• Delta i vår namninsamling mot att fasa ut ränteavdraget på lån utan säkerhet: Skriv under här.

Lånforum.se rekommenderar

1. Zmarta - Forumets favorit
2. Lendo - Ett bra alternativ
3. Sambla - Jämförelsetjänst
4. Flexkontot - Swish-utbetalning, ingen UC
5. Klaralån - Lån utan UC
6. Brixo Privatlån (ny) - Ingen UC
7. Binly - Lån utan UC
8. Banky - Lån utan UC
9. Ferratum - Lån utan UC
10. Loanstep - Lån utan UC
11. Lumify - Lån utan UC

Större lån & Samlingslån

Diskutera Blancolån, Privatlån & Samlingslån i Sveriges största forum för lån, tillsammans med tusentals medlemmar. Få hjälp och stöd av andra medlemmar.

Forum för Blancolån, Privatlån och Samlingslån

Lånforum.se är ett forum som fokuserar på diskussioner runt blancolån, privatlån och samlingslån i Sverige. Men även lån i stort.

I denna kategori diskuterar vi just blancolån, privatlån och samlingslån. Vi delar erfarenheter om att låna pengar i Sverige. Framförallt ämnen kring samlingslån och hur man kan hantera höga skulder. Överväger du att ta ett lån? Få hjälp och stöd från riktiga låntagare.

Svenska sedlar med en miniräknare, symbol för samlingslån och privatlån
Bilden visar svenska tusenlappar och en miniräknare, vilket illustrerar den noggranna planering som krävs vid hantering av samlingslån och privatlån. Att konsolidera skulder genom ett samlingslån kan hjälpa till att minska räntekostnader och förenkla ekonomin.

Så registrerar du dig på Lånforum.se

Vill du bli en del av vårt community på Lånforum.se, som bland annat är dedikerat åt diskussioner om större lån och samlingslån? Följ dessa enkla steg för att registrera dig:

 1. Hitta Registreringsknappen: Navigera till webbplatsens övre högra hörn. Där hittar du en knapp märkt "Registrera".
 2. Fyll i Dina Uppgifter: Ange ett användarnamn (observera att detta inte bör vara ditt riktiga namn eftersom det kommer att visas publikt), din e-postadress och välj ett lösenord. Din e-postadress kommer endast att användas för lösenordsåterställning och för att ta emot notiser från forumet, till exempel om någon svarar på din fråga eller skickar ett privat meddelande.

Skapa en Ny Tråd om Lån

När du har registrerat dig och är inloggad, kan du enkelt starta en ny diskussion om större lån och samlingslån:

 1. Starta Ny Tråd: Titta efter en blå knapp med texten "Starta ny tråd", som du hittar precis ovanför sektionen till höger där alla trådar finns.
 2. Välj Rätt Forum: Se till att din tråd är relevant för kategorin "Större lån och samlingslån" för att engagera rätt publik och få relevanta svar.

Vad är ett blancolån eller privatlån?

Ett blancolån, även känt som privatlån, är en typ av lån som inte kräver någon form av säkerhet, till exempel en bostad eller bil, som en garanti för långivaren. Dessa lån är populära eftersom de ger låntagaren flexibilitet att använda pengarna för en mängd olika ändamål, såsom konsumtion, renoveringar, bilköp eller semester.

Låneperioden varierar vanligtvis upp till 20 år. Och lånebelopp upp till 600 000 kr enligt Konsumenternas.se. Återbetalningen sker i månatliga avbetalningar, som inkluderar både amortering och ränta

Är det en bra ide att ta ett samlingslån?

Att ta ett samlingslån kan vara en bra idé för vissa personer, beroende på deras ekonomiska situation. Samlingslån, även kända som omstartslån, hopbakslån, saneringslån eller skuldfinansieringslån, är ett lån där man samlar flera skulder till ett större lån, ofta med lägre ränta som följd. Detta kan göra det enklare att hålla reda på sin ekonomi då man bara behöver betala en räkning varje månad för lånet.

Det finns flera fördelar med samlingslån, inklusive att du bara behöver hålla reda på en betalning per månad istället för flera, och att du ofta kan få en lägre ränta och månadskostnad. Dessutom kan ett samlingslån förbättra ditt kreditbetyg över tid, eftersom du kan vänta ut eventuella kreditupplysningar och betalningsanmärkningar.

Det är dock viktigt att notera att det finns vissa krav för att få ett samlingslån, inklusive att du behöver ha en regelbunden inkomst och att de flesta långivare inte godkänner att du har en eller flera betalningsanmärkningar. Dessutom behöver långivare pröva så att du har återbetalningsförmåga under hela lånets löptid.

Är det möjligt att få ett samlingslån med låg kreditvärdighet?

Ja, det är möjligt att få ett samlingslån även med låg kreditvärdighet, men det är viktigt att notera att det kan vara mer utmanande. Låneförmedlare kan vara bra alternativ för individer med låg kreditvärdighet.

När du har en låg kreditvärdighet, kommer räntan på lånet att vara högre eftersom långivaren tar en större risk. En rapport från Finansinspektionen i december 2022 visade att nischbanker generellt sett har högre räntor än storbanker på blancolån, vilket är den typ av lån som oftast används för samlingslån. Detta innebär att nischbanker kan vara mer benägna att ta högre risker och godkänna lån till individer med lägre kreditvärdighet.

Det är dock alltid en bra idé att arbeta för att förbättra sitt kreditbetyg, och det finns flera sätt att göra detta. Att ha en god kreditvärdighet kan göra det lättare att få lån godkända i framtiden och kan också hjälpa till att säkra mer fördelaktiga lånevillkor.

Vad är den effektiva räntan på ett blancolån eller privatlån?

Blancolån och privatlån har en högre ränta än lån med säkerhet, eftersom långivaren tar en större risk när de beviljar lånet utan säkerhet. Räntan kan vara fast eller rörlig (rörligt är vanligast).

Räntan är individuellt satt.

Vad används blancolån eller privatlån till främst?

En vanlig användning av blancolån är som samlingslån, där flera mindre lån och krediter samlas under ett enda lån. Detta kan förenkla låntagarens ekonomi och potentiellt sänka den totala räntekostnaden.

Vad avgör vilken ränta man får på ett blancolån och privatlån?

Kreditvärdighet spelar en viktig roll när man ansöker om ett blancolån, då långivaren utvärderar låntagarens betalningsförmåga baserat på inkomst, befintliga skulder och eventuella betalningsanmärkningar.

Eftersom det inte finns någon säkerhet inblandad, kan det vara svårare för låntagare med dålig kreditvärdighet att få beviljat ett blancolån eller de kan få betala en högre ränta.

Läs längre ner hur man kan förbättra sitt kreditbetyg.

Kan man använda blancolån eller privatlån som kontantinsats?

Ja, det går att använda blancolån eller privatlån som kontantinsats när man köper en bostad. Detta är ett alternativ för dem som inte har möjlighet att spara tillräckligt med pengar till en kontantinsats. Det är dock viktigt att tänka på att detta ökar lånekostnaderna.

För att kunna använda ett blancolån eller privatlån som kontantinsats måste man ha en god kreditvärdighet och tillräckligt med inkomst för att kunna betala av lånet.

Räntesatsen på blancolån och privatlån är vanligtvis högre än på bostadslån, då det finns en säkerhet i grunden med ett bolån. Man kan använda sig av en låneförmedlare för att hitta det bästa blancolånet.

Hur får man ett Privatlån och Blancolån med låg ränta?

För att få ett privatlån eller blancolån med låg ränta är det viktigt att ha en god kreditvärdighet. Här är några tips för att förbättra din kreditvärdighet:

 1. Att sänka antalet kreditupplysningar (UC-förfrågningar) under de gångna tolv månaderna kan förbättra ditt kreditbetyg enligt Minuc "Om kreditvärdighet". Efter en tolv månadersperiod kommer dessa kreditupplysningar att raderas automatiskt.
 2. Om du nyligen har blivit befordrad och därigenom fått en löneförhöjning, kommer denna information om intjänad lön att synas i UC:s register först när din inkomstdeklaration har godkänts.
 3. Det är klokt att undvika att ta på sig ytterligare lån och krediter. Försök att rensa upp gamla krediter som inte längre är nödvändiga eller användbara för dig, enligt Minuc "Om kreditvärdighet".
 4. Om du har flera små krediter, kan du överväga att ta ett samlingslån för att samla dem i ett enda lån. Detta kan ofta vara mer hanterbart och ekonomiskt fördelaktigt.

För att säkerställa ett bra kreditbetyg är noggrannhet och tålamod nyckeln.

Finns det Privatlån och Blancolån utan UC?

Ja, det finns privatlån och blancolån utan UC. Dessa lån kallas ofta för blancolån utan UC och innebär att långivaren inte använder kreditupplysningsföretaget UC för att bedöma din kreditvärdighet.

Istället används andra kreditupplysningsföretag som Bisnode eller Creditsafe. Men vanligtvis gäller UC-kreditupplysning för blancolån, det är främst mindre snabblån som inte överstiger 50 000 kronor som inte tar UC.

Hur kan man ta ett Privatlån eller Blancolån med betalningsanmärkning?

Trots betalningsanmärkningar finns det fortfarande alternativ för att låna pengar. Här är några tips för att öka dina chanser att få ett privatlån eller blancolån med betalningsanmärkning:

 1. Testa en låneförmedlare, de täcker flera banker som erbjuder lån trots betalningsanmärkningar. Exempel på sådana låneförmedlare är Lendo och Zmarta.
 2. Ansök om lån utan UC-kontroll där långivaren inte använder kreditupplysningsföretaget UC. Beloppen är vanligtvis lägre än hos banker och andra långivare som tar UC, men fungerar ändå som ett alternativ om du nekats tidigare.
 3. Ha en medsökande i hushållet som kan öka chansen att lyckas säkra ett sådant lån utan att behöva ha en fast inkomst samt om man har aktivt skuldsaldo.
Topp