Lånforum.se rekommenderar
1. Sambla - Perfekt för samlingslån (tips)
2. Advisa - Jämför 38 kreditgivare
3. Lumify - Ny 2019, utan UC
4. Lendo - Bra komplement vid samlingslån
5. Slantar - 30 000 kr, utan UC
 1. Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får bästa upplevelse. Genom att fortsätta använda sidan accepterar du detta. Läs mer.

På den djupaste botten, hjälp mig!

Diskussion i 'Hjälp!' startad av dlro, 5 december 2018.

 1. Annhha

  Annhha V.I.P - Trofépoäng: 577

  Inlägg:
  347
  Mottagna gillanden:
  637
  Trofépoäng:
  577
  Blev medlem:
  4 augusti 2018
  Det första du måste göra är att ta tag i ditt spelmissbruk. Hoppas du har en förening för Spelberoende där du bor. Det har varit min räddning... och tro mig jag har varit på botten. Jag har skuldsanering och även det är ljuset i min tunnel, min man är inte indragen i min skuldhärva. Du vill lösa dina problem med ett nytt lån, vilket inte är ovanlig situation som Spelberoende. Om du lyckas få ett lån så kommer du tyvärr att spela igen så det är ingen lösning. Du måste inse att du är Spelberoende och 0-tolerans är det som gäller livet ut. Lämna ifrån dig din ekonomi, inte ha tillgång till mobilt BankID eller visakort utan enbart kontanter veckovis. Delta i möten på föreningen för Spelberoende. Med de verktygen tar du tag i ditt liv och visar att du vill vara Spelfri. Mina 156 dagar som Spelfri är guld värda och ska bara bli fler. Alla dina skuldkänslor inför din fru kommer också att lätta när du tar tag i problemet.
   
  Lize och dlro gillar detta.
 2. dlro

  dlro Aktiv medlem - Trofépoäng: 91

  Inlägg:
  38
  Mottagna gillanden:
  27
  Trofépoäng:
  91
  Blev medlem:
  5 december 2018
  Tack för ditt svar, även dig Abbe!

  Jag mår så psykiskt dåligt just nu att jag inte vet ut eller in. Är hårt belastad på jobbet med chefer som bara lastat på mig jobb, plus svartjobb som jag tog åt mig för att tjäna extra som jag ångrar att jag tog till mig nu. Jag ska göra det jag satt på mig nu under två veckor och kommer sen säga upp mig, och sjukskriva mig om de tvingar mig att jobba uppsägningstiden. Jag kommer jobba med familjemedlem istället som personlig assistent för att bryta stressen från allt det jobbet. Jag klarar inte av det längre. Kommer bli ett hastigt avslut men ska försöka göra det fint. Sitter hellre i skiten med familjen och jobbar där än facear jobbet med press från chefer som sen kommer få reda på mina problem i och med skuldsaneringen. Jag pallar inte mer!! Målet är att jag stannar för säger jag upp mig nu drar de säkert in min julbonus bara för att de kan.

  Har pratat med skuld och budgetrådgivare idag och ska dit på torsdag, jag har en plan som kanske kommer fungera.

  Jag tänker att jag släpper alla skulder förutom de två stora som min fru står på, och ansöker om skuldsanering. Fortsätter att betala in på lånen hon står med på. De skulderna kommer med på sanering och förhoppningen är att med min sanering som betalar lite, och min fru betalar lite så blir banken nöjd och lånet betalas av på de 5 åren tillsammans med min fru och skuldsaneringen. Samtidigt saneras de andra skulder jag har. Med tanke på att det är familjemedlem jag jobbar med så kan jag samtidigt umgås med familjen, jobba nätter extra hos honom och få ihop extra pengar. De timmar kan jag skriva upp på min fru som också ör anställd på de företaget och jobbar 2 dagar i veckan på annat jobb, 20 timmars pass.

  Jag kommer aldrig mer spela igen, och jag kommer söka hjälp jag behöver för att lösa det här. Vad tänker jag fel i min plan? Råd, frågor, tankar från er? Kommer detta fungera tror ni?
   
 3. Annhha

  Annhha V.I.P - Trofépoäng: 577

  Inlägg:
  347
  Mottagna gillanden:
  637
  Trofépoäng:
  577
  Blev medlem:
  4 augusti 2018
  Som jag skrev tidigare så det första du måste göra är att ta tag i ditt spelberoende. Även om du skriver att du inte kommer att spela mer så är det ingen garanti. Själv lovade jag så många gånger och lika många gånger så fick jag återfall. Lämna ifrån dig din ekonomi. Det är verkligen a och o för att du ska komma vidare. Låt det inte gå så långt som till att ta livet av sig som det gjorde i mitt fall. Du måste sluta spela för din egen skull och inte för andras. Det är svårare än man tror att sluta.
  Du mår psykiskt dåligt och det är fruktansvärt och sedan den ekonomiska biten är också tuff.

  Jag är inte så insatt i hur det fungerar med lån som ni båda står för. Tänker som så att om du begär skuldsanering och som du skriver inte tänker dra in de lån som ni har gemensamma så KFM kommer att räkna på er bådas inkomster och utgifter och det blir inte mycket kvar för dig efter att KFM drar sitt. Kommer ni att klara det ekonomiskt för de lån som inte ska ingå i skuldsaneringen? Eftersom jag själv har skuldsanering och lever tillsammans med min man så vet jag att det är inte mycket pengar att röra sig med.
  Hoppas du får goda råd hos budget och skuldrådgivaren så att du kommer vidare med det ekonomiska.
  Jag har gått ut öppet med att jag är spelberoende så på min arbetsplats så vet de. Bara det är en lättnad och jag står för vad jag gjort. Kan inte göra det ogjort men framåt kan jag göra det bra.
  Då jag på grund av spelberoende förlorat kontakten med min nu 22-åriga son så vet jag vilket helvete det är och att det också kan gå så långt att förlora nära och kära. Sådant gör ont.
   
  dlro gillar detta.
 4. Självkontroll

  Självkontroll Kunnig medlem - Trofépoäng: 456

  Inlägg:
  256
  Mottagna gillanden:
  315
  Trofépoäng:
  456
  Blev medlem:
  14 november 2018
  Jag tänker så här, är det inte bättre att du för tillfället blur sjukskriven från ditt arbete alternativt att du tar tjänstledigt för att jobba med annat. Att du behåller din tjänst men jobbar som personlig assistent?
  Att säga upp dig tror inte jag löser några problem för dig i nuläget, förstår att du mår dåligt. När man mår så pass dåligt så tänker man inte klart och då riskerar man att göra något förhastat som man senare kanske kommer att ångra.

  När det kommer till dina skulder så tänker jag att en skuldsanering tar ju tid att att få igenom och det finns ju inga garantier på att du i nuläget kommer få igenom en sådan, tänker att det kanske blir då svårt för dig att betala av lånen men tanke på att du kommer att ha löneutmätning och då finns det utrymme för att lägga något extra på din frus lån.
  Att du jobbar extra och lägger det på din frus ”timbank” kan väl ställa till det på andra plan ? Tänker att det eventuellt kan göra så att ni får problem med assistans bolaget även om det är privat ?! Eller det finns inga risker med det ?
  Ni behöver inte mer problem än vad ni redan har. Ekonomiska problem tröttar ut en och i längden kommer du inte palla jobba extra, du ska ju hålla oxå, din hälsa är viktig och om du bränner ut dig så gör det ingen nytta i slutänden. Det kommer bara förvärra situationen ytterligare.
  Angående dina skulder så får du inte glömma räntorna vilket gör att din tidsberäkning kanske inte stämmer.

  Hoppas skuld och budget rådgivaren kan vägleda dig så att du lättare kan rodda i detta.

  När det kommer till ditt spelberoende så råder jag inga tvivel på att du inte vill spela längre och jag tror dig att du slutat men för att inte falla gör frestelsen så ta kontakt med ngn spelförening eller stödlinjen inte bara för att hålla dig ifrån spel utan även för stöd och kraft. Det är tufft att jämt vända och vrida på varenda mynt och faktum är att det är just dem stressen som kan göra att du faller tillbaka kanske inte helt men det finns risk för återfall och det är så jävla onödigt!
  Försvåra så mycket som möjligt för dig själv även om du nu känner dig säker på att du inte kommer och vill spela igen!

  Jag tror på dig men för att du Ska vara på den säkra sidan så är det en bra idé att för ett litet tag låta din fru ta hand om ekonomin, iaf under den värsta krisen och här tänker jag att den krisen är ditt mående!
   
  Lize, Kimsan72 och dlro gillar detta.
 5. dlro

  dlro Aktiv medlem - Trofépoäng: 91

  Inlägg:
  38
  Mottagna gillanden:
  27
  Trofépoäng:
  91
  Blev medlem:
  5 december 2018
  Tack för era svar igen, uppskattar det verkligen! Grejen är att jag är tryggare hos familjen än jobbet jag är på nu. Pga stressen jag haft vill jag inte vara där öht, och vill jag hålla på med samma grejer så byter jag företag till annat sen. Hela det bytet om jobb har varit på tal länge ändå men pga att man är bekväm så har det inte blivit så. Min uppsägning gör också så att jag tar ut insparad semestertid som bryggar lönerna lite grann!

  Skuldsanering är som sagt det jag hoppas på och bara det som kan lösa det. Hur lång tid tar det innan de utnöter lönen? På den tiden så betalar vi in som vanligt. På 5 år så har vi 9000 på ena lånet, och 5500 på det andra. Jag tänker att om jag får sanering så betalar jag ju in via saneringen, och min fru resterande. Alla mina skulder kommer ju saneras men hon kommer fortfarande att ha ansvar som medsökande. Månadskostnaden här är ju avtal med bank på avbetalning på 5 år, så det är ju iaf klart! Beviljas jag skuldsanering, så är det 5 år för allt annat också.


  Min fru har ekonomin nu, och jag är utan bankid och allt. Jag vet att jag är spelmissbrukare, och att jag spelat bort pengar... men jag kan inte ens spela då, och jag kommer inte heller göra det. Jag har annat som motiverar som får mig att inte spela förutom måendet och frun (som är tillräckligt egentligen). Den som lever får veta om det räcker och jag antar att jag får ta era råd, veta riskerna men bevisa att jag menar allvar. Jag kommer definitivt fortsätta tråden tills det löser sig.

  Tack igen!
   
 6. Ny2018

  Ny2018 V.I.P & LF entusiast - Trofépoäng: 1 157

  Inlägg:
  2 602
  Mottagna gillanden:
  1 734
  Trofépoäng:
  1 157
  Blev medlem:
  19 juni 2018
  Hej.
  Lider med dig ska du veta.
  Vill bara tillägga att säga upp sig är något som kan vara till din nackdel i din ansökan om skusan.
  De tittar på om du gjort allt för att betala skulderna och att säga upp en fast tjänst och få en lönesänkning ses som något negativt.
  Att du tagit tag i ditt spelande och gått i behandling är också något skusan vill se för att bevilja en skuldsanering.
  Det är nog bättre att du sjukskriver dig en period, får hjälp för ditt mående för just nu tänker du inte klart.
   
 7. dlro

  dlro Aktiv medlem - Trofépoäng: 91

  Inlägg:
  38
  Mottagna gillanden:
  27
  Trofépoäng:
  91
  Blev medlem:
  5 december 2018
  Uppskattar att du tar did tid att svara!

  Grejen är att jag inte kan jobba kvar, jag orkar inte det. Jag har varit anställd på det andra företaget i många år och lönesänkning tror jag inte alls det blir. Så som jag förstår det så utgår fogden från de om jag kan betala av skulderna eller inte, ser de att jag inte kan göra det inom en massor av år är då de kan bevilja skuldsanering. Fortsätter jag jobba kvar och mår pyton och går i väggen så har jag ändå ingen inkomst - vilket inte behöver betyda avslag på skuldsanering heller vad jag förstår.

  Vad innebär det att ”göra allt” för att betala skulderna? Det är omöjligt att få det att gå runt även om jag skulle jobba ihjäl mig med extrajobb nu. Är det det jag måste göra så måste jag säga att jag inte kan det i dagsläget. Min ekonomiska situation är ohållbar, och de på många år om jag inte får skuldsanering eller om det regnar in 300.000 på kontot
   
 8. abbe

  abbe Kunnig medlem - Trofépoäng: 417

  Inlägg:
  280
  Mottagna gillanden:
  275
  Trofépoäng:
  417
  Blev medlem:
  1 maj 2014
  Det absolut viktigaste när det kommer til spelet som du självklart kommer hålla dig borta ifrån är ju att man känner att man kan prata av sig med någon (det är ju syftet med spelberoende föreningarna) och det viktiga är att de man kan prata med inte dömer. Man behöver få ur sig skiten utan att behöva försvara sig. Jag var på föreningar tidigare men när de "anhöriga" var med på hela mötena ibland så blev det inte bra för mig alls jag kände mig anklagad av dem (förstår ju deras frustration såklart men jag mådde inte bra av det så det är viktigt att mötena är uppdelade i alla fall del av tiden även om det bara kommer en anhörig så får den gå ut en stund) problemet är ju att nu mår du så dåligt att spel är otänkbart men vi alla har varit där och det finns alltid en rika när vi börjar må lite mindre dåligt, fortfarande dåligt men bättre alltså att spelet kommer krypande likt gollum och anfaller oss när vi är som svagast. Kram på er!
   
  dlro gillar detta.
 9. Ny2018

  Ny2018 V.I.P & LF entusiast - Trofépoäng: 1 157

  Inlägg:
  2 602
  Mottagna gillanden:
  1 734
  Trofépoäng:
  1 157
  Blev medlem:
  19 juni 2018
  Att man försökt lägga upp avbetalningsplaner med lånebolag alt inkassobolag. Att man sänkt sina omkostnader med att tex skaffa ett billigare boende om det är möjligt. Att man inte medvetet gått ner i tjänst och sänker sin lön. Att man samarbetar med KFM och varit aktiv i sitt ansvar.
  Att man slutat ta nya lån eller utnyttja sina krediter.
  I ditt fall då slutat spela och fått hjälp mot spelberoendet och kan påvisa spelfrihet.
  Det är det jag kommer på nu. -:)
   
  Mjau 74 och dlro gillar detta.
 10. dlro

  dlro Aktiv medlem - Trofépoäng: 91

  Inlägg:
  38
  Mottagna gillanden:
  27
  Trofépoäng:
  91
  Blev medlem:
  5 december 2018
  Tack Abbe! Jag vet det du säger är sant, för så var det med drogmissbruket också som jag blev fri ifrån. Jag tog avstånd för att jag mådde dåligt, men så fort avtändningen var borta och jag hade lite pengar, ätit bra och varit fri en vecka så föll jag igen. Och igen, och igen. Jag kunde liksom inte själv
   

Dela sidan