Lånforum.se rekommenderar

1. Lendo - Forumets favorit
2. Zmarta - Ett bra alternativ
3. Slantar - Lån utan UC
4. Merax - Lån utan UC
5. Creditstar - Lån utan UC
6. Nstart - Nystartslån
7. Extralånet - Lån utan UC
8. Loanstep - Lån utan UC
9. Ferratum - Lån utan UC

Skuldsatt och går back

Hej,
Jag har suttit här inne och läst en hel del. Mest för att kunna känna lite framtidshopp och glädjas åt alla som lyckas ta sig ur skuldfällan.

Pga 6år av dåligt mående, felmedicinering och flyttkarusell så sitter jag idag (ensamstående, ej barn) 31 år gammal med skulder på ca 730k.
Det är fördelat på lån:
Swedbank 76k
Entercard 142k
Nordax 240k
Qliro 26k
Ferratum 44k
Krediter:
Svea 53k
Klarna 50k
Qliro 28k
Kreditkort 30k
Avarda 11k
Resurs 8k
Jotx & ellos 15k totalt

Varje månad går jag back. Har sålt allt av värde. Köper inte längre (sen januari) någonting mer än mat och busskort.

Hur fan tar man sig ur detta? Jag mår så fruktansvärt dåligt och det enda jag jagar varje dag är pengar, försöker hitta saker att sälja. Sökt extrajobb på helger utöver mitt heltids men omöjligt. De vill inte ha någon som är 31.

Har sinnessjukt många förfrågningar på UC. 22st. Försökte med nstart & svea (skuldfinansiering) men de krävde medlåntagare. Det har jag ingen. Lön netto ca 32k.

Någon som kan ge mig lite råd? Jag vill bara få bli skuldfri. Detta plågar mig varenda jävla dag.

- Brittansson
 

therealdeal

Aktiv medlem
Poäng: 156
Blev medlem
21 Maj 2022
Meddelanden
45
Mottagna reaktioner
55
Poäng
156
Tack, du har helt rätt. Jag måste få en dräglig tillvaro under tiden. Tålamod är väl min bästa vän just nu.

Denna månaden har jag lyckats sälja saker som jag inte behöver, massa porslin, en ac och lite smått. Så jag kunde gå runt och betala allt. Det kändes skönt! :)

Vet ni? Jag har fått ett extrajobb! Är så GLAD. Nu ska jag köra på varannan helg lör & sön. Förhoppningsvis så klarar jag mig undan kfm.
Samt sänkt min hemförsäkring med mer än hälften, så den istället är 140kr/mån ist för 255kr (många bäckar små). Handlat mat till nedsatt pris och satt rakt in i frysen. Idag ska jag fortsätta ringa fordringsägare :)

Låter helt fantastiskt! Grymt jobbat!!!

Kolla även upp skattejämkning, när man har mkt lån tenderar man att skatta mer än man behöver och få en hög återbäring.

Många här inne skattejämkar och får ut mer pengar varje månad istället. Går väldigt snabbt att ansöka om på Skatteverkets hemsida.

Vore kul att höra om du når framgång med samtalen, vilka som är schyssta och kunde göra något och inte

Kör hårt
 

brittansson

Medlem
Poäng: 46
Blev medlem
21 April 2022
Meddelanden
15
Mottagna reaktioner
18
Poäng
46
Låter helt fantastiskt! Grymt jobbat!!!

Kolla även upp skattejämkning, när man har mkt lån tenderar man att skatta mer än man behöver och få en hög återbäring.

Många här inne skattejämkar och får ut mer pengar varje månad istället. Går väldigt snabbt att ansöka om på Skatteverkets hemsida.

Vore kul att höra om du når framgång med samtalen, vilka som är schyssta och kunde göra något och inte

Kör hårt
Hej,

Uppdatering:
Gick inget vidare med att förhandla med fodringsägare. Inget napp. Kommer göra ett nytt försök om en månad tänkte jag. Börjat på mitt extrajobb. Blivit både kvällar (efter mitt ordinarie) och helg. Denna månaden landar jag på ca 70h där. Försöker tänka att varje pass tar mig ett steg närmare målet.

Blev lite stressad nu när fakturorna börjar trilla in. Nordax är helt sjuuuk. Känns som den skulden bara ökar trots att jag betalar in :-( räntan äter allt.

Jag har löst in ellos från 11k till ca 800kr. Så den slutbetalas och stryks denna månad. Hurra!

Annars rullar det på. Känner mig nöjd som har hållt min budget för mat. Till och med under budget. Åt ute en dag med kollegor. Annars bara matlådor.

Däremot har jag köpt en bil, en gammal men i ok skick, bränslesnål - min bror sålde sin gamla och hjälpte mig (för att kunna jobba mer), bränslekostnad ca 1200kr/månad. Sen tillkommer såklart skatt och försäkring på ca 300kr/ månad totalt. Så där ökar kostnaden med det dubbla nästan/mån jämfört med buss. MEN har kunnat hoppa in o ta extrapass smidigt. Så det kändes ändå skäligt.

Nu ska jag jobba kväll fre- sön :)
Dagar blir veckor, veckor blir månader…

Vi hörs snart igen :)
 

Myra

V.I.P & LF entusiast
Poäng: 2 767
En av våra mest hjälpsamma
Blev medlem
30 Juni 2015
Meddelanden
6 746
Mottagna reaktioner
4 141
Poäng
2 767
Ett tips är att ringa runt till långivarna och kolla om du kan förlänga avbetalningstiden på ngt/några av dina lån, då får du lägre månadskostnad.

Läs också på om snöbollsmetoden som är en metod för att bli skuldfri snabbare.
Heja dig :tummen:
 

verand

Aktiv medlem
Poäng: 6
Blev medlem
19 Juli 2022
Meddelanden
20
Mottagna reaktioner
3
Poäng
6
Grymt jobbat med att ha listat! Det är ok att ha offerkofta, bara man väljer att slänga den bakom sig när man deppat tillräckligt länge och är redo att lösa biffen ;-)

Hade faktiskt tid nu att lägga in siffrorna i ett excel. Kan du öppna filen jag bifogar nedan? Det är viktigt att du har en fil som du sparar ner, underhåller och uppdaterar själv varje månad. Det gör oerhört mycket för ditt psyke att ha koll på dina krediter och att du SER med dina ögon att dem minskar varje månad. Det kommer få dig att må bättre och känna att du är i kontroll, vilket kommer ha en positiv effekt på ditt liv som man inte ska underskatta.

Din excel (spara ner på din dator och använd den): https://docs.google.com/spreadsheet...ouid=112622954752156142159&rtpof=true&sd=true

Tro inte att det blir lätt nu bara för att du ser det i excel-arket utan nu börjar jobbet! För att ha möjlighet att kunna betala av prio 1-krediterna, måste du:

1) Ringa samtliga fodringsägare. Säg som det är, kort och gott: din ekonomi har ballat ur och du har nu tagit dig i kragen för att komma ikapp. Be om fryst ränta, sänkt ränta eller bäst av allt, en eller två betalningsfria månader. Alla du ringer in till kommer lyssna och vilja hjälpa dig, de sitter med såna här ärenden hela dagen. Första samtalet kommer vara jobbigt men vill du verkligen lösa detta så ring alla och fråga vad som gör att göra. Med lite tur säger 4, 5 eller 6 fodringsägare att du får fryst ränta ELLER betalningsfri månad. Detta kommer frigöra pengar för dig att släcka krediterna.

2) Målet med ovan punkt är att tack vare att du får fri månad/fryst ränta, får du mer pengar över att släcka prio 1-krediterna. Dvs du minskar din månadskostnad och det blir lättare för varje kredit du släcker, och din UC blir bättre löpande.

3) OBS!!! TA INGA MER LÅN. Lån för att betala andra lån kommer inte hjälpa dig det närmsta året. Varken med creditsafe eller bisnode. Det kommer göra att du aldrig löser detta på riktigt. Målet är att nå 1-2 FF så du kan ansöka om ett samlingslån på Lendo om 12 mån, då kommer du kunna komma ner i månadskostnad rejält och du kommer må bättre. Tills dess vill du släcka så många krediter som möjligt.

Se alltid till att du har 5000 kronor över varje månad eller något som du kan äta mat för och leva som en vanlig människa. Spara 1000 spänn i månaden så du bygger upp en liten buffert. Lev snålt. Sälj saker. Jobba extra om du kan. Om du inte har råd med mat eller liknande, strunta då i att betala någon kredit en månad så beloppet på den fakturan över till nästa månad, innan det skickas till inkasso.

Om 12 månader är målet att du ska ha kvar Nordax + ett samlingslån på Lendo på ca 350-400k (beroende på hur väl du släcker krediter de närmsta 12 mån). Dvs din månadskostnad kommer vara ca 6-8000 kr om 12 mån, vilket kommer innebära att du då kommer ha 13000 kr över varje månad att betala av på samlingslånen med.

Vore kul om du uppdaterade tråden genom din resa!
Hej. Jag såg ditt dokument som du hade gjort till vederbörande. Skulle du vilja hjälpa mig med?
 

Havregröt

Viktig medlem
Poäng: 166
Blev medlem
13 Juni 2022
Meddelanden
57
Mottagna reaktioner
50
Poäng
166
Brittansson,

Nordax erbjuder tre betalningsfria månader per år om du inte visste om det, och entercard två per år. Det gör att du kan ta de pengarna de månaderna och betala av på de värre lånen?

Lycka till på din resa. Jag gör en lika besvärlig med start för ett par veckor sedan.
Håll ut, vi fixar detta!
 
Ta en titt i Lånforums guide för bästa samlingslån, där finns svar på de vanligaste frågorna runt samlingslån.
Topp