• På onsdag skickas den in, delta i vår namninsamling mot att fasa ut ränteavdraget på lån utan säkerhet: Skriv under här.

Lånforum.se rekommenderar

1. Lendo - Forumets favorit
2. Zmarta - Ett bra alternativ
3. Sambla - Jämförelsetjänst
4. Klaralån - Lån utan UC
5. Brixo Privatlån (ny) - Ingen UC
6. Banky - Lån utan UC
7. Merax - Nu med Swish, ingen UC
8. Nstart - Nystartslån
9. Brixo - Lån utan UC
10. Binly - Lån utan UC

Kämpar i motvind - 1,8 miljoner i skulder hos KF

Lasseman

V.I.P & LF entusiast
Poäng: 9 787
Moderator
Årets medlem
Årets mest kunniga
Blev medlem
25 Juli 2014
Meddelanden
26 188
Mottagna reaktioner
12 756
Poäng
9 787
Så där då är överklagan till tingsrätten inskickade. Om jag får avslag på detta så vet jag inte vad. Vet någon hur snabba tingsrätten är?

Allt mellan ett par veckor och några månader. Beror på vad tingsrätten har att göra
 
  • Nystartslån
  • Lån utan UC

Hipij

Medlem
Poäng: 132
Blev medlem
28 Oktober 2020
Meddelanden
19
Mottagna reaktioner
43
Poäng
132
En liten uppdatering. Fick efter ett par veckor information att tingsrätten hade fått mitt ärende efter att meddelat KF om att jag kommer överklaga. Kronofogden hade skickat in ett mindre komplett underlag. Bland annat så hade de inte tagit med ränta på lånen. Dok en samtals log på att de räknat på en snitt ränta på 12%. Satt en hel helg och skrev en överklagan till tingsrätten, med räkneexempel och kopior på utslagen. Blev enligt mig tydligt att kronofogden har räknat helt galet - vilket även syns på kronofogdens egna sida. Skulderna har växt till 1.9 m pga räntor.
Nu väntar jag bara på få detta godkänt från tingsrätten. Så att KF kan börja med inledande skuldsanering.

Övrigt mår jag bra. Jobbar på, bytt ut löpningen mot längdskidor. Har börjat skriva dagbok, varje dag. Både för att säkerställa att jag håller motivationen uppe men också för jag vill se att jag gör personliga framsteg när allt annat känns som det står stilla.
 

Maipenrai

Kunnig medlem
Poäng: 177
Blev medlem
9 Oktober 2016
Meddelanden
148
Mottagna reaktioner
57
Poäng
177
Vet inte riktigt vart jag ska börja. För drygt 5 år sedan spelade jag på casino för första gången. Blev torsk direkt.

Hade då väldigt god ekonomi, inkomst och bostadsrätt i Stockholm. Årsinkomst på ca 1,7 miljoner.

Sedan tre år tillbaka hyr jag ett rum på 12 kvm och lever princip på existens minimum. Vägen dit vill jag inte ens tänka på.

Hos kronofogden ligger det nu idag 1,8 miljoner i obetalda skulder. Allt blanco lån.

Har trots allt det som hänt, lyckas behålla jobb. Får idag ut 55000kr innan utmätning och skatt. 14000kr i handen, 19000kr till kronofogden varje månad. Hyra + mat 9500kr, räkningar 1500kr

I somras blev jag klar med betalningen till skatteverket på 500 000kr. Det tog 3 år. Under tiden har räntorna skenat. Så nu är det omöjligt att betala av inom 15 år.

Har gjort ett par försök att få till en avbetalningsplan med låneförmedlare utan framgång. Men inte lyckats. Inte blir det lättare av att inkassokbolagen säljer skulderna...

Så för två månader sedan skickade jag in ansökan om skuldsanering. Väntar nu på svar. Skulle vara skönt att få ett datum när jag blir fri från den här mardrömmen.

Hur hanterar jag vardagen? Förutom jobb så blir det mycket löpning och skogspromenader. Går mycket på seminarium, branch mingel eller träffar vänner. Har blivit expert på leva snålt. Cyklar överallt, köper kläder på sellpy, plockar stamp, blåbär och lagar god och energirik mat.

Sedan lägger jag extremt mycket fritid på att bygga upp ett nätverk med tjänster. Går inte fort, men jag investerar ca 500kr månaden, och jag börjar äntligen se lite pengar komma in i form av ”credit” (kan omvandlas till pengar vid uttag) Men om 5 år och förhoppningsvis en avklarad skuldsanering kommer jag både vara skuldfri och ha pengar på banken. Det är min plan iaf. Har dokumenterat detta arbete jag gör på fritiden, kommer snart börja lägga upp det på en blog. Så andra kan ta del av informationen.

varför skriver jag det här.
För att jag vill visa att det går se ljuset i tunneln. Faktum är att jag mår nog bättre än någonsin. När jag spelade första gången för 5 år sedan, så mådde jag inte bra. Jag var ett lätt byte för min kontakt hos betway. Så fort jag slutade fyllde de på mitt konto med nya pengar.

Hade spelpaus funnits när jag började. Så hade jag aldrig hamnat här, hade finansinspektionen inte haft så lösa regler för låneinstitutet så hade jag inte vart i den här situationen. Men det som har hänt kan jag inte ändra på. Jag kan bara blicka framåt och hoppas jag kan få lite hjälp på vägen av kronofogden. För ur detta kommer jag, frågan är bara när.

Gör du en liknande resa, fira dom små framsteg du gör och skriv ner din tankar och läs dem när du mår dåligt

Hej!
Hur lång tid tog det för att KFM att utmäta bostadsrätten efter du hamnat där?
 

Lasseman

V.I.P & LF entusiast
Poäng: 9 787
Moderator
Årets medlem
Årets mest kunniga
Blev medlem
25 Juli 2014
Meddelanden
26 188
Mottagna reaktioner
12 756
Poäng
9 787
Hej!
Hur lång tid tog det för att KFM att utmäta bostadsrätten efter du hamnat där?

Kan svara generellt. Går det så undviker man att utmäta bostäder. Men det går i praktiken att göra det bara efter någon vecka
 

Hipij

Medlem
Poäng: 132
Blev medlem
28 Oktober 2020
Meddelanden
19
Mottagna reaktioner
43
Poäng
132
Goda nyheter!
Idag har jag fått skuldsanering godkänd. Utan några invändningar. Kan knappt förstå det själv. Nu kan jag äntligen börja blicka framåt!

Är helt skuldfri om 5 år. Det klarar jag lätt. Har aldrig känt mig starkare och mer målmedveten.

Kommer här med logga av från detta forum och istället njuta av livet. Tack för denna tid, tack för att detta forum finns.

Ta hand om er!

Avslutningsvis vill jag tipsa om en bok (finns som ljudbok) som alla borde läsa. Framförallt vi som har strulat till det för oss själva. How to be a No-limit person av Wayne Dyer.
 
Ta en titt i Lånforums guide för bästa samlingslån, där finns svar på de vanligaste frågorna runt samlingslån.
Topp