Lånforum.se rekommenderar
1. Sambla - Perfekt för samlingslån (tips)
2. Advisa - Jämför 38 kreditgivare
3. Lendo - Bra komplement vid samlingslån
4. Loanstep - Lån utan UC
5. Lumify - Ny 2019, utan UC
 1. Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får bästa upplevelse. Genom att fortsätta använda sidan accepterar du detta. Läs mer.

Snart händer det

Diskussion i 'Fritt' startad av 2pac, 1 december 2019.

 1. 2pac

  2pac V.I.P & LF entusiast - Trofépoäng: 577

  Inlägg:
  1 150
  Mottagna gillanden:
  533
  Trofépoäng:
  577
  Blev medlem:
  23 juni 2017
  Hej alla,

  Idag sitter jag, 27 år gammal, med skulder på närmare 1,7 miljoner kr fördelat på 9 krediter (mitt 3e återfall, spelmissbruk). De två tidigare återfallen har varit betydligt lägre belopp och jag fick då hjälp att lösa det och har även betalt tillbaka varenda krona efter detta till den som hjälpt. Jag har redan berättat för en familjemedlem och 3 av mina närmsta vänner. Veckan som kommer, kommer jag att berätta för mina föräldrar, de kommer bli oerhört sårade och det finns en övervägande risk att de inte kommer förlåta mig denna gång. Även om de skulle förlåta mig så vet jag inte om jag någonsin kommer kunna förlåta mig själv.

  Jag lyckades stoppa mitt spelande på nätcasino själv utan någon hjälp redan under 2018 (då hade jag i mitten på året runt 300 000 kr i skulder) men vände mig istället till börsen då jag har ett stort finansintresse och där eskalerade det, större belopp för jag trodde jag hade koll på läget och det "kändes" inte som hasard.

  Jag har i många år mått väldigt dåligt men det är ingen i mitt liv som vetat det, har inte berättat för någon alls förrän förra veckan. Jag har aldrig sökt någon hjälp eller känt att jag haft någon att prata med. Min självkänsla har varit otroligt låg och jag har rent utsagt hatat mig själv medan mitt självförtroende däremot varit väldigt starkt vilket är varför jag lyckats lura alla i min omgivning att jag mår bra och dessutom lyckats prestera bra på jobbet med en usel motivation.

  Varit så svårt att prata med folk för att alla har trott så himla högt om mig, både familj och vänner. Jag har helt enkelt inte kunnat bara har jag känt. Det är som en av av dessa 3 vänner som sa att hen känner ingen som tagit sig så långt karriärsmässigt och som tjänar så bra som jag gör i min ålder och som dessutom är den mest omtänksamma och smartaste personen hen känner (ironiskt nog, smart?).

  Jag har turen att jag tjänar bra (och oturen för då hade jag inte kunnat få så höga skulder), så jag lyckas hålla detta flytande även om det är väldigt knapert. Jag har haft en annan vän som frågat om hen kan hjälpa ekonomiskt och jag har sagt nej (eller typ bjud mig på middag), skulle mina föräldrar erbjuda sig har jag redan i förväg bestämt mig för att säga nej till någon hjälp. Jag känner att det här är min röra och om jag någonsin ska få min självkänsla tillbaka så måste jag lösa det här.

  Veckan som varit öppnade jag upp mig för några som jag nämnt ovan. Jag träffade en spelförening på ett individuellt samtal och jag betalade av 4 krediter (så nu har jag 9), 90 000 kr mindre. Jag ringde alla långivare och la korten på bordet, erbjöd mig att komplettera med skuldförteckning, lönespecar, intyg att jag sökt hjälp, deklarationer osv, alla sa nej till att sänka min ränta förutom 1. Jag har bokat en tid hos vårdcentralen och ringt specialistavdelning i vården som skickar mig en remiss. Vet inte om detta kommer hjälpa mig, men känner att jag är skyldig att testa, aldrig trott på såna här behandlingar själv.

  Varför skriver jag om detta? Kanske kommer jag att läsa det här inlägget rakt av till mina föräldrar, jag vet inte är otroligt nervös. Sedan, finns det någon annan själ här som just nu håller upp en fasad som jag har gjort i många många år, så vill jag visa att det går att ta sig ur det här ekonomiskt själv men det behövs stöd från sina nära och kära för det mentala, släpp fasaden så mår du bättre. Jag kommer använda denna tråd för att skriva om mina framsteg, jag kommer må sämre innan det blir bättre är jag övertygad om.
   
 2. 2pac

  2pac V.I.P & LF entusiast - Trofépoäng: 577

  Inlägg:
  1 150
  Mottagna gillanden:
  533
  Trofépoäng:
  577
  Blev medlem:
  23 juni 2017
  Förra helgen hade jag för övrigt självmordstankar men kände bara att det var fegt om jag skulle göra det plus att det skulle inte lösa problemen. Ni behöver inte oroa er för mig nu, ska inte begå självmord. Däremot fick jag lära mig efter mitt möte med spelföreningen att självmordsfrekvensen är tydligen 15 ggr så hög hos spelmissbrukare än i "normala" fall, det visste jag inte.

  Något jag reagerade på i varje fall till följd av denna lärdom var att det var otroligt svårt att få tag i en specialist i området spelberoende. Ringde ungefär 10 nummer, blev hänvisad hit och dit, lämnade meddelande på telefonsvarare. Ringde varje dag under förra veckan. 1 Person ringde upp, jag framförde denna kritik och de var medvetna om det och arbetar på det tydligen.
   
  Floppen och Terry_ gillar detta.
 3. 2pac

  2pac V.I.P & LF entusiast - Trofépoäng: 577

  Inlägg:
  1 150
  Mottagna gillanden:
  533
  Trofépoäng:
  577
  Blev medlem:
  23 juni 2017
  Ringde även Kronofogden i veckan bara för att förstå vad det skulle innebära för mig om jag släppte alla mina skulder, och det är tyvärr uteslutet känner jag. Kommer inte släppa något.
   
 4. 2pac

  2pac V.I.P & LF entusiast - Trofépoäng: 577

  Inlägg:
  1 150
  Mottagna gillanden:
  533
  Trofépoäng:
  577
  Blev medlem:
  23 juni 2017
  I dagsläget har jag bestämt mig att inte öppna upp mig för alla i min närhet utan endast personer jag litar på. Jag har ett otroligt stort socialt liv, utan att överdriva, och just nu undviker jag folk för att allt kostar ju pengar. Detta är kanske något jag ändrar inställning till med tiden men just nu ser jag sociala påföljder affärsmässigt med att alla ska känna till detta, därför börjar jag enbart med min familj och närmsta vänner. På så sätt har jag också några jag kan bolla detta med.
   
 5. Terry_

  Terry_ V.I.P & LF entusiast - Trofépoäng: 5 177 Årets medlem

  Inlägg:
  12 178
  Mottagna gillanden:
  7 916
  Trofépoäng:
  5 177
  Blev medlem:
  31 augusti 2012
  Har dina föräldrar god ekonomi? Hade dom kunnat rädda dig?
   
 6. 2pac

  2pac V.I.P & LF entusiast - Trofépoäng: 577

  Inlägg:
  1 150
  Mottagna gillanden:
  533
  Trofépoäng:
  577
  Blev medlem:
  23 juni 2017
  Båda är höginkomsttagare och sitter på tillgångar som inte är belånade. Men även om de skulle vilja hjälpa mig och ge mig en tredje chans så känner jag att jag måste lösa det här själv. Vill inte dra ned min familj i skiten, jag tror verkligen jag klarar det här och kan hålla mig spelfri men i ett worst case scenario vad händer om jag sätter mig i ännu värre situation i framtiden och de har hjälpt mig?

  Jag måste lösa det här själv...
   
  johanc84, Lilaros och Floppen gillar detta.
 7. 2pac

  2pac V.I.P & LF entusiast - Trofépoäng: 577

  Inlägg:
  1 150
  Mottagna gillanden:
  533
  Trofépoäng:
  577
  Blev medlem:
  23 juni 2017
  Jag tänker även såhär:

  Om jag lyckats överprestera på jobbet med usel motivation, tänk bara då vad jag kan åstadkomma med hög motivation? Med rätt stöd från familj och vänner borde jag kunna beta av dessa skulder relativt snabbt.

  Kanske är för optimistisk, men jag har verkligen haft en låg motivation och mått dåligt i flera flera år. Tänk bara om jag mår bra?
   
 8. Lilaros

  Lilaros V.I.P & LF entusiast - Trofépoäng: 977

  Inlägg:
  2 136
  Mottagna gillanden:
  1 293
  Trofépoäng:
  977
  Blev medlem:
  29 december 2018
  Lycka till 2pac. Inställningen I can do it kan nog ändå ändra mycket.
   
  2pac gillar detta.
 9. 2pac

  2pac V.I.P & LF entusiast - Trofépoäng: 577

  Inlägg:
  1 150
  Mottagna gillanden:
  533
  Trofépoäng:
  577
  Blev medlem:
  23 juni 2017
  Ja, jag önskar bara jag har min familj vid min sida när alla korten är framme till alla.
   
  Skuldsatt80 och Lilaros gillar detta.
 10. Hw77

  Hw77 Aktiv medlem - Trofépoäng: 146

  Inlägg:
  31
  Mottagna gillanden:
  55
  Trofépoäng:
  146
  Blev medlem:
  26 oktober 2019
  Din can-do anda och vilja att lösa det här själv. Det är beundransvärt

  Utnyttja dina nära och kära till att hitta styrka och motivation, när du tittar tillbaka på det här när det är över så kommer du vara stolt över vad du åstadkommit.
  Jag tror på dig och jag tror på att din familj kommer stå vid din sida.

  Att du redan nu funderat över konsekvenserna av att ta emot ekonomisk hjälp och sedan falla tillbaka visat på hur långt du kommit i att acceptera din problematik.
  Du är inte dina skulder. Din sociala förmåga och yrkeskompetens hänger inte ihop med ditt banksaldo.

  Det kommer bli tufft som fan och du kommer fixa det. Det kommer du.
   
  Självkontroll, Lilaros och 2pac gillar detta.

Dela sidan