Lånforum.se rekommenderar
1. Sambla - Perfekt för samlingslån (tips)
2. Advisa - Jämför 32 kreditgivare
3. Lumify - Ny, ingen UC. Upp till 20 000 kr
4. Lendo - Bra komplement vid samlingslån
 1. Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får bästa upplevelse. Genom att fortsätta använda sidan accepterar du detta. Läs mer.

Nära nu släpp bitterheten

Diskussion i 'Hjälp!' startad av abbe, 2 december 2018.

 1. abbe

  abbe Kunnig medlem - Trofépoäng: 417

  Inlägg:
  253
  Mottagna gillanden:
  257
  Trofépoäng:
  417
  Blev medlem:
  1 maj 2014
  (Edit jag ber inte om hjälp, inlägget flyttades hit) Jag har som så många andra här inne spelberoende som "grund" till totalt sabbad ekonomi, jag har spelat sen jag var typ 10 och köpte lotter och spelade enarmadbandit. De stora problemen kom med nätcasinon, och smslån debuten.

  Jag har hållit mig flytande och idag har jag genomgått en utmätning för ett tag sen men har fortfarande ett BN-lån på 210.000 kvar samt lite privata skulder. Jag håller mig hyfsat spelfri när jag har lite pengar, jag spärrar mig överallt när jag är "nykter" så nu efter flera års spärrade upplever jag det som svårt att hitta sidor att regga mig på, trustly är ett ofog har spärrat mig och hävt spärren flera ggr.

  Men jag tänker inte vara bitter jag tänker framåt och skall lära mig leva i nuet. Jag betalade av nästan hela lönen i skulder privat och annat och har 450 kr på kontot just nu. Det är 450 mer än jag brukar ha många ggr och jag känner ingen panik jag måste inte jaga pengar det gör jag när de är slut. Till mat inte som förr jaga pengar för att spela bort i tron om att det löser sig.

  Jag har klarat mig från "maffialån" och inte gjort nått kriminellt sen att jag lurat folk så tillvida att jag lånat (betalt tillbaka) sagt att det skall gå till mat eller annat men spelat det får jag leva med.


  Jag är och kommer alltid vara spelberoende och det enda som hjälper och gör mig starkare efter varje återfall är en tydlig ekonomi, folk att prata med om det som inte dömer och spärra alla möjligheter till spel så gott det går.

  Gör saker som gör mig glad på mitt sätt spelet har varit en flykt från ansvar, ansvar som jag tar på mig från folk som varken ber om det eller förtjänar det en del av dem utnyttjar så klart min "snällhet" det är slut på det det går sakta åt rätt håll och jag mår såååååå mycket bättre. Så sök svaren på VARFÖR ni sitter i skiten "jag har tagit lån för att ha råd" är oftast inte grundorsaken, "spelberoende" är heller ingen direkt orsak för när vi spelare är nyktra vet vi mycket väl att det är fucked up att spela. Det är först där när man förstår orsakerna bakom som man kan börja vara ärlig mot sig själv. Jag har lurat mig själv i så många år och tyckt lite synd om mig själv, det är synd om den kloke vettiga jag som har ett spännande bra jobb, numera helt ok bostad och två underbara barn och en rellativt ny flickvän (hon vet allt men varken får eller vill bli inblandad min ekonomi är min ekonomi och mitt ansvar, att jag i framtiden om. Vi blir sambos kanske kommer be henne ha en inloggning så hon kan göra stickprov är bara för mig skull)


  Skrev det här kanske mest för att jag behövde själv men också för er som tappat tron. Det finns alltid vägar, vi lever i ett samhälle där man har rätt att ha det drägligt i alla fall existensminimum, det suger men jag hade mer pengar då under utmätningen än vilken spelmånad som helst. Jag är 43 år idag vilket gör att jag inte haft en så bra ekonomi som nu på 27 år (börja jobba som 16 åring) förr eller senare heter det och ja det stämmer och jag har 1.5 år kvar sen är mitt uc rent då går jag till banken och lägger om kvarvarande krediter och betalar av skulderna på max 7 år så kanske jag är skuldfri vid 50 om inte förr och tiden går fort i stort.
   
  Last edited: 3 december 2018
  Kman och DenSkuldsatteMannen gillar detta.
 2. game

  game Medlem - Trofépoäng: 7

  Inlägg:
  17
  Mottagna gillanden:
  1
  Trofépoäng:
  7
  Blev medlem:
  7 augusti 2013
  Aldrig övervägt att söka skuldsanering?

  Hade inte jag heller tills nyligen, det verkar som jävligt lång tid 5 år men jämför med de 27år som ungefär i genomsnitt kanske haft samma ekonomiska utrymme för dig.
   
 3. game

  game Medlem - Trofépoäng: 7

  Inlägg:
  17
  Mottagna gillanden:
  1
  Trofépoäng:
  7
  Blev medlem:
  7 augusti 2013
  Hade du känt likadant om du drabbats av cancer eller diabetes och behövde mediciner till ett väldigt översatt pris i syfte från läkemedelsbolag att tjäna pengar och det inte täcktes på något sätt från allmänheten?

  Har absolut ansvar för sina handlingar, jag skyller bara på mig själv och förväntar mig inte att andra ska lösa ev. Problem.

  Precis som man då borde göra om man röker eller äter på McDonalds 5 dar i veckan..

  Vad är skillnaden?
   
 4. abbe

  abbe Kunnig medlem - Trofépoäng: 417

  Inlägg:
  253
  Mottagna gillanden:
  257
  Trofépoäng:
  417
  Blev medlem:
  1 maj 2014
  Det var inte aktuellt förut och inte heller nu för det finns ett banklån med i bilden som om det går till fogden kommer dra med en annan person ner i skiten. Och får jag bara över BN skit lånet til ett "vanligt" så kommer min ekonomi var väldigt bra.
   
  Lize och Kimsan72 gillar detta.
 5. abbe

  abbe Kunnig medlem - Trofépoäng: 417

  Inlägg:
  253
  Mottagna gillanden:
  257
  Trofépoäng:
  417
  Blev medlem:
  1 maj 2014
  Hmmm game svarade du på nått inlägg som klanka ner på ditt första men som tagits bort eller? Hänger inte med riktigt.
   

Dela sidan