Lånforum.se rekommenderar
1. Sambla - Perfekt för samlingslån (tips)
2. Advisa - Jämför 32 kreditgivare
3. Lumify - Ny, ingen UC. Upp till 20 000 kr
4. Lendo - Bra komplement vid samlingslån
 1. Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får bästa upplevelse. Genom att fortsätta använda sidan accepterar du detta. Läs mer.

På den djupaste botten, hjälp mig!

Diskussion i 'Hjälp!' startad av dlro, 5 december 2018.

 1. dlro

  dlro Aktiv medlem - Trofépoäng: 46

  Inlägg:
  23
  Mottagna gillanden:
  17
  Trofépoäng:
  46
  Blev medlem:
  5 december 2018
  Hej allihopa!

  Nu är det såhär att jag verkligen tagit mig så djupt ner i skiten så att man inte kan gå djupare. Jag är 27 år och har under en väldigt kort tid dragit på mig spelskulder på 880.000kr(!!!!). Allt jag läst om andra på nätet blev min egen verklighet på pricken och just nu är allt så sjukt tungt. Jag har precis blivit 100% ren för min fru, föräldrar senast igår och visst känns det bättre. Problemet är att jag sover inte längre på nätterna, jag har gått ner i vikt, och skulderna är konstant i skallen. Innan jag vaknar så ligger jag och kollar på min fru och har sån ångest över situationen jag satt henne i. När jag ringer henne och hör hennes telefonsvarare när hon använder sig av mitt efternamn knäcker mig totalt, hon skulle vara stolt tänker jag. Istället har hon gift sig med en som dragit ner henne i skiten. Det jag menar är det här: Jag har under två tillfällen sagt till henne att vara med mig på 2 samlingslån för att samla alla lån, och jag sluta spela. Hon står som medsökande på 250.000 på Collector, 340.000 på Bank norwegian. Resten av alla skulder ligger på alla olika sms-lån ni kan tänka er, och nästa månad är det ohållbart!!

  Vill jag betala av allt under ca 5 år, så ligger månadskostnaden på 27000kr. Som ni förstår är det en omöjlighet även om vi slår ihop våra löner. Jag lovade henne när vi tog lånen att hon med sin lön inte skulle drabbas, och nu räcker inte hennes lön. Jag vet inte vad jag ska ta mig till och jag behöver era råd. Denna månad är täckt, men nästa månad kommer jag aldrig kunna betala. Det jag vet att jag kommer göra är att betala in lånen hon står på, men jag vet att om resten går till KFM, och de gör en utmätning så går allt åt skogen ändå pga att de inte tar hänsyn till de två lånen, inte sant? Då hamnar hon också där.

  Skuldsanering för mig hjälper väl inte henne heller? Då tas skulderna med men hon måste ändå betala sin del har jag läst. Minskar månadskostnaden då?

  Hela hennes familj tror så bra om oss och att vi är duktiga och har bra löner och kan spara pengar osv. De kommer vi bli mer involverade med nu pga att min fru även är gravid. Sån lycka och glädje men ändå oro som finns där.
  Förlåt mig för om jag skriver lite rörigt, men mår riktigt piss just nu.

  Den enda lösningen är om någon hjälper mig med lån på 300.000, jag kan då lösa alla de lånen och klarar då tillsammans med frun av en månadskostnad på 19.000 i lån, där vi får liten över till och med efter räkningar. Ingen bank vill hjälpa, men om jag hittar någon som vill, hur går vi tillväga då? Ska jag stå som medsökande? HJÄLP!
   
 2. Ny2018

  Ny2018 V.I.P & LF entusiast - Trofépoäng: 976

  Inlägg:
  2 026
  Mottagna gillanden:
  1 308
  Trofépoäng:
  976
  Blev medlem:
  19 juni 2018
  Det låter som en svår situation. Det första du måste göra är att söka hjälp för ditt spelmissbruk, innan du är spelfri kan du inte gå vidare med tex en skuldsanering. Kontakta även budget och skuldrådgivare i din kommun för en översyn av budget och för att få en ekonomisk plan.
   
  dlro och Släpptallt gillar detta.
 3. Trias

  Trias V.I.P & LF entusiast - Trofépoäng: 577

  Inlägg:
  1 042
  Mottagna gillanden:
  558
  Trofépoäng:
  577
  Blev medlem:
  25 oktober 2016
  Vill du slippa KFM är det enda rätta att kontakta en familjemedlem om hjälp. Skulle det finnas någon sådan, låt denne ha fullmakt över ditt bankkonto. Spärra dig på alla spelsidor som går att spärra sig på.
   
  dlro gillar detta.
 4. biggen

  biggen Kunnig medlem - Trofépoäng: 237

  Inlägg:
  175
  Mottagna gillanden:
  96
  Trofépoäng:
  237
  Blev medlem:
  25 juli 2013
  Det som är mest akut är att ta itu med ditt spelproblem. Känns väldigt själviskt att ens vilja involvera fler personer och riskera deras ekonomi. Det kommer mest troligt bara att leda till ännu mera skulder innan allt är klart. Om du är ärlig mot dig själv, vad är det för skillnad nu mot tidigare gånger du har velat ta lån med hjälp av andra för att lösa problemen?
   
  dlro gillar detta.
 5. Lasseman

  Lasseman V.I.P & LF entusiast - Trofépoäng: 2 147 Moderator

  Inlägg:
  7 001
  Mottagna gillanden:
  2 801
  Trofépoäng:
  2 147
  Blev medlem:
  25 juli 2014
  En medlåntagare är precis som ordinarie låntagare fullt betalningsskyldig, inte 50/50 som många tror. Om du får skuldsanering och de där 590000 som gemensamma lånen är på betalas ner med tex 150k under saneringen så kommer hon få betala resten, alltså typ 440k.
   
  dlro gillar detta.
 6. dlro

  dlro Aktiv medlem - Trofépoäng: 46

  Inlägg:
  23
  Mottagna gillanden:
  17
  Trofépoäng:
  46
  Blev medlem:
  5 december 2018
  Tack för alla svar allihopa! Jag förstår att du skriver så, och jag tänker inte argumentera emot dig utan tackar för det svaret. Skillnaden är nog att jag mår så psykiskt dåligt och nått botten på riktigt nu, finna liksom inte utrymme för mer. Jag vill verkligen lösa detta, mitt mående just nu hjälper mig att inte spela för der har gjort mig sä fruktansvärt avtänd. Den absolut ENDA anledningen egentligen till att jag ser de 300.000kr som en lösning är att då slipper min oskyldiga fru kronofogden. Hade hon inte varit med så hade jag släppt allt direkt och ansökt om skuldsanering.

  Jag förstår, men tar inte skuldsaneringen mer mot hälften? Att ha en skuld på 590.000 men att typ 150 dras bort känns lite konstigt kan jag tycka, vad avgör hur mycket som dras av? Den stora frågan är ju också om hon måste betala full månadskostnad trots att skulden ligger på min skuldsanering?
   
 7. Lasseman

  Lasseman V.I.P & LF entusiast - Trofépoäng: 2 147 Moderator

  Inlägg:
  7 001
  Mottagna gillanden:
  2 801
  Trofépoäng:
  2 147
  Blev medlem:
  25 juli 2014
  Det som avgör det är din betalningsförmåga. Om du saknar betalningsförmåga helt får frun betala hela lånet själv. Räknas det fram att du kan betala 10000 i månaden minskar skulden betydligt mer än om du bara kan betala 3 i månaden.

  Det avgör långivaren men jag skulle gissa att avtalet gentemot henne rullar på, ni har kommit överens om att tex 3000 i månaden ska betalas in och då får hon betala in det. Det kan bara enskilda långivaren besvara.
   
 8. biggen

  biggen Kunnig medlem - Trofépoäng: 237

  Inlägg:
  175
  Mottagna gillanden:
  96
  Trofépoäng:
  237
  Blev medlem:
  25 juli 2013
  Jag tvivlar inte en sekund på att dina intentioner är goda. Dock så är det en klassisk tankevurpa. Ett lån så ser det lite ljusare ut tänker man. Jag provar och lägger ett litet spel och ser om jag kan vinna tillbaka lite. Vips så tappar man kontrollen och nyktrar inte till förrän det är för sent. Sök hjälp och kom till roten med problemet är det bästa råd du kan få! Inte bara för ekonomin utan det finns betydligt fler saker som har försummats men som du inte har lagt märke till då du har varit upptagen med annat..
   
  Ninnan gillar detta.
 9. dlro

  dlro Aktiv medlem - Trofépoäng: 46

  Inlägg:
  23
  Mottagna gillanden:
  17
  Trofépoäng:
  46
  Blev medlem:
  5 december 2018
  Jag vet mycket väl att det du säger stämmer, för det är ju så allt byggt på sig. Jag har själv gett över all ekonomi till frun, har själv inget BankID ens längre. Så finns möjligheten att få hjälp för att hon ska slippa helvetet och ha några lappar över i månaden så tänker jag försöka. Jag har till jul på mig, sen ska de betalas räkningar. I bästa fall är jag skuldfri om 5 år utan kronan, i värsta fall åker vi båda på kronan, förhoppningsvis skuldsanering och skuldfria om 5-6 år. Jag är inte orolig över att jag ska spela i dagsläget. Men vet såklart att det alltid är en risk och därför har frun allt nu. Jag var missbrukare innan, men kan säga att spelandet är värre än alla droger jag tryckt i mig. Tänk att jag sitter och skriver så, i somras tyckte jag att mina ynka 80.000 i skuld var mycket.
   
  Kman, Lånat, Lize och 1 annan gillar detta.
 10. abbe

  abbe Kunnig medlem - Trofépoäng: 417

  Inlägg:
  253
  Mottagna gillanden:
  257
  Trofépoäng:
  417
  Blev medlem:
  1 maj 2014
  En fundering bara. Kanske missa jag det men, om din fru vet om att du satt dig i skiten förut och gett dig chansen kanske hon om du menar allvar är beredd att gå genom skuldsaneringstrpsket MED dig för som det låter skulle era pengar ni har kvar att leva på vara i stort sett samma om du betala av eller om ni fick beviljad skuldsanering fördelen då med sanering är att "pressen" att jaga pengar till skit lånen är borta ni får ut det ni skall leva på så OM du får återfall har du i alla fall inte kunnat spela bort det som skall betalas på lånen. Och nya lån kan du ju heller inte ta. Tö ker att det borde kännas "tryggare" för er båda tvp Som sagt en tanke bara och då skall man ju släppa allt som jag förstår det och då hinner ni ju lägga undan en del (enda erfarenheten jag har av skuldsanering är det jag sett på lyxfällan, spelberoende och Lån cirkusen har jag egen erfarenhet av) oavsett lycka till och styrkekram!
   
  dlro gillar detta.

Dela sidan