Lånforum.se rekommenderar

1. Lendo - Forumets favorit
2. Zmarta - Ett bra alternativ
3. Nstart - Nystartslån
4. Loanstep - Lån utan UC
5. Merax - Lån utan UC
6. Ferratum - Lån utan UC
7. Credifi - Lån utan UC
8. Klaralån - Lån utan UC
9. Brixo - Lån utan UC

Större lån & Samlingslån

Diskutera Blancolån, Privatlån & Samlingslån i Sveriges största forum för lån, tillsammans med tusentals medlemmar. Få hjälp och stöd av andra medlemmar.

Forum för Blancolån, privatlån och samlingslån

Lånforum.se är ett forum som fokuserar på diskussioner om bland annat blancolån, privatlån och samlingslån i Sverige.

Vi delar erfarenheter om att låna pengar i Sverige. Framförallt ämnen kring samlingslån och hur man kan hantera höga skulder. Överväger du att ta ett lån? Få omdömen från riktiga låntagare av blancolån, privatlån och samlingslån.

Vad är ett blancolån eller privatlån?

Ett blancolån, även känt som privatlån, är en typ av lån som inte kräver någon form av säkerhet, till exempel en bostad eller bil, som en garanti för långivaren. Dessa lån är populära eftersom de ger låntagaren flexibilitet att använda pengarna för en mängd olika ändamål, såsom konsumtion, renoveringar, bilköp eller semester.

Vad är den effektiva räntan på ett blancolån eller privatlån?

Blancolån och privatlån har en högre ränta än lån med säkerhet, eftersom långivaren tar en större risk när de beviljar lånet utan säkerhet. Räntan kan vara fast eller rörlig (rörligt är vanligast) och låneperioden varierar vanligtvis mellan 1 och 15 år. Återbetalningen sker i månatliga avbetalningar, som inkluderar både amortering och ränta.

Räntan är personligt satt, men en snittränta ligger just nu på runt 8% i effektiv ränta.

Vad används blancolån eller privatlån till främst?

En vanlig användning av blancolån är som samlingslån, där flera mindre lån och krediter samlas under ett enda lån. Detta kan förenkla låntagarens ekonomi och potentiellt sänka den totala räntekostnaden.

Vad avgör vilken ränta man får på ett blancolån och privatlån?

Kreditvärdighet spelar en viktig roll när man ansöker om ett blancolån, då långivaren utvärderar låntagarens betalningsförmåga baserat på inkomst, befintliga skulder och eventuella betalningsanmärkningar.

Eftersom det inte finns någon säkerhet inblandad, kan det vara svårare för låntagare med dålig kreditvärdighet att få beviljat ett blancolån eller de kan få betala en högre ränta.

Läs längre ner hur man kan förbättra sitt kreditbetyg.

Kan man använda blancolån eller privatlån som kontantinsats?

Ja, det går att använda blancolån eller privatlån som kontantinsats när man köper en bostad. Detta är ett alternativ för dem som inte har möjlighet att spara tillräckligt med pengar till en kontantinsats. Det är dock viktigt att tänka på att detta ökar lånekostnaderna.

För att kunna använda ett blancolån eller privatlån som kontantinsats måste man ha en god kreditvärdighet och tillräckligt med inkomst för att kunna betala av lånet. Som tumregel kan du låna din inkomst som blancolån eller privatlån, om du lånar så mycket kan det dock dra ner summan bolån du får ta.

Räntesatsen på blancolån och privatlån är vanligtvis högre än på bostadslån. Man kan använda sig av en låneförmedlare för att hitta det bästa blancolånet.

Hur får man ett Privatlån och Blancolån med låg ränta?

För att få ett privatlån eller blancolån med låg ränta är det viktigt att ha en god kreditvärdighet. Här är några tips för att förbättra ditt kreditbetyg:

  1. Minska antalet UC-förfrågningar under de senaste tolv månaderna, för att ge dig ett bra kreditbetyg.
  2. Om du har övertrasserade kreditkort, betala av dessa räkningar om möjligt, men stäng dem inte. Det är ofta fördelaktigt att hålla aktiva konton öppna med lågt saldo.
  3. Vänta tills din skattedeklaration från den perioden har godkänts, om du nyligen har fått en befordran eller ökat din lön, så det kan vara bra att ansöka.
  4. Vänta ut betalningsanmärkningar, och betala av skuldsaldon.

För att säkerställa ett bra kreditbetyg är noggrannhet och tålamod nyckeln.

Finns det Privatlån och Blancolån utan UC?

Ja, det finns privatlån och blancolån utan UC. Dessa lån kallas ofta för blancolån utan UC och innebär att långivaren inte använder kreditupplysningsföretaget UC för att bedöma din kreditvärdighet.

Istället används andra kreditupplysningsföretag som Bisnode eller Creditsafe. Det är viktigt att notera att blancolån utan UC ofta har högre räntor och kortare återbetalningstider än lån med UC. Detta beror på att långivaren tar en större risk genom att inte använda UC:s information.

Hur kan man ta ett Privatlån eller Blancolån med betalningsanmärkning?

Trots betalningsanmärkningar finns det fortfarande alternativ för att låna pengar. Här är några tips för att öka dina chanser att få ett privatlån eller blancolån med betalningsanmärkning:

  1. Testa en låneförmedlare, de täcker flera banker som erbjuder lån trots betalningsanmärkningar. Exempel på sådana låneförmedlare är Lendo och Zmarta.
  2. Ansök om lån utan UC-kontroll där långivaren inte använder kreditupplysningsföretaget UC. Beloppen är vanligtvis lägre än hos banker och andra långivare som tar UC, men fungerar ändå som ett alternativ om du nekats tidigare.
  3. Ha en medsökande i hushållet som kan öka chansen att lyckas säkra ett sådant lån utan att behöva ha en fast inkomst samt om man har aktivt skuldsaldo.
Topp