
  • Spargo 150 000 kr över 10 år, UC. Finns ej hos förmedlare.
 2. Lasseman

  Lasseman V.I.P & LF entusiast - Trofépoäng: 1 997 Moderator

  Inlägg:
  6 691
  Mottagna gillanden:
  2 767
  Trofépoäng:
  1 997
  Blev medlem:
  25 juli 2014
  Jag vet med säkerhet att swedbank och länsförsäkringar bank gjort så. Jag gissar att de 3 övriga storbankerna och säkert danske bank kan göra så också. SBAB har tydligt uttryckt att man inte gör det.

  Det krävs att man har betalningsförmåga för lånen och en tillräcklig säkerhet, vilket den där fastigheten borde utgöra.
  Tänk på att om det inte finns nog med pantbrev så måste sådana tas ut, om det behövs ta ut för 900000 så kommer det kosta 18375 kr.
  Det krävs också att fastighetsägaren går med på att pantsätta fastigheten och helst att han/hon är fullt införstådd med att om du eller din släkting som behöver låna upp på fastigheten av någon anledning inte kan betala sina lån, tex pga sjukdom, arbetslöshet eller att personen avlider, så får fastighetsägaren antingen betala/ta över lånen själv, eller så kommer fastigheten säljas med tvång.
   

Dela sidan