• Delta i vår namninsamling mot att fasa ut ränteavdraget på lån utan säkerhet: Skriv under här.

Lånforum.se rekommenderar

1. Zmarta - Forumets favorit
2. Lendo - Ett bra alternativ
3. Compricer - Jämför lån (ny)
4. Viaconto - Lån utan UC
5. Klaralån - Lån utan UC
6. Brixo Privatlån (ny) - Ingen UC
7. Binly - Lån utan UC
8. Ferratum - Lån utan UC
9. Credifi - Lån utan UC
10. Brixo - Swish-utbetaqlning & Ingen UC

Lånforums samla lån guide (officiella)

Lånforums officiella samla lån guide​

Forumet får många frågor om bästa vägen att samla lån. Denna guide är ett levande dokument som med hjälp av forumets kunskap informerar om hur man på bästa sätt samlar lån, samt får bästa ränta och villkor på dessa. Målet är en så enkel guide, en god start. Eventuella fördjupningar tas därför bäst i forumet eller kommer i en extern guide.

Grunden är enkel. Du vill ha ett lågt kreditbetyg när du ansöker. Lägre kreditbetyg ger lägre ränta och fler erbjudanden lite förenklat. Den goda nyheten är att du kan påverka ditt kreditbetyg innan du ansöker! Läs på...

5 tips - Hur du samlar man lån på bästa sätt enligt forumet samlade kunskap​

  1. Håll koll på ditt kreditbetyg här https://www.minuc.se/
  2. Ansök med under 5 UC-förfrågningar helst för bra ränta. En förfrågan ligger kvar i 1 år, och kan påverka din kreditvärdighet negativt enligt Minuc.se "Om kreditvärdighet" (alltså UC själva). Sök inte direkt när den går ut, vänta tills ditt kreditbetyg verkligen sjunker. Allt enligt Forumets medlemmar.
  3. Se upp med maxade eller högt utnyttjade kreditkort! Det försämrar ditt kreditbetyg enligt Forumets medlemmar. Stäng dock inte ner kreditkorten, låt dem ligga nollade. Ett kan du använda utan problem, tom bra om du har en skuld på runt 5% som du betalar på. Då ser kreditgivarna att du kan hantera ett lån (enligt @Lånforum.se, det är så det fungerar i USA och antagligen i Sverige med).
  4. Din inkomst kontra skulder är en viktig parameter enligt Minuc.se "Vad baseras UC Riskprognos på?". Lån på upp till 100% av din inkomst brukar inte vara något problem enligt Forumets medlemmar. Över där då blir det mer komplext att få bra lån. Reglerna ovan blir än mer aktuella då. Sök gärna igenom i forumet och se vad andra får för erbjudande just nu: Underforum för samlingslån
  5. Samma princip ovan fungerar om du har betalningsanmärkningar.
Finns fler övriga tips här, så som att jämka på skatten, förhandla med inkasso om någon skuld ligger där mm. Men läs igenom forumet för det.

Bästa sätt att Ansök om samlingslån​

Det finns flera bra tillvägagångssätt, ett dåligt är dock att ansöka överallt. Då försämrar du ditt kreditbetyg. Att ansöka hos max 2 kreditgivare är en bra tumregel.

I dagsläget täcker låneförmedlare nästan alla vettiga kreditgivare, så det är bäst att gå via en sådan, favorit på forumet är Lendo. Även Zmarta har gett gott resultat, de har över 40 kreditgivare. Problemet att söka utanför en förmedlare är som sagt att man samlar på sig kreditförfrågningar och det blir svårare att få lån desto mer man ansöker. Vilken kreditgivare som har bäst erbjudande skiftar också ofta, vilket gör att rekommendera en specifik är svårt.

Här har vi betygsatt Lendo och även några recensioner finns:
https://www.lånforum.se/threads/erfarenheter-av-lendo-riktiga-omdömen-från-låntagare.12309/

Nekad?​

Lån utan UC kan då vara ett alternativ, även om de oftast är dyrare. Lån utan UC är lån som inte påverkar ditt kreditbetyg hos UC AB. Ett alternativ för att brygga en situation tills du kan säkra ett större lån med UC.

För aktuella erbjudanden som har aktiv kreditgivning, ta en titt längst upp över detta inlägg under "Lånforum.se rekommenderar" så finns ett gäng.

Se fler alternativ här: https://www.lånforum.se/jamforelser/lan-utan-uc/lan-utan-uc-50-000-kr/

Frågor?​

Ställ dem i forumet! Större lån med UC: https://www.lånforum.se/forums/större-lån-samlingslån.5/
Mindre lån utan UC (smslån) : https://www.lånforum.se/forums/smslån.2/
Kreditbetyg & kreditupplysning: https://www.lånforum.se/forums/kreditupplysningar.18/
 
Senast ändrad:
  • Nystartslån
  • Lån utan UC
Ta en titt i Lånforums guide för bästa samlingslån, där finns svar på de vanligaste frågorna runt samlingslån.
Topp