Lånforum.se rekommenderar

1. Advisa - Forumets favorit
2. Lendo - Ett bra alternativ
3. Zmarta - Jämförelsetjänst för lån
4. Loanstep - Lån utan UC
5. Klara lån - Jämför lån utan UC

Vad kan hända på ett år?

flowerguy

Medlem
Poäng: 122
Blev medlem
12 Augusti 2020
Meddelanden
13
Mottagna reaktioner
31
Poäng
122
För ett år sedan var jag hemma väntandes på att min sambo skulle komma hem. I handen hade jag ett brev med allt nedskrivet. Jag, hade haft ett extremt spelmissbruk & beroende och överbelånat mig till tusen, men det var inte stopp där. Jag hade kapat BankID till den personen jag älskar mest i mitt liv och även belånat henne till tusen. Hon som aldrig tagit ett eget lån.

Nu när jag sitter och tittar tillbaka på mitt beteende är det helt oroligt vad denna sjukdom, som det faktiskt är kan göra med ens psyke och personlighet. Jag är tidigare ostraffad, levt ett vanligt svensson liv.

Under 1-2 års tid har jag alltså manipulerat postlådan, dolt post, dolt emails, ja jag vill inte ens tänka på allt jävla sjuka man gjorde. Det otroliga var hur jävla duktig man var på det, hur snabbtänkt man var, hur bra man va på ljuga och framförallt hur bra man va på att dölja allt. Nu i efterhand kan jag förstå att det var sjukdomen som hade TOTAL kontroll över mig. den gjorde ALLT för att överleva och den gjorde det JÄVLIGT bra.

Iallafall, första dagarna inleds av total chock och panikattacker kom lika frekvent som inkassobreven ett par veckor tidigare. Total kaos är det enda sättet man kan beskriva det på.

Först ut var att berätta för mina egna föräldrar sedan sambons familj, givetvis drabbades dom också av ett chocktillstånd. Nu när jag skriver det känner jag hur pulsen höjs, ångesten kommer tillbaka och framförallt skammen.

Jag ska inte ljuga. Nästkommande månaderna var extremt tuffa. Regelbundna sjukhusbesök, antidepressiva, Bensodiazepiner, Zopiclon för att kunna sova en natt utan total terror.
Jag och min sambo hade en konstig relation. Vi var särbos vid tillfället men trots allt älskade vi fortfarande varandra. Jag och alla andra inblandade kom fram till en sak, min sambo har prioritering. Hennes skulder måste försvinna, dom var uppe i 800.000kr som högst.

Jag och min pappa har haft en sådär relation, han har arbetat mycket och vart borta väldigt mycket (skilda föräldrar) men han har ett ganska högt avlönat arbete och i brist på andra ord, ganska smart. Hans första instinkt var att anlita den bästa advokaten vi kunde hitta och sätta dom att arbeta på detta. Ett beslut som visade sig vara det bästa vi någonsin kunde tagit.

I överenskommelse med advokaten (som representerade min sambo) gjorde jag en polisanmälan mot mig själv. Grovt bedrägeri, urkundsförfalskning är väll de brott jag erkände.
Då detta missbruk hade pågått så långt, och jag lyckats dölja det så jävla bra hade min sambo redan utmätning. KFM delgav hennes genom spikning (Till mig). Utmätningsbesluten hade hunnit laga kraft. Och möjligheterna att överklaga var minimala. Då ett av ärenden var uppe i en tvist (Mellan min Sambo och Banken) ansåg banken att det var min sambos fel. Att hon hade vart aktsam med sitt BankID osv. Det var väldigt tufft att läsa deras svarsbrev till rätten.

Som jag skrev tidigare bodde jag och min sambo på olika adresser vid detta stadie och advokaten skickade kopior på denna banks svarsbrev till våran email. Mycket tuff läsning. Banken klandrade i stort sett allt på min sambo och det var enbart hennes fel, ingen annans. Ett par timmar senare fick jag ett samtal från sambon "jag älskar dig" sen la hon på. Något kändes inte rätt, satte mig i bilen och körde dit direkt. Ingen vacker syn. Hur mycket jag än vill glömma, kommer jag nog aldrig lyckas. Kommer ihåg hur jag öppnade ytterdörren, möttes av en stark alkoholdoft, gick vidare in mot vardagsrummet där jag ser flertal spritflaskor, blodiga knivar och piller samt ett brev.

Ser även, min älskade *, ligga medvetslös i soffan. Personen jag älskar mest i hela världen har försökt ta livet av sig. Det var en väldigt grotesk syn. Har en del utbildning inom sjukvård och gör det grundläggande och ser att hon är medvetslös men svarar på kroppsliga reaktioner. Ringer 112 och ambulans kommer. Hon är vid liv.

Om jag ska vara ärlig kommer jag inte ihåg mycket av dom senare timmarna. Jag blev inlagd på psyket då jag var helt apatisk och uttryckte ingen livslust. Allt jag kunde tänka på att detta var mitt fel. Ingen annans. Mitt fel.

Jag blir utskriven dagen efter men min sambo stannar kvar ett tag på psyket. Hon kommer inte ihåg mycket av händelsen mer än att hon läst mailet och sedan börjat dricka. Läkarna kommer fram till att det var ett "rop på hjälp" hon börjar medicineras med antideppresiva och mycket mer fokus på hennes välmående läggs. Mitt i allt detta verkade det som hon glömdes bort, jag fick prata med psykologer och terapeuter men ingen tog hand om henne.

Spola fram ett par veckor, och vi sitter i muntlig förberedelse med just denna bank. Dom går med på en förlikning, från 200.000 ned till 40.000kr. Många av dom mindre lånen skrivs av helt från min sambo, allt tack vare vår utmärkta advokat som har vart med sedan dag 1.

Sen får vi ett beslut från högsta domstolen där vår advokat ansökt om försutten tid, beslutet lyder att delgivningen är felaktig och målet undanröjs helt. Varken KFM eller banken i fråga kan kräva henne på pengarna. Detta var ett lån på över 300.000KR

Sedan dess har en sjö av positiva beslut kommit över oss. Jag och min sambo bor tillsammans igen. Vi har en starkare relation än vad vi någonsin trott möjligt och vi båda är helt fria från mediciner samt har ett väldigt bra välmående. Jag och min far, som har ställt upp under allt detta både finansiellt och emotionellt har en relation som är bättre än vad jag någonsin trott möjligt.

Skammen jag kände gentemot hennes familj, den har släppt succesivt och idag har även vi en bra relation.
Har inte nämnt så mycket om min mamma men vi har alltid haft en fantastisk relation och utan henne hade jag nog aldrig klarat mig när det var som mörkast. Bodde även hos henne under den tiden vi var särbos.

Idag har min sambo 0kr i skulder. Och jag har vart spelfri i över ett år. För ett par veckor sedan kom jag in på min DRÖMUTBILDNING och kommer ansöka om skuldsanering efter utbildningen.

Det har vart en helvetes resa men det känns verkligen som ALLT är möjligt. Förstår även att det inte kanske är alla som har samma möjligheter att få den hjälp vi fått av familj så som vi har och är evigt tacksam över det. När jag tittar tillbaka på året, är det ofattbart hur det har förändrats.
 
Senast ändrad:

Terry_

V.I.P & LF entusiast
Poäng: 6 877
Årets medlem
Årets mest hjälpsamma
Blev medlem
31 Augusti 2012
Meddelanden
15 295
Mottagna reaktioner
10 686
Poäng
6 877
Otrolig historia. Känner igen mig i en del men inte allt. Spontana reflektionen är att detta visar varför spel bord förbjudas. Två frågor.

1: Vad blev konsekvensen / utfallet utav grovt bedrägeri, grov urkundsförfalskning? Dömdes du för detta? Vad blev straffet?
2: Hur mycket har du själv i skulder idag?

Bra jobbat i övrigt. Gripande historia. Glädjer mig verkligen att du är fri ifrån speldjävulen nu.
 

flowerguy

Medlem
Poäng: 122
Blev medlem
12 Augusti 2020
Meddelanden
13
Mottagna reaktioner
31
Poäng
122
Otrolig historia. Känner igen mig i en del men inte allt. Spontana reflektionen är att detta visar varför spel bord förbjudas. Två frågor.

1: Vad blev konsekvensen / utfallet utav grovt bedrägeri, grov urkundsförfalskning? Dömdes du för detta? Vad blev straffet?
2: Hur mycket har du själv i skulder idag?

Bra jobbat i övrigt. Gripande historia. Glädjer mig verkligen att du är fri ifrån speldjävulen nu.
Hej! Tack. Ja, att spel är så mainstream nu är sjukt. Får ångest varje gång jag går förbi en spelbutik och ser människor sitta där, man ser hur dom biter på naglarna, viftar med benen. Ibland vill man bara gå fram till dom och fråga om dom behöver hjälp.

Framförallt är det sjukt hur stor kontroll speldjävulen hade över mig när mitt missbruk var som värst. Allt handlade om att kunna få en "fix" till (spela)

1. Ärendet polisanmäldes för ett år sedan. Min sambo fick ett email med en förundersökningsledare ett par veckor senare. Sedan dess har vi inte hört någonting. Vi har inte ens vart inne på förhör. Polisen har inte kontaktat mig en enda gång.
2. 1.000.000kr
 

Terry_

V.I.P & LF entusiast
Poäng: 6 877
Årets medlem
Årets mest hjälpsamma
Blev medlem
31 Augusti 2012
Meddelanden
15 295
Mottagna reaktioner
10 686
Poäng
6 877
Om du fälls känns det som att du bör kunna komma undan med fängelse 6 månader som omvandlas till fotboja då du inte har historik av brottslighet sedan tidigare och har ett ordnat liv i övrigt.

Se till att gå på spelmöten för man kan alltid fastna i skiten igen...
 

Lasseman

V.I.P & LF entusiast
Poäng: 4 747
Moderator
Årets mest kunniga
Blev medlem
25 Juli 2014
Meddelanden
14 999
Mottagna reaktioner
6 905
Poäng
4 747
Spännande, hur motiverades den felaktiga delgivningen?
 

flowerguy

Medlem
Poäng: 122
Blev medlem
12 Augusti 2020
Meddelanden
13
Mottagna reaktioner
31
Poäng
122
Spännande, hur motiverades den felaktiga delgivningen?
Kanske felskriven av mig, inte felaktig. Men att sambon aldrig tagit del av delgivningen alltså kunde vi ansöka om försutten tid då det redan hunnit laga kraft.
Skäl för beslutet

Av Kronofogdemyndighetens handlingar framgår följande. Vid utslaget användes stäm-

ningsmannadelgivning med stöd av 35 § delgivningslagen på så sätt att handlingen över-

lämnades till * sambo, s.k. surrogatdelgivning. En underrättelse omdelgivningen skickades dagen efter per post till *
* har i hovrätten skriftligen intygat att hon inte befattat sig med lånet eller
tagit del av handlingar rörande detta innan utslaget meddelades. * sambo
** har skriftligen intygat att han tecknat lån i * namn
och att han undanhållit post rörande lånen. I målet har * även presenterat
en polisanmälan samt vissa kontoutdrag rörande det aktuella lånet som ligger till grund
för utslaget.
Hovrätten finner vid en bedömning av samtliga omständigheter att det framstår som
tveksamt om * delgetts ansökningen om betalningsföreläggande som ut-
slaget grundar sig på (jfr NJA 2016 s. 189). * klagan över domvilla ska
därför bifallas. Utslaget ska alltså undanröjas
 

flowerguy

Medlem
Poäng: 122
Blev medlem
12 Augusti 2020
Meddelanden
13
Mottagna reaktioner
31
Poäng
122
Om du fälls känns det som att du bör kunna komma undan med fängelse 6 månader som omvandlas till fotboja då du inte har historik av brottslighet sedan tidigare och har ett ordnat liv i övrigt.

Se till att gå på spelmöten för man kan alltid fastna i skiten igen...
Advokaten var väldigt belägen till att det i värsta fall blir skyddstillsyn men troligen villkorlig dom. Sedan dag 1 har jag gjort allt rätt. Har verkligen försökt göra rätt för mig och spelat med öppna kort.
Varje krona som har vart överskott har gått till förlikningar osv till sambons namn. Ringa in till polisen själv och anmäla mig var inte det enklaste jag gjort. Men allt detta kommer ha stor tyngd vid en eventuell dom.

Kan även tilläga att det endast finns ett grovt bedrägeri. Det är detta ärende där KFM utslag undanröjdes. Dom andra stora lånen som klassas av grovt bedrägeri är förlikade.
 
Senast ändrad:

Lasseman

V.I.P & LF entusiast
Poäng: 4 747
Moderator
Årets mest kunniga
Blev medlem
25 Juli 2014
Meddelanden
14 999
Mottagna reaktioner
6 905
Poäng
4 747
Kanske felskriven av mig, inte felaktig. Men att sambon aldrig tagit del av delgivningen alltså kunde vi ansöka om försutten tid då det redan hunnit laga kraft.

Du skrev högsta domstolen och det där ser ut att vara ett beslut från hovrätten.
Att det undanröjs på de där grunderna är inga konstigheter, det är fler som varit lika kreativ med posthanteringen som dig, det där är mer ett standardbeslut i de där lägena :) Trodde det var någon spännande rättsregel högsta domstolen hade hakat upp sig på.

Edit: Det är inte heller återställande av försutten tid ni fått, det har meddelats domvilla vilket är något annat.
 

Lasseman

V.I.P & LF entusiast
Poäng: 4 747
Moderator
Årets mest kunniga
Blev medlem
25 Juli 2014
Meddelanden
14 999
Mottagna reaktioner
6 905
Poäng
4 747
Både domvilla och återställande av försutten tid är extraordinära rättsmedel, det finns 3 sådana. Det tredje är resning.

Snabbkurs:
Resning <- kommit nya bevis som visar att det lagakraftvunna beslutet är fel, tex att en mördad person visar sig leva, då lär den som är dömd inte vara korrekt dömd. Resning i fordringsärende vet jag inte om jag sett, men det finns säkert något.

Återställande av försutten tid <-- Hann inte bestrida/återvinna/överklaga i tid, och det fanns en rimlig orsak till det, tex legat på sjukhus i däckad i covid. Kom på fötter igen först efter tiden att klaga passerats. Ett återställande av försutten tid innebär att man får ny tid på sig att tex återvinna, vilket är en månad, eller ny tid att överklaga ett utmätningsbeslut, vilket är 3 veckor från delgivning. Gör man inte det på 3 veckor igen så får beslutet laga kraft på nytt. Tror en kollega på ett kontor vi jobbar med ibland fick något sånt, tror tiden gick åt pga häktning med restriktioner, försutten tid återställdes, personen överklagade inte nu heller, och sökte i stället om återställande på nytt men blev då nekad det. Om jag minns rätt.

Domvilla <- Formaliafel/rättegångsfel, delgivningar har inte gjorts på korrekt sätt och liknande.
 
Ta en titt i Lånforums guide för bästa samlingslån, där finns svar på de vanligaste frågorna runt samlingslån.
Topp