Lånforum.se rekommenderar
1. Sambla - Perfekt för samlingslån (tips)
2. Advisa - Jämför 32 kreditgivare
3. Lumify - Ny 2019, ingen UC
4. Lendo - Bra komplement vid samlingslån
 1. Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får bästa upplevelse. Genom att fortsätta använda sidan accepterar du detta. Läs mer.

Påväg åt rätt håll..

Diskussion i 'Jag lyckades!' startad av tussan, 27 juli 2018.

 1. tussan

  tussan V.I.P & LF entusiast - Trofépoäng: 387

  Inlägg:
  1 072
  Mottagna gillanden:
  190
  Trofépoäng:
  387
  Blev medlem:
  22 mars 2014
  Idag kom lönen...betalade bort ett ärende som hade kommit till kronofogden så nu är ett ärende där äntligen borta samt att jag slapp dra på mig en betalnings anmärkning extra.

  Vet att jag har en bit kvar men detta fick mig att må så mkt bättre och endel av ångesten känns bättre.

  Nu är jag taggad att jobba extra o få in mer pengar så jag kan betala bort resten jag har:/

  För var månad minskar skulderna och alt känns bättre. Längtar tills den dagen alla skulder är borta och man verkligen kan känna den där friheten...att inget hänger över än:(
   
  Carpediem, Terry_, Fina och 6 andra gillar detta.
 2. Terry_

  Terry_ V.I.P & LF entusiast - Trofépoäng: 3 467

  Inlägg:
  8 517
  Mottagna gillanden:
  5 200
  Trofépoäng:
  3 467
  Blev medlem:
  31 augusti 2012
  Hur ser din ekonomi ut i övrigt?
   
 3. tussan

  tussan V.I.P & LF entusiast - Trofépoäng: 387

  Inlägg:
  1 072
  Mottagna gillanden:
  190
  Trofépoäng:
  387
  Blev medlem:
  22 mars 2014

  Om jag inte hade haft alla dessa sms lån samt 2 blanco lån så hade jag haft en bra ekonomi. Men har bara mig själv o skylla på nu..planen är att inom ett år betala bort alla sms lån o få bort det:/
   
 4. Carpediem

  Carpediem Viktig medlem - Trofépoäng: 186

  Inlägg:
  84
  Mottagna gillanden:
  56
  Trofépoäng:
  186
  Blev medlem:
  6 juli 2018
  Ta ett steg i taget och fokusera på de lån som har högre ränta oftast de små lånen. Fortsätt på samma visa och ta inte på dig fler lån heller och ta hjälp av forumet.
  Lycka till
   
 5. Gnetaren

  Gnetaren Kunnig medlem - Trofépoäng: 316

  Inlägg:
  123
  Mottagna gillanden:
  159
  Trofépoäng:
  316
  Blev medlem:
  9 augusti 2018
  Okay, är idag HELt skuldfri och så här gjorde jag:


  KORTFATTAD beskrivning: Allt gick åt skogen, arbetslös utan A-kassa Samtliga lån och räkningar till kronofogden (Inkassobolagen tog dock tillbaka samtliga lån och de såldes vilt mellan dem under något år eller två). Hade ca 400 000 – 500 000 kr i skulder totalt. Nästan hemlös… (Fick sälja hus med förlust) Kanske inte låter mycket för er med höga inkomster, men jag är inte en av er;-)

  Betalade av småbelopp som gått till inkasso, med de få pengar jag hade. Struntade i de stora skulderna under det år jag inte hade jobb. Levde på knäckebröd med lingonsylt i princip. Tog bort alla utgifter som gick att ta bort. Klargjorde min situation (oundvikligt) för närmaste och vänner. Inga presenter eller stora middagar. (helt okay med mina vänner då de förstod situationen)

  Fick först en timansställning(efter ca 1 år), jobbade där så mycket jag kunde. Betalade av hos kronofogden. Resten fick ligga, brydde mig inte ens om att öppna kuverten. . Efter 4 månader fick jag en annan anställning. Behöll timanställningen. Jobbade extra, helger, kvällar och semester. Betalade snabbt resterande belopp hos kronofogden. Kollade upp mina skulder, vilket inkassobolag de låg på, hur hög ränta de hade osv. Kollade dock INTE på hur stor totalskulden var, ville inte bli handlingsförlamad… Gjorde kraftig avbetalningsplan på det dyraste (högst ränta) Fick erbjudande om räntefritt och avbetalningsplan på ett år på det näst dyraste. Ingen annan ville ge mig något erbjudande. Gjorde låg avbetalningsplan på övriga (typ 300kr/månad eller så) Såg till att kontakta dem INNAN min inkomst syntes. Ljög och sa att jag endast hade timanställning.

  Levde under existensminimum. (Inga kläder, tandläkare, läkare, godis, utekvällar, utemat osv) Gick inte in i en affär annat än för att köpa mat. Köpte alltid det billigaste (ICA Basic är fantastisk) Levde på mest falukorv och grönsaker. Färskt kött/fisk köptes bara om kilopriset understeg 65kr. 1 kg fick räcka till minst 10 måltider. Lagade och frös in mycket. Sparade varje krona som blev över. Gjorde extra inbetalningar på det dyraste lånet varje gång jag kom upp i 10 000. När det var klart, fortsatte på det som nu var dyrast, gjorde samma sak. Efter ca 1,5 år. ALLA skulder betalda!!!!!! Sparade och betalade av HELA min resterande CSN skuld när jag ändå var på gång. Tänker nu sluta jobba extra!!! (man kan ta död på sig själv, det är så lätt att missa att man är totalt uttröttad).


  Så, nu väntar jag bara på att den sista betalningsanmärkningen ska försvinna och hoppas kunna söka bolån och sedan köpa mig ett boende jag trivs med. Under tiden spar jag till insatsen… Min fundering nu är hur jag ska få det bästa kreditbetyg jag kan så att jag får så låg ränta som möjligt. Planen, efter lite tips och förklaringar här samt en hel del googlande är:

  Ansöka om EN kredit på mitt nuvarande bankkonto. Gärna så hög som möjligt. Aldrig nyttja den. Hoppas på att kunna ansöka redan nu i oktober (då den näst sista betalningsanmärkningen går ut) Då kommer endast en betalningsanmärkning från CSN ligga kvar och det gör att det blir mer än sex månader mellan förfrågan för krediten och förfrågan för bolånelöftet. Ska prata med banken innan jag lämnar in ansökan om kredit för att se chanserna till att krediten blir beviljad.

  Vänta tills deklarationen för nästa år är registrerad då underskottet i deklarationen är betydligt mindre 2018 än 2017. Dock ansöka medans mitt extra jobb fortfarande ger utslag i siffrorna(för räntans skull inte för beloppet. Tänker söka beloppet på den inkomst jag faktiskt har från mitt fasta jobb) . Så får vi se var i skalan jag hamnar. Det finns inte mer jag kan göra för att förbättra mitt kreditbetyg. I alla fall inte vad jag vet.
   
  Hope777, Amex, Laika och 3 andra gillar detta.
 6. Kimsan72

  Kimsan72 V.I.P & LF entusiast - Trofépoäng: 1 937

  Inlägg:
  3 479
  Mottagna gillanden:
  3 499
  Trofépoäng:
  1 937
  Blev medlem:
  18 augusti 2017
  Jag måste bara få applådera Dig... Otrolig P O N D U S och ett "jävlar anamma"... Jag hejar på Dig... :)
   
  Hope777 och Ny2018 gillar detta.
 7. Laika

  Laika Kunnig medlem - Trofépoäng: 317

  Inlägg:
  201
  Mottagna gillanden:
  164
  Trofépoäng:
  317
  Blev medlem:
  20 maj 2017
  Fantastiskt starkt jobbat! Måste gå å vila mig bara av att läsa om slitet :) hoppas du mår bra idag och kan känna lite mer lugn. Måste ha tärt på dig en del med det levnadssättet? Dock kan det ibland i o f s vara väldigt motiverande om man är tävlingsinriktad att klara sig på små medel. Var lite spännande ibland när det var som värst för mig med cyklande i snöslask för att handla den billigaste maten jag kunde få tag i och känna att man klarade sig fast man somnade hungrig på kvällarna. Kändes lite som jag ofrivilligt var med i en Rockyfilm och tränade för att slå Ivan Drago :)
   
  Hope777 gillar detta.
 8. Gnetaren

  Gnetaren Kunnig medlem - Trofépoäng: 316

  Inlägg:
  123
  Mottagna gillanden:
  159
  Trofépoäng:
  316
  Blev medlem:
  9 augusti 2018
  Jag kanske ska tillägga, för Tussans skull, att jag under perioden som jag höll på att betala av allting aldrig tittade på hur långt det var kvar tills jag var helt skuldfri utan motiverade mig själv genom att bara titta på det lån som jag höll på att betala av. Jag satte dock en tidsfrist på 3 år. I siffror gav det en mer realistisk bild av månadskostaden utan att jag skulle få panik. Jag betalade på det sättet faktiskt av skulderna fortare. När jag behövde lite extra motivation tittade jag på hur mycket i räntekostnad som jag ”sparade” när jag betalade in en större summa (T ex om jag betalade in 15000 kr på ett bräde och räntan på det lånet var 15% så "sparade" jag 187kr/månad;-)) Varje extra 1000 lapp som jag kunde betala av gav alltså 12,50kr/månad (om lånet hade 15% ränta…) Det gjorde dessutom att det var roligast att betala på de första lånen med hög ränta och när jag kom ner till de som hade mer överkomlig ränta så hade jag rutin på att leva fattigt och kunde fortsätta att ösa in allt som blev över utan att jag tappade motivationen. Jaja, man får hitta det sätt som ger bäst motivation för en själv.
   
  Cordelia gillar detta.
 9. Gnetaren

  Gnetaren Kunnig medlem - Trofépoäng: 316

  Inlägg:
  123
  Mottagna gillanden:
  159
  Trofépoäng:
  316
  Blev medlem:
  9 augusti 2018
  Måste nog erkänna att man blir lite knäpp medans man håller på. Det enda man ser framför sig är siffror och man får en adrenalinkick av att betala av en stor summa pengar. Man blir faktiskt överlycklig, nästan som om man vunnit på lotto. Riktigt J.... knäppt;-)
   
  Laika, Hope777 och Ny2018 gillar detta.
 10. Ny2018

  Ny2018 V.I.P & LF entusiast - Trofépoäng: 977

  Inlägg:
  2 162
  Mottagna gillanden:
  1 397
  Trofépoäng:
  977
  Blev medlem:
  19 juni 2018
  Wow!
  Du är verkligen en inspiration.
  Tyvärr så är mina skulder för höga så att leva på Ica-basic förändrar inget utan det hade gett mig skörbjugg på köpet. -:)
   
  Laika, Hope777 och Kimsan72 gillar detta.

Dela sidan