• Delta i vår namninsamling mot att fasa ut ränteavdraget på lån utan säkerhet: Skriv under här.

Lånforum.se rekommenderar

1. Lendo - Forumets favorit
2. Compricer - Jämför lån (ny)
3. Zmarta - Ett bra alternativ
4. Kontantfinans - Swish-utbetalning, ingen UC
5. Klaralån - Lån utan UC
6. Brixo Privatlån (ny) - Ingen UC
7. Binly - Lån utan UC
8. Loanstep - Lån utan UC
9. Banky - Lån utan UC
10. Ferratum - Lån utan UC
11. Lumify - Lån utan UC

Strategisk plan för att lösa blancolån och skatteskulder

solenskiner

Medlem
Poäng: 6
Blev medlem
5 Februari 2024
Meddelanden
7
Mottagna reaktioner
2
Poäng
6
Kan man komma överens om betalningsplan med KFM utan att blanda in arbetsgivaren?
Får sparken om jag ertappas med dessa skulder, går det att lösa?

Har ett berg med skulder som jag dragit på mig på grund av min man som är grov spelmissbrukare och som dessutom har företag med mig. Vi har varit gifta i över 20 år så allt har skett succesivt.
Pengarna jag lånat har inte gått till spel, pengarna har gått till Skatteverket i de flesta fall. Han spelar upp bolagets pengar och jag har täppt till hålen han grävt i bolagets ekonomi genom att ta blancolån för att kunna betala t ex arbetsgivaravgifter, moms, skatt osv. Jag har givetvis satt ner foten men inget hjälper, han är även aggressiv och i viss mån våldsam så det är svårt läge. Kan inte be någon myndighet om hjälp eftersom inget går att bevisa, alla lån har jag tagit medvetet och med bankID i hopp om att allt ska lösa sig. Jag kan inte få skuldsanering, har kollat och uppfyller inte kraven. Utöver att jag hjälper honom med företaget så har jag ett eget jobb på heltid.
Jag är i grunden ordningsam med ekonomin men han har totalt förstört min ekonomi. Det som var tänkt att vara tillfälliga lösningar med lån som han lovat att betala snabbt har blivit en stor massa lån. Jag skriver för att jag vill se om det finns någon lösning, någon metod eller förhållningssätt som kan hjälpa mig på vägen mot skuldfrihet. Samlingslån är inget alternativ.
Min lön är 62 000 kr före skatt. Från min man och bolaget varierar beloppen som jag kan lyckas få ut. Vill skilja mig men tror inte jag klarar att leva på existensminimum i 10 år, pest eller kolera.
Skulder 1,4 mkr i blancolån som jag betalar varje månad, inget finns på Kfm idag, men det är på väg en skatteskuld på 415000 kr som kommer gå till Kfm inom kort för han har tömt företagskontot (enskild firma så det blir min privata skuld).
Jag står även som säkerhet på två företagslån på totalt 350 000 kr. Dessa sköts och betalas i tid.
Att lämna landet är inget alternativ då jag har flera barn. Misstänker att min man är psykopat då han charmar totalt och lovar att lösa allt sedan gör han tvärtom.
 
  • Nystartslån
  • Lån utan UC

KassaKon

V.I.P & LF entusiast
Poäng: 1 277
Blev medlem
30 Januari 2019
Meddelanden
2 869
Mottagna reaktioner
1 865
Poäng
1 277
Svar på din fråga: Nej, kfm gör inte upp några avbetalningsplaner.
 

JohanDal

Kunnig medlem
Poäng: 197
Blev medlem
17 Oktober 2022
Meddelanden
152
Mottagna reaktioner
65
Poäng
197
Jag tror du kan få skuldsanering senare, om du avbryter allt, ansöker om skilsmässa och väntar till exempel ett år, och under tiden samlar bevis för att du ändrat dina beteenden, sökt hjälp osv. Det känns kanske märkligt att behöva göra så, när det är han som är orsaken, men du kommer antagligen att ses som medberoende eller något sånt. :-/

Så beroende på ålder på dina barn så kan du få skuldsanering på 3-5 år med start tidigast (killgissar) 1 år.

Tufft, men bättre än 10 år. Och oavsett ekonomi så kommer det kännas bättre att ta tag i allt.

Se till att du är säker bara, eftersom han kan vara våldsam. Sök hjälp och låt andra du litar på veta vad som är på gång, kontakta kanske kvinnojouren osv. Skaffa kanske en postbox och vidarebefordra din post dit så han inte kan nå den.
 

sarkostik

Kunnig medlem
Poäng: 246
Blev medlem
14 Juli 2023
Meddelanden
254
Mottagna reaktioner
86
Poäng
246
Finns det några tillgångar som du kan sälja av för att lösa skatteskulden som är på väg till KF?
Du behöver professionell hjälp då du är medberoende som kan vara värre än den som är spelberoende. Din situation är långt från normal eller vad som kan klassas som livkris, Inte nog med det, din man kan vara våldsam. Råder dig prompt att söka hjälp idag!
 

solenskiner

Medlem
Poäng: 6
Blev medlem
5 Februari 2024
Meddelanden
7
Mottagna reaktioner
2
Poäng
6
Tack för era svar.
Det finns inga tillgångar att sälja. Bor i hyresrätt. Vi har två bilar, en privat och en som används i företaget för transporter, de är belånade till ca 70% av ursprungsvärdet, blir inte mycket kvar om vi säljer. Inga fastigheter eller pengar på något konto.
Jag har sålt allt som går att sälja redan.
Vart ska jag söka hjälp menar ni? förstår verkligen inte. Polisen kan inte hjälpa då brott blir svårt att bevisa, det har skett så långsamt, som att krocka i slowmotion. Socialtjänsten kan inte hjälpa då jag är höginkomsttagare. De skulle möjligtvis kunna hjälpa mig med det ni kallar "medberoende" men problemen kvarstår. De kan inte trolla bort honom från mitt liv.
Min övriga familj har inte sådana summor, inte ens för skatteskulden. Det värsta är att han börjat kräva att våra nyligen vuxna barn ska ta lån (ålder 18-22), tack och lov har de inte blivit beviljade. Jag har tagit allvarliga snack med dem och sagt att de aldrig mer får ansöka, de är kloka och har lyssnat på mig, den ena vågade till och med att säga nej förra veckan. Maken slog då sönder en dörr efteråt, när sonen hade gått ut, men accepterade till slut.
Jag förstår att det inte är normalt, men att söka hjälp är ingen konkret lösning.
Arbetar inom ett känsligt yrke, där det inte är bra att ha skulder, särskilt inte skatteskulder. Hoppas på tips här då jag läst många kloka råd i andra trådar.
 

Myra

V.I.P & LF entusiast
Poäng: 4 507
Moderator
Årets mest hjälpsamma
Blev medlem
30 Juni 2015
Meddelanden
10 572
Mottagna reaktioner
6 999
Poäng
4 507
Bra att du pratat med barnen. Fortsätt påminn dem att de aldrig ska ta lån och inte heller lämna sina bank-id till honom!
Vad säger din man själv? Inser han att han är spelberoende och att allt håller på att gå åt pipan för er alla, pga honom?!!
Är han mottaglig att söka hjälp? Både individuell hjälp men även familjterapi/samtal!
Den situationen du beskriver är fruktansvärd, de tär itne bara pengarna utan även terrorn och det psykiska våldet.
Har din man ngn vän som kan skjutsa honom till ett möte för spelmissbrukare lik AA möte?! Han måste vakna till, han är sjuk!
Du kan kontakta vården och be om tips och hjälp. Kontakta skuldrådgivare?
Om han inte är mottaglig för hjälp så känns det som att det bästa för dig är att lämna honom. Du säger att du inte tror att du klarar att leva på existensminimum i 10 år men det känns som att det här är bara början på vad som komma skall om han inte tar tag i sitt missbruk. och då kommer det kosta så mkt mer för er och framför allt för dig. Svår situation!
 

Myra

V.I.P & LF entusiast
Poäng: 4 507
Moderator
Årets mest hjälpsamma
Blev medlem
30 Juni 2015
Meddelanden
10 572
Mottagna reaktioner
6 999
Poäng
4 507
PS! Eftersom du efterfrågar strategisk plan för att lösa lån så kan vara bra om du staplar upp alla lån ni har, belopp, vem står på lånet, ränta, månadsbelopp, så får vi se vad alla kloka människor här kan bidra med för tips. Men skatten att betala som du ser som mest akut är på så stort belopp att det blir svårt att trolla bort. Har du ringt och diskuterat med Skatteverket om de har ngt förslag?
Sen kanske det kan vara bra att berätta om din situation för din chef och att även berätta att en ev skatteskuld kommer slå ner som en bomb men om du förklarar anledningen så kanske det finns förståelse?!
 

solenskiner

Medlem
Poäng: 6
Blev medlem
5 Februari 2024
Meddelanden
7
Mottagna reaktioner
2
Poäng
6
Privata skulder
LångivareSaldoRäntesatsMånadsbelopp
Resurs Bank49386210,35%5633
Collector Bank46989310,82%6168
Marginalen bank21718212,54%2945
Marginalen kort1558216,90%488
Northmill bank4980017,65%1285
Klarna7957218,99%3700
LoanStep2226521,50%1093
Cashbuddy2472528,00%787
Företagets lån
Aktiebolag (jag står som borgenär): Cred Företagslån AB 141000
Enskild firma (mitt namn): OPR Ftg Flex 192000
2 fordonslån ca 70% av värdet
 

solenskiner

Medlem
Poäng: 6
Blev medlem
5 Februari 2024
Meddelanden
7
Mottagna reaktioner
2
Poäng
6
Utöver allt som är uppradat ovan, så tillkommer Skatteskuld betalningskrav på ca 415 000 kr som går till Kfm den första lördagen i mars, dvs 2 mars.
Har även CSN men räknar inte med det som är 700 kr månaden.
 
Ta en titt i Lånforums guide för bästa samlingslån, där finns svar på de vanligaste frågorna runt samlingslån.
Topp