Lånforum.se rekommenderar

1. Advisa - Forumets favorit
2. Lendo - Ett bra alternativ
3. Zmarta - Jämförelsetjänst för lån
4. Loanstep - Lån utan UC
5. Klara lån - Jämför lån utan UC

Vad kan hända på ett år?

Dunder

V.I.P
Poäng: 346
Blev medlem
23 Augusti 2021
Meddelanden
330
Mottagna reaktioner
162
Poäng
346
För ett år sedan var jag hemma väntandes på att min sambo skulle komma hem. I handen hade jag ett brev med allt nedskrivet. Jag, hade haft ett extremt spelmissbruk & beroende och överbelånat mig till tusen, men det var inte stopp där. Jag hade kapat BankID till den personen jag älskar mest i mitt liv och även belånat henne till tusen. Hon som aldrig tagit ett eget lån.

Nu när jag sitter och tittar tillbaka på mitt beteende är det helt oroligt vad denna sjukdom, som det faktiskt är kan göra med ens psyke och personlighet. Jag är tidigare ostraffad, levt ett vanligt svensson liv.

Under 1-2 års tid har jag alltså manipulerat postlådan, dolt post, dolt emails, ja jag vill inte ens tänka på allt jävla sjuka man gjorde. Det otroliga var hur jävla duktig man var på det, hur snabbtänkt man var, hur bra man va på ljuga och framförallt hur bra man va på att dölja allt. Nu i efterhand kan jag förstå att det var sjukdomen som hade TOTAL kontroll över mig. den gjorde ALLT för att överleva och den gjorde det JÄVLIGT bra.

Iallafall, första dagarna inleds av total chock och panikattacker kom lika frekvent som inkassobreven ett par veckor tidigare. Total kaos är det enda sättet man kan beskriva det på.

Först ut var att berätta för mina egna föräldrar sedan sambons familj, givetvis drabbades dom också av ett chocktillstånd. Nu när jag skriver det känner jag hur pulsen höjs, ångesten kommer tillbaka och framförallt skammen.

Jag ska inte ljuga. Nästkommande månaderna var extremt tuffa. Regelbundna sjukhusbesök, antidepressiva, Bensodiazepiner, Zopiclon för att kunna sova en natt utan total terror.
Jag och min sambo hade en konstig relation. Vi var särbos vid tillfället men trots allt älskade vi fortfarande varandra. Jag och alla andra inblandade kom fram till en sak, min sambo har prioritering. Hennes skulder måste försvinna, dom var uppe i 800.000kr som högst.

Jag och min pappa har haft en sådär relation, han har arbetat mycket och vart borta väldigt mycket (skilda föräldrar) men han har ett ganska högt avlönat arbete och i brist på andra ord, ganska smart. Hans första instinkt var att anlita den bästa advokaten vi kunde hitta och sätta dom att arbeta på detta. Ett beslut som visade sig vara det bästa vi någonsin kunde tagit.

I överenskommelse med advokaten (som representerade min sambo) gjorde jag en polisanmälan mot mig själv. Grovt bedrägeri, urkundsförfalskning är väll de brott jag erkände.
Då detta missbruk hade pågått så långt, och jag lyckats dölja det så jävla bra hade min sambo redan utmätning. KFM delgav hennes genom spikning (Till mig). Utmätningsbesluten hade hunnit laga kraft. Och möjligheterna att överklaga var minimala. Då ett av ärenden var uppe i en tvist (Mellan min Sambo och Banken) ansåg banken att det var min sambos fel. Att hon hade vart aktsam med sitt BankID osv. Det var väldigt tufft att läsa deras svarsbrev till rätten.

Som jag skrev tidigare bodde jag och min sambo på olika adresser vid detta stadie och advokaten skickade kopior på denna banks svarsbrev till våran email. Mycket tuff läsning. Banken klandrade i stort sett allt på min sambo och det var enbart hennes fel, ingen annans. Ett par timmar senare fick jag ett samtal från sambon "jag älskar dig" sen la hon på. Något kändes inte rätt, satte mig i bilen och körde dit direkt. Ingen vacker syn. Hur mycket jag än vill glömma, kommer jag nog aldrig lyckas. Kommer ihåg hur jag öppnade ytterdörren, möttes av en stark alkoholdoft, gick vidare in mot vardagsrummet där jag ser flertal spritflaskor, blodiga knivar och piller samt ett brev.

Ser även, min älskade *, ligga medvetslös i soffan. Personen jag älskar mest i hela världen har försökt ta livet av sig. Det var en väldigt grotesk syn. Har en del utbildning inom sjukvård och gör det grundläggande och ser att hon är medvetslös men svarar på kroppsliga reaktioner. Ringer 112 och ambulans kommer. Hon är vid liv.

Om jag ska vara ärlig kommer jag inte ihåg mycket av dom senare timmarna. Jag blev inlagd på psyket då jag var helt apatisk och uttryckte ingen livslust. Allt jag kunde tänka på att detta var mitt fel. Ingen annans. Mitt fel.

Jag blir utskriven dagen efter men min sambo stannar kvar ett tag på psyket. Hon kommer inte ihåg mycket av händelsen mer än att hon läst mailet och sedan börjat dricka. Läkarna kommer fram till att det var ett "rop på hjälp" hon börjar medicineras med antideppresiva och mycket mer fokus på hennes välmående läggs. Mitt i allt detta verkade det som hon glömdes bort, jag fick prata med psykologer och terapeuter men ingen tog hand om henne.

Spola fram ett par veckor, och vi sitter i muntlig förberedelse med just denna bank. Dom går med på en förlikning, från 200.000 ned till 40.000kr. Många av dom mindre lånen skrivs av helt från min sambo, allt tack vare vår utmärkta advokat som har vart med sedan dag 1.

Sen får vi ett beslut från högsta domstolen där vår advokat ansökt om försutten tid, beslutet lyder att delgivningen är felaktig och målet undanröjs helt. Varken KFM eller banken i fråga kan kräva henne på pengarna. Detta var ett lån på över 300.000KR

Sedan dess har en sjö av positiva beslut kommit över oss. Jag och min sambo bor tillsammans igen. Vi har en starkare relation än vad vi någonsin trott möjligt och vi båda är helt fria från mediciner samt har ett väldigt bra välmående. Jag och min far, som har ställt upp under allt detta både finansiellt och emotionellt har en relation som är bättre än vad jag någonsin trott möjligt.

Skammen jag kände gentemot hennes familj, den har släppt succesivt och idag har även vi en bra relation.
Har inte nämnt så mycket om min mamma men vi har alltid haft en fantastisk relation och utan henne hade jag nog aldrig klarat mig när det var som mörkast. Bodde även hos henne under den tiden vi var särbos.

Idag har min sambo 0kr i skulder. Och jag har vart spelfri i över ett år. För ett par veckor sedan kom jag in på min DRÖMUTBILDNING och kommer ansöka om skuldsanering efter utbildningen.

Det har vart en helvetes resa men det känns verkligen som ALLT är möjligt. Förstår även att det inte kanske är alla som har samma möjligheter att få den hjälp vi fått av familj så som vi har och är evigt tacksam över det. När jag tittar tillbaka på året, är det ofattbart hur det har förändrats.
Djup berättelse och du är stark och modig måste jag säga! Inte alla som står för sina fel och gjort vad du gjort. Väldigt modigt! Fint av din sambo att stanna kvar oxå. Önskar dig all lycka i framtiden!
 

Streetspirit78

V.I.P & LF entusiast
Poäng: 667
Blev medlem
5 Januari 2015
Meddelanden
1 692
Mottagna reaktioner
648
Poäng
667
Oerhört starkt berättat och fint att du delar med dig. Förhoppningsvis ingjuter det kämpaglöd i andra personer som är i en liknande situation.
 

flowerguy

Medlem
Poäng: 122
Blev medlem
12 Augusti 2020
Meddelanden
13
Mottagna reaktioner
31
Poäng
122
Både domvilla och återställande av försutten tid är extraordinära rättsmedel, det finns 3 sådana. Det tredje är resning.

Snabbkurs:
Resning <- kommit nya bevis som visar att det lagakraftvunna beslutet är fel, tex att en mördad person visar sig leva, då lär den som är dömd inte vara korrekt dömd. Resning i fordringsärende vet jag inte om jag sett, men det finns säkert något.

Återställande av försutten tid <-- Hann inte bestrida/återvinna/överklaga i tid, och det fanns en rimlig orsak till det, tex legat på sjukhus i däckad i covid. Kom på fötter igen först efter tiden att klaga passerats. Ett återställande av försutten tid innebär att man får ny tid på sig att tex återvinna, vilket är en månad, eller ny tid att överklaga ett utmätningsbeslut, vilket är 3 veckor från delgivning. Gör man inte det på 3 veckor igen så får beslutet laga kraft på nytt. Tror en kollega på ett kontor vi jobbar med ibland fick något sånt, tror tiden gick åt pga häktning med restriktioner, försutten tid återställdes, personen överklagade inte nu heller, och sökte i stället om återställande på nytt men blev då nekad det. Om jag minns rätt.

Domvilla <- Formaliafel/rättegångsfel, delgivningar har inte gjorts på korrekt sätt och liknande.
jag kan inte påstå har jag super koll på dessa saker. Men först nekade hovrätten vår förfrågan om att undanröja utslaget och beslutade inhibition då det ej fanns tillräckligt med bevis (inga förhör från polis osv). Ansökte om prövningstillstånd hos högsta domstolen som nekades. Sen ansökte vi domvilla som beviljades och där undanröjdes utslaget
 
Senast ändrad:

flowerguy

Medlem
Poäng: 122
Blev medlem
12 Augusti 2020
Meddelanden
13
Mottagna reaktioner
31
Poäng
122
Tack för dom fina orden. Oavsett hur mörkt det ser ut, om det finns tid, finns det möjligheter. Det är de jag vill förmedla. Det är inte lätt men ge fan inte upp.
 

Ny2018

V.I.P & LF entusiast
Poäng: 2 077
Blev medlem
19 Juni 2018
Meddelanden
5 007
Mottagna reaktioner
3 352
Poäng
2 077
För ett år sedan var jag hemma väntandes på att min sambo skulle komma hem. I handen hade jag ett brev med allt nedskrivet. Jag, hade haft ett extremt spelmissbruk & beroende och överbelånat mig till tusen, men det var inte stopp där. Jag hade kapat BankID till den personen jag älskar mest i mitt liv och även belånat henne till tusen. Hon som aldrig tagit ett eget lån.

Nu när jag sitter och tittar tillbaka på mitt beteende är det helt oroligt vad denna sjukdom, som det faktiskt är kan göra med ens psyke och personlighet. Jag är tidigare ostraffad, levt ett vanligt svensson liv.

Under 1-2 års tid har jag alltså manipulerat postlådan, dolt post, dolt emails, ja jag vill inte ens tänka på allt jävla sjuka man gjorde. Det otroliga var hur jävla duktig man var på det, hur snabbtänkt man var, hur bra man va på ljuga och framförallt hur bra man va på att dölja allt. Nu i efterhand kan jag förstå att det var sjukdomen som hade TOTAL kontroll över mig. den gjorde ALLT för att överleva och den gjorde det JÄVLIGT bra.

Iallafall, första dagarna inleds av total chock och panikattacker kom lika frekvent som inkassobreven ett par veckor tidigare. Total kaos är det enda sättet man kan beskriva det på.

Först ut var att berätta för mina egna föräldrar sedan sambons familj, givetvis drabbades dom också av ett chocktillstånd. Nu när jag skriver det känner jag hur pulsen höjs, ångesten kommer tillbaka och framförallt skammen.

Jag ska inte ljuga. Nästkommande månaderna var extremt tuffa. Regelbundna sjukhusbesök, antidepressiva, Bensodiazepiner, Zopiclon för att kunna sova en natt utan total terror.
Jag och min sambo hade en konstig relation. Vi var särbos vid tillfället men trots allt älskade vi fortfarande varandra. Jag och alla andra inblandade kom fram till en sak, min sambo har prioritering. Hennes skulder måste försvinna, dom var uppe i 800.000kr som högst.

Jag och min pappa har haft en sådär relation, han har arbetat mycket och vart borta väldigt mycket (skilda föräldrar) men han har ett ganska högt avlönat arbete och i brist på andra ord, ganska smart. Hans första instinkt var att anlita den bästa advokaten vi kunde hitta och sätta dom att arbeta på detta. Ett beslut som visade sig vara det bästa vi någonsin kunde tagit.

I överenskommelse med advokaten (som representerade min sambo) gjorde jag en polisanmälan mot mig själv. Grovt bedrägeri, urkundsförfalskning är väll de brott jag erkände.
Då detta missbruk hade pågått så långt, och jag lyckats dölja det så jävla bra hade min sambo redan utmätning. KFM delgav hennes genom spikning (Till mig). Utmätningsbesluten hade hunnit laga kraft. Och möjligheterna att överklaga var minimala. Då ett av ärenden var uppe i en tvist (Mellan min Sambo och Banken) ansåg banken att det var min sambos fel. Att hon hade vart aktsam med sitt BankID osv. Det var väldigt tufft att läsa deras svarsbrev till rätten.

Som jag skrev tidigare bodde jag och min sambo på olika adresser vid detta stadie och advokaten skickade kopior på denna banks svarsbrev till våran email. Mycket tuff läsning. Banken klandrade i stort sett allt på min sambo och det var enbart hennes fel, ingen annans. Ett par timmar senare fick jag ett samtal från sambon "jag älskar dig" sen la hon på. Något kändes inte rätt, satte mig i bilen och körde dit direkt. Ingen vacker syn. Hur mycket jag än vill glömma, kommer jag nog aldrig lyckas. Kommer ihåg hur jag öppnade ytterdörren, möttes av en stark alkoholdoft, gick vidare in mot vardagsrummet där jag ser flertal spritflaskor, blodiga knivar och piller samt ett brev.

Ser även, min älskade *, ligga medvetslös i soffan. Personen jag älskar mest i hela världen har försökt ta livet av sig. Det var en väldigt grotesk syn. Har en del utbildning inom sjukvård och gör det grundläggande och ser att hon är medvetslös men svarar på kroppsliga reaktioner. Ringer 112 och ambulans kommer. Hon är vid liv.

Om jag ska vara ärlig kommer jag inte ihåg mycket av dom senare timmarna. Jag blev inlagd på psyket då jag var helt apatisk och uttryckte ingen livslust. Allt jag kunde tänka på att detta var mitt fel. Ingen annans. Mitt fel.

Jag blir utskriven dagen efter men min sambo stannar kvar ett tag på psyket. Hon kommer inte ihåg mycket av händelsen mer än att hon läst mailet och sedan börjat dricka. Läkarna kommer fram till att det var ett "rop på hjälp" hon börjar medicineras med antideppresiva och mycket mer fokus på hennes välmående läggs. Mitt i allt detta verkade det som hon glömdes bort, jag fick prata med psykologer och terapeuter men ingen tog hand om henne.

Spola fram ett par veckor, och vi sitter i muntlig förberedelse med just denna bank. Dom går med på en förlikning, från 200.000 ned till 40.000kr. Många av dom mindre lånen skrivs av helt från min sambo, allt tack vare vår utmärkta advokat som har vart med sedan dag 1.

Sen får vi ett beslut från högsta domstolen där vår advokat ansökt om försutten tid, beslutet lyder att delgivningen är felaktig och målet undanröjs helt. Varken KFM eller banken i fråga kan kräva henne på pengarna. Detta var ett lån på över 300.000KR

Sedan dess har en sjö av positiva beslut kommit över oss. Jag och min sambo bor tillsammans igen. Vi har en starkare relation än vad vi någonsin trott möjligt och vi båda är helt fria från mediciner samt har ett väldigt bra välmående. Jag och min far, som har ställt upp under allt detta både finansiellt och emotionellt har en relation som är bättre än vad jag någonsin trott möjligt.

Skammen jag kände gentemot hennes familj, den har släppt succesivt och idag har även vi en bra relation.
Har inte nämnt så mycket om min mamma men vi har alltid haft en fantastisk relation och utan henne hade jag nog aldrig klarat mig när det var som mörkast. Bodde även hos henne under den tiden vi var särbos.

Idag har min sambo 0kr i skulder. Och jag har vart spelfri i över ett år. För ett par veckor sedan kom jag in på min DRÖMUTBILDNING och kommer ansöka om skuldsanering efter utbildningen.

Det har vart en helvetes resa men det känns verkligen som ALLT är möjligt. Förstår även att det inte kanske är alla som har samma möjligheter att få den hjälp vi fått av familj så som vi har och är evigt tacksam över det. När jag tittar tillbaka på året, är det ofattbart hur det har förändrats.
Vilken resa, från absoluta botten till i princip toppen även om det finns många sår som tar tid att läka.
Jag önskar er all lycka i framtiden.
 

Sparman

Kunnig medlem
Poäng: 237
Blev medlem
26 Maj 2020
Meddelanden
180
Mottagna reaktioner
89
Poäng
237
Är bara till att gratulera med tanke på den historian du beskrev. Skönt att det slutade gott för er alla och att ni fortfarande är tillsammans.
Är kärleken tillräckligt stark så kan man övervinna allt. Det har ni verkligen bevisat.
Inget ont som har något gott med sig, du fick ju även en bra kontakt med din pappa.
 

EJP91

Aktiv medlem
Poäng: 92
Blev medlem
16 Mars 2015
Meddelanden
37
Mottagna reaktioner
21
Poäng
92
Mycket kan hända på ett år..

Jag har spelat väldigt mycket under åren o då är jag i 30års åldern nu.
Började nästan direkt efter gymnasiet lite smått när man såg en kollega som spela poker o vann hiskeliga summor.
Det gick bra ett tag, o sen gick det som det gick, skulderna byggdes på, fick hjälp av mina föräldrar med samlingslån. Betalade av det på ca 1,5 år med mkt jobb, sen började det om igen o på gick i många många år, fram till för ca 4 år sedan.
Var livrädd att berätta för mina föräldrar att jag lyckats igen, ÄNNU VÄRRE, över 1,7 miljoner
Men räddast var jag att berätta för min dåvarande sambo.
Men när jag väl gjorde det så stöttade hon mig till 100%. Så för ett år sen gav jag tillbaka till henne, något hon tjatat om i flera år.
Så nu är hon inte min sambo längre...
Hon är min fru

Så nu till varför jag är på så sjukt bra humör idag trots sån hög skuldsättning att man får pussla varje månad den 25:e

Har jobbat sjukt mkt senaste året bara för att betala av allt.
Har sjukt långt kvar, men jag satt här om dagen o räkna ut hur mkt vi betalt av på 1 år.
I bara skitlån + inkasso senaste året.
Hela 450000:- höll på o tuppa av, av lycka. Till detta så har vi sjuka amorteringar på övriga samlings lån.

Mycket är för att vi chansa o starta en enskild firma vid sidan av våra heltids jobb för 1 år sen. Så all vinst där ifrån plus lite från lön har gått till detta.
Så hoppet lever vidare att en dag vara skuldfri o bygga eget hus utan lån
Kämpa vidare där ute
 

Mike69

Kunnig medlem
Poäng: 267
Blev medlem
30 Mars 2020
Meddelanden
272
Mottagna reaktioner
98
Poäng
267
Mycket kan hända på ett år..

Jag har spelat väldigt mycket under åren o då är jag i 30års åldern nu.
Började nästan direkt efter gymnasiet lite smått när man såg en kollega som spela poker o vann hiskeliga summor.
Det gick bra ett tag, o sen gick det som det gick, skulderna byggdes på, fick hjälp av mina föräldrar med samlingslån. Betalade av det på ca 1,5 år med mkt jobb, sen började det om igen o på gick i många många år, fram till för ca 4 år sedan.
Var livrädd att berätta för mina föräldrar att jag lyckats igen, ÄNNU VÄRRE, över 1,7 miljoner
Men räddast var jag att berätta för min dåvarande sambo.
Men när jag väl gjorde det så stöttade hon mig till 100%. Så för ett år sen gav jag tillbaka till henne, något hon tjatat om i flera år.
Så nu är hon inte min sambo längre...
Hon är min fru

Så nu till varför jag är på så sjukt bra humör idag trots sån hög skuldsättning att man får pussla varje månad den 25:e

Har jobbat sjukt mkt senaste året bara för att betala av allt.
Har sjukt långt kvar, men jag satt här om dagen o räkna ut hur mkt vi betalt av på 1 år.
I bara skitlån + inkasso senaste året.
Hela 450000:- höll på o tuppa av, av lycka. Till detta så har vi sjuka amorteringar på övriga samlings lån.

Mycket är för att vi chansa o starta en enskild firma vid sidan av våra heltids jobb för 1 år sen. Så all vinst där ifrån plus lite från lön har gått till detta.
Så hoppet lever vidare att en dag vara skuldfri o bygga eget hus utan lån
Kämpa vidare där ute
Sjukt starkt jobbat! Bra pepp för oss alla här!
 

Ny2018

V.I.P & LF entusiast
Poäng: 2 077
Blev medlem
19 Juni 2018
Meddelanden
5 007
Mottagna reaktioner
3 352
Poäng
2 077
Mycket kan hända på ett år..

Jag har spelat väldigt mycket under åren o då är jag i 30års åldern nu.
Började nästan direkt efter gymnasiet lite smått när man såg en kollega som spela poker o vann hiskeliga summor.
Det gick bra ett tag, o sen gick det som det gick, skulderna byggdes på, fick hjälp av mina föräldrar med samlingslån. Betalade av det på ca 1,5 år med mkt jobb, sen började det om igen o på gick i många många år, fram till för ca 4 år sedan.
Var livrädd att berätta för mina föräldrar att jag lyckats igen, ÄNNU VÄRRE, över 1,7 miljoner
Men räddast var jag att berätta för min dåvarande sambo.
Men när jag väl gjorde det så stöttade hon mig till 100%. Så för ett år sen gav jag tillbaka till henne, något hon tjatat om i flera år.
Så nu är hon inte min sambo längre...
Hon är min fru

Så nu till varför jag är på så sjukt bra humör idag trots sån hög skuldsättning att man får pussla varje månad den 25:e

Har jobbat sjukt mkt senaste året bara för att betala av allt.
Har sjukt långt kvar, men jag satt här om dagen o räkna ut hur mkt vi betalt av på 1 år.
I bara skitlån + inkasso senaste året.
Hela 450000:- höll på o tuppa av, av lycka. Till detta så har vi sjuka amorteringar på övriga samlings lån.

Mycket är för att vi chansa o starta en enskild firma vid sidan av våra heltids jobb för 1 år sen. Så all vinst där ifrån plus lite från lön har gått till detta.
Så hoppet lever vidare att en dag vara skuldfri o bygga eget hus utan lån
Kämpa vidare där ute
Wow, så bra kämpat!
 

Brorsan

V.I.P
Poäng: 407
Blev medlem
12 Maj 2019
Meddelanden
353
Mottagna reaktioner
222
Poäng
407
Vilken story, fick en vuxen man att bli tårögd här.
Så härligt att ni är tillsammans ff och att ni stärkt banden till nära och kära.
 
Ta en titt i Lånforums guide för bästa samlingslån, där finns svar på de vanligaste frågorna runt samlingslån.
Topp