Lånforum.se rekommenderar
1. Sambla - Perfekt för samlingslån (tips)
2. Advisa - Jämför 32 kreditgivare
3. Slantar - Ingen UC. Upp till 30 000 kr
4. Lendo - Bra komplement vid samlingslån
 1. Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får bästa upplevelse. Genom att fortsätta använda sidan accepterar du detta. Läs mer.

OCD tvångssyndrom & stora skulder behöver verkligen hjälp

Diskussion i 'Fritt' startad av Jeavy, 31 oktober 2018.

 1. Jeavy

  Jeavy Medlem - Trofépoäng: 6

  Inlägg:
  5
  Mottagna gillanden:
  1
  Trofépoäng:
  6
  Blev medlem:
  31 oktober 2018
  Hej!
  Jag lider av tvångssyndrom (OCD) och har gjort det sedan 10 års ålder, är idag 29 år gammal. För er som inte vet så innebär det i korta drag att man lider av tvångstankar och ofta tvångshandlingar. Det förstnämnda är obehagliga och ofrivilliga tankar, impulser eller fantasier som framkallar ångest. För att lindra ångesten tar personen till tvångshandlingar, det vill säga ritualer.

  För att göra en lång historia kort.
  Var i kontakt med BUP i tonåren men tyvärr så var jag inte mottaglig på den tiden och ville varken inse eller acceptera att jag var sjuk så det ledde ingenvart.
  Jag tog mig igenom skoltiden även fast det var väldigt kämpigt. När jag gick andra året på gymnasiet tog en nära vän sitt liv och jag hamnade i en djup depression som ledde till att jag hoppade av skolan.

  Jag kom ur depressionen efter ett år med behandling. Fick även hjälp för min OCD och kunde äntligen börja arbeta.
  Livet kändes spännande och för första gången på väldigt lång tid kände jag mig lycklig. Tyvärr så skulle det inte hålla i sig särskilt länge, förlorade jobbet efter knappt åtta månader på grund av nedskärningar.
  Mitt mående blev allt sämre igen och tvångssyndromet eskalerade.

  Så här har det varit sedan dess, har hankat mig från det ena jobbet till det andra och varit arbetslös i långa perioder inemellan och varit tvungen att låna pengar för att klara mig.

  När jag fick mitt nuvarande arbete våren 2016 hade skulderna växt till 420 000kr och jag började med detsamma betala av på lånen.
  Jag såg ljuset i tunneln och jag träffade även min nuvarande sambo i samma veva och lyckades till och med bli tillsvidareanställd på heltid!

  Tills... hösten 2017 då en familjemedlem gick bort. Allt rasade samman igen och det var väldigt svårt att överhuvudtaget fungera i vardagen.

  Ville verkligen inte förlora mitt arbete så sökte vård i början på 2018 men denna gången bestämde jag mig för att göra allt i min makt för att bli frisk, fri från tvånget en gång för alla.
  15 januari blev jag sjukskriven på heltid i väntan på KBT-behandling för min OCD men väntar än idag på att få komma till.

  Under den här perioden utvecklade jag ett spelberoende för att dämpa min ångest men så klart har det bara blivit värre. Mycket värre! Spelmissbruk i kombination med tvångssyndrom är verkligen ingen bra kombo.
  Så, nu sitter jag verkligen i skiten med 850 000kr i skulder. Jag får ut 15000 i månaden från försäkringskassan men allt går åt till skulderna.


  Min sambo står för hyran och mat som det är just nu. Jag har ingen aning om när jag ska få börja min behandling.
  Vi väntar dessutom barn som är beräknat till 30/12.
  Jag vet verkligen inte vad jag ska ta mig till! Självmordstankarna finns där, men jag vill ju leva! Jag vill bara kunna få leva ett värdigt liv någon gång. Det är min högsta önskan.

  Något som är positivt iallafall är att jag inte har spelat på tre veckor nu, inte jätte lång tid men alltid en början.
  Jag har även bokat tid för att få hjälp med missbruket.

  Om det finns någon vänlig själ som har orkat läsa hela min text och har något råd, snälla var så vänlig och ge mig det, tack!
   
  • Bästa samlingslån Sambla & tips
  • Monetti 20 000 kr över 1 år, många godkända lån under 2019.
  • Spargo 150 000 kr över 10 år, UC. Finns ej hos förmedlare.
 2. Lånat

  Lånat V.I.P - Trofépoäng: 427

  Inlägg:
  673
  Mottagna gillanden:
  288
  Trofépoäng:
  427
  Blev medlem:
  22 oktober 2014
  Hej har du sökt hjälp för både OCD och ditt spelberoende? Att söka hjälp och sluta spela är prio ett! Fortsätter du spela, fortsätter du förlora... få hjälp med spelandet och sen prata med kommunen om din ekonomiska situation! Eftersom din sambo står för hyran och maten utgår jag ifrån att hen är insatt i din situation?
   
 3. Jeavy

  Jeavy Medlem - Trofépoäng: 6

  Inlägg:
  5
  Mottagna gillanden:
  1
  Trofépoäng:
  6
  Blev medlem:
  31 oktober 2018
   
 4. Jeavy

  Jeavy Medlem - Trofépoäng: 6

  Inlägg:
  5
  Mottagna gillanden:
  1
  Trofépoäng:
  6
  Blev medlem:
  31 oktober 2018
  Hej!
  Ja precis, har sökt hjälp för både och.
  Min sambo är helt insatt i min situation. Jag har kontaktat min kommuns budget och skuldrådgivare så förhoppningsvis får jag en tid så snart som möjligt.
  Tack för ditt svar!
   
  Lånat gillar detta.
 5. Annhha

  Annhha V.I.P - Trofépoäng: 536

  Inlägg:
  318
  Mottagna gillanden:
  594
  Trofépoäng:
  536
  Blev medlem:
  4 augusti 2018
  Håller helt med om att du måste få hjälp. Jag har en son som har OCD så jag känner till sjukdomen som anhörig och han har också fått vänta länge för att få KBT- behandling. När det gäller spelberoende som jag har erfarenhet av så är stödföreningen för Spelberoende det som har hjälpt mig mest i kombination med att jag har släppt min ekonomi och enbart har tillgång till kontanter. Jag har skuldsanering och börjar få ordning på mitt liv vilket jag inte trodde för fyra månader sedan då jag inte såg någon annan utväg än att ta mitt liv. Så det går att komma tillbaka och det viktigaste är väl att inte få panik utan inse att det tar tid. Jag hoppas verkligen att du får hjälp med både OCD och spelberoende.
   
  Hope777 och Lize gillar detta.
 6. Jeavy

  Jeavy Medlem - Trofépoäng: 6

  Inlägg:
  5
  Mottagna gillanden:
  1
  Trofépoäng:
  6
  Blev medlem:
  31 oktober 2018
   
 7. Jeavy

  Jeavy Medlem - Trofépoäng: 6

  Inlägg:
  5
  Mottagna gillanden:
  1
  Trofépoäng:
  6
  Blev medlem:
  31 oktober 2018
  Tack så mycket för ditt fina svar.
  Grattis! Så skönt att höra att det går på rätt väg för dig! Måste bara fråga, hur lång tid tog det från det att du ansökte om skuldsanering tills du blev beviljad?
  Jag får som sagt inte min ekonomi att gå runt, vill helst inte ta fler små-lån för att ”lösa” det kortsiktigt för att sedan ändå hamna i samma sits igen kommande månad.
  Har aldrig haft något med Kronofogden att göra tidigare så vet inte om jag gör bäst i att släppa allt nu till dem eller ska försöka fortsätta att pussla och betala själv så gott jag kan varje månad?
  Har fått tid till budget- och skuldrådgivare till mitten på nästa vecka. Har även kontaktat stödföreningen för Spelberoende.
  Väldigt tacksam för svar!
   
 8. Annhha

  Annhha V.I.P - Trofépoäng: 536

  Inlägg:
  318
  Mottagna gillanden:
  594
  Trofépoäng:
  536
  Blev medlem:
  4 augusti 2018
  Hej Jeavy!
  Jag ansökte om skuldsanering februari 2017 och fick beslut om skuldsanering juni 2017 och det blev fastställt oktober eller november 2017, lite osäker. Det räknas i alla fall från juni 2017 och maj 2022 är min sista månad sedan är jag skuldfri pengamässigt. Dock inte känslomässigt då jag gjort min familj så illa och då främst min man och inte minst min son som hade det jobbigt ändå och så en sådan mor.. Ja och jag är oerhört besviken på mig själv och det jag gjort får jag leva med och kan inte göra det ogjort. Däremot är jag oerhört stolt och nöjd med att jag tagit tag i mitt liv och kan stoltsera med 4 månader som spelfri och det ska bli fler ja många fler månader som blir till år för jag tror på mig själv.
  Ursäkta att jag ramlar in på mig själv men någon har sagt till mig att det är tillåtet att vara självisk när man håller på att bli spelfri. Så för att återgå till skuldsanering och om du ska släppa eller inte till KFM. Jag var också hos kommunens budget och skuldrådgivare och hennes råd var att släppa allt för jag skulle aldrig klara det. Vilket jag också gjorde. Det är en befrielse och jag vet hur mycket som finns över varje månad så för mig fungerar det förutom när jag har haft mina återfall som oftast har startat i panik och varje gång blev framförallt min man och min son så besvikna. Ryser varje gång jag tänker tillbaka och minns dessa scenario och det gör mig ännu mer beslutsam att förbli spelfri för mina nära och kära är inte värda något annat. Vet att det finns de på detta forum som kämpar med näbbar och klor för att inte hamna hos KFM. All respekt för dem men jag hade hamnat så långt ner skiten så jag hade inget alternativ. Som tur är har jag aldrig blandat in eller använt mig av min man i mina lån så han har inga anmärkningar. Vilket gör att jag är inte låst utan kan beställa genom honom på exempelvis nätet om det är något jag behöver. Vi lever hyfsat bra och med skuldsanering så får jag hela min lön i juni och december, eventuell skatteåterbäring och semesterpengar. Så det fungerar bra.
  Blir glad när jag läser att du tagit kontakt med föreningen för Spelberoende. Något jag brinner för. Går du på deras möten är din chans att bli spelfri stor. Underbar gemenskap, ingen som dömer, där får du förståelse, peppning och goda råd. Samtidigt får du ta del av livshistorier från dem som är i samma situation som du och du är definitivt inte ensam. Du ska se att en dag sitter du och ger goda råd till någon som hamnat i skiten och kanske till och med vill ta sitt liv. Ensam är inte stark när det gäller spelberoende. Så nu har jag än en gång pratat mig varm för föreningen Spelberoende och det kommer jag att göra fler gånger..
  Jag flydde in i spelets värld då jag kände mig otillräcklig som mamma. Att inte kunna hjälpa min son som har ett flertalet diagnoser däribland OCD. Jag kunde inte hantera det och det är tyvärr är det mitt spelande som fått min nu 22-åriga son att inte orka ha kontakt med mig. Det värsta som kan hända att ens son vänder sin mor ryggen. Jag har beslutat att ge honom den tiden han behöver och sedan får vi se vad som händer. Görså ont i mig och tårar är inte långt borta när jag skriver om det just nu. Bestämt mig för att det får vara nog, ska aldrig mer göra min son illa med att spela.
  Angående min skuldsanering så tror jag att det vägde det tungt med min sons diagnoser och att det var en orsak för att jag flydde in i spelets värld. Jag fick även skicka in intyg på att jag gick på möten på Spelberoendes förening till KFM. Mitt råd är att du lägger lite extra tid på det personliga brevet som skickas med när du gör ansökan om skuldsanering. Att du verkligen tar upp allt och även OCD.
  Lite långt blev visst mitt inlägg...
  Hoppas du fått lite goda råd!
  Önskar dig all lycka och håller tummarna för att även du får hjälp och ordning på ditt liv.
  Du får gärna höra av dig om det är något mer du undrar över♥️
   

Dela sidan