Lånforum.se rekommenderar
1. Lendo - Perfekt för samlingslån. Förmedlare
2. Slantar - Ingen UC. Upp till 30 000 kr
3. Advisa - Jämför 29 kreditgivare
 1. Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får bästa upplevelse. Genom att fortsätta använda sidan accepterar du detta. Läs mer.

Tagit lån i min mans namn , vad händer nu..?

Diskussion i 'Hjälp!' startad av Näckros, 9 augusti 2018.

 1. Kharin

  Kharin Aktiv medlem - Trofépoäng: 51

  Inlägg:
  42
  Mottagna gillanden:
  16
  Trofépoäng:
  51
  Blev medlem:
  10 januari 2018
  Vilken jobbig situation, förstår din oro. Ring en jurist, du kan vara anonym. Kanske han eller hon kan ge svar som lugnar. Du kan ju också boka ett möte. Hoppas innerligt att allt löser sig på ett bra sätt för dig.
   
  Ahmed84, Rydflickan, Hope777 och 2 andra gillar detta.
 2. Näckros

  Näckros Gäst

  Tack! Hoppas oxå det löser sig på ett bra sätt, jag har ju själv satt mig i denna situationen, var ingen som tvingade mig.
  Ångrar mig så, och saningen kommer alltid fram...
   
  Rydflickan, Hope777, Kimsan72 och 1 annan gillar detta.
 3. Jag dömdes för ett 20-tal bedrägerier på olika annonssidor. Det totala beloppet var ca 130000 kr. Jag var tidigare ostraffad. Jag dömdes till skyddstillsyn i 6 månader, och att jag skulle genomgå en behandling för spelmissbruk, samt att jag givetvis skulle betala tillbaka alla pengar jag lurat till mig.

  Det tipset jag fick av min advokat var att redan innan rättegången ta kontakt med någon terapeut (eller liknande) som kunde hjälpa mig med mitt spelmissbruk. Åklagare och domare är väldigt förlåtande och förstående om man visar att man vill "göra rätt" för sig.

  Nu handlar det inte om spelmissbruk för din del. Men var ärlig och berätta sanningen, eller det de vill höra. Allting kommer ordna sig. I slutändan handlar det bara om pengar. Du har inte skadat någon människa fysiskt. Förhoppningsvis så kommer din man förlåta dig. Min dåvarande flickvän förlät mig för alla lögner och svek som jag utsatt henne för.

  Du som person, är inte dina handlingar. Alla människor gör misstag.
   
  Adde87, Laika, Skogsmulle och 5 andra gillar detta.
 4. acorn

  acorn Kunnig medlem - Trofépoäng: 102

  Inlägg:
  204
  Mottagna gillanden:
  21
  Trofépoäng:
  102
  Blev medlem:
  7 maj 2012
  Missade en av dina frågor ovan. Ja din man kan strunta i att polisanmäla. Det din man har blivit utsatt för rent brottsligt är ju urkundsförfalskning. Däremot så har bolaget blivit utsatt för bedrägeri, inte din man. Detta innebär att bolaget kan anmäla bedrägeriet och inte din man. Sen tror jag att även de kan göra en anmälan om urkundsförfalsking. Det är kanske ganska jobbigt men jag skulle ju ringa upp och prata med juristerna på bolaget. Jurister brukar vara ganska resonliga och inte dömande sen kan de ju fortfarande välja att gå vidare med en anmälan.
   
 5. sharkvics

  sharkvics V.I.P - Trofépoäng: 426

  Inlägg:
  485
  Mottagna gillanden:
  288
  Trofépoäng:
  426
  Blev medlem:
  26 juni 2018
  "Bara om pengar". Du kanske har missat de personerna som har fått sina liv ruinerade för all framtid på grund av lån som tagits i deras namn av en annan..
  Utifrån mångas beskrivning här låter det nästan som att TS är offret. Hon tog ett lån på 160tkr i sin makes namn för att undvika Kronofogden och få sitt liv förstört, istället så la hon den risken på sin partner, bakom dennes rygg. Lite pinsamt det här.

  Människor är sina handlingar. Vad är vi annars menar du?

  Eller du kanske har glömt talesättet att man ska titta på ens person handlingar och inte lyssna på dennes ord.
   
  Adde87, clyro86 och Lånat gillar detta.
 6. Grida13560

  Grida13560 Gäst

  Jobbar själv på ett större kreditinstitut. Mitt råd till dig är likt ovan att kontakta juristerna.. och säg att du vill lösa situationen. Det är även otroligt kostsamt för kreditbolaget att driva detta med diverse juridik kostnader. Hos oss driver vi inte mål under 50k för de kostar för mycket och tar för mkt tid om det är invecklat och svårt för oss att få tillbaka pengarna. Juristen skulle även få en fjäder i hatten hos bolaget om han lyckades lösa detta utan att bolaget i sig förlorar pengar. Jag skulle absolut prova att ringa och prata med dom och se om ni kan komma överens på något sätt. Förstår att det är skitjobbigt.. men det värsta som kan hända är att de inte har någon möjlighet att komma överens med dig.. då har du allefall pratat med dom och berättat din del av historien vilken även kommer underlätta för dig om du tvingas möta dem i rättegång senare..
   
 7. sharkvics

  sharkvics V.I.P - Trofépoäng: 426

  Inlägg:
  485
  Mottagna gillanden:
  288
  Trofépoäng:
  426
  Blev medlem:
  26 juni 2018
  Vad är det som är kostsamt då det inte är civilrättsligt?
  Det är inte så mycket att driva. Man ringer polisen sen driver åklagaren målet..
   
 8. Näckros

  Näckros Gäst


  Jag vill bara klara göra att jag själv ser mig ej som ett offer, är mkt väl medveten vad jag ställt till med. Varför jag startade dena tråden var att jag har många tankar och funderingar, skönt att skriva av sig, få tankar, erfarenheter från andra.
   
 9. Näckros

  Näckros Gäst


  Skall höra med min man vad de sagt till honom i dag.
  Får nog ta tjuren vid hornen och ringa på måndag ..
   
 10. sharkvics

  sharkvics V.I.P - Trofépoäng: 426

  Inlägg:
  485
  Mottagna gillanden:
  288
  Trofépoäng:
  426
  Blev medlem:
  26 juni 2018
  Absolut, och det är inte dig jag direkt kritiserar.

  Det är hur andra placerar dig i offerrollen och förminskar det som har skett som jag kritiserar.
   
  Ahmed84 gillar detta.

Dela sidan