• Delta i vår namninsamling mot att fasa ut ränteavdraget på lån utan säkerhet: Skriv under här.

Lånforum.se rekommenderar

1. Lendo - Forumets favorit
2. Compricer - Jämför lån (ny)
3. Zmarta - Ett bra alternativ
4. Flexkontot - Nu med Swish, ingen UC
5. Brixo - Lån utan UC
6. Klaralån - Lån utan UC
7. Merax - Lån utan UC
8. Banky - Lån utan UC
9. Nstart - Nystartslån
10. Brixo Privatlån (ny) - Ingen UC
11. Binly - Lån utan UC

Tråden om ARS enterprise AB

Geronimo

Kunnig medlem
Poäng: 147
Blev medlem
17 Maj 2015
Meddelanden
107
Mottagna reaktioner
43
Poäng
147
Tänkte ta kopior på alla papper jag fått men just innan jag var klar hittade jag en text där det står "ränta tillkommer med 35% per påbörjad månad på kapitalbeloppet från 2014-06-20 tills du betalar. Beloppen avser euro. Fördodrans förfallodag är 2014-0620. Så nu fattar man varför räntan är så hög eller?

Har du kontaktat korttidsskredit? Man kan inte låna ut 3000 kr för att sedan kräva tillbaka samma summa i euro genom ett betalningsföreläggande. Du gör nog bäst i att kontakta killen som står bakom det här kravet.
 
Senast ändrad:
  • Nystartslån
  • Lån utan UC

Grodan1

V.I.P & LF entusiast
Poäng: 397
Blev medlem
28 Oktober 2014
Meddelanden
1 268
Mottagna reaktioner
196
Poäng
397
Tar allt från första början en gång för alla, tog lån på 1000kr hos både Korttidskredit och snabbsmskredit, var för sig. I juni förra året.. 3 eller 400kr tar dom i ränta när man ska betala tillbaka. På nåt sätt har dom slagit ihop mina lån till ett enda eftersom det är ett "syskon bolag". Så tog från juni tills december innan jag fick brev från kronofogden på 3000kr. Det kan jag köpa! Men när jag fick det brevet vart jag rakt utav förbannad när jag suttit o betat av alla räkningar jag haft hemma. Sen kommer dom senare.. Utan att ens vetat om denna räkning, ni förstår kanske själva, när man sitter i all sms-lån sörja, tillslut tappar man räkningen på dom, när man gett upp allting. Då tänkte jag Nää det här tänker fan i mej inte jag betala! Å tänkte låta kronofogden sköta det åt mig dum som jag var. För dom drar ju 1200kr av mig varje månad till trustbuddy, då tänkte jag att då fördelar dom väl pengarna. Sen lät jag allting vara, å nu för exakt en vecka sen kom denna enorma chock. Snälla säg mig någon hur jag går till vägas, nästan så mun panikångest kommer tillbaka igen som jag haft i över 10 år. Kraftig sån hade jag, vill inte bli tillbaka dit igen!
Va sägs om att skicka dessa uppgifter till kvällstidningarna så de kan få undersöka och publicera skiten
 

Grodan1

V.I.P & LF entusiast
Poäng: 397
Blev medlem
28 Oktober 2014
Meddelanden
1 268
Mottagna reaktioner
196
Poäng
397
El besöka upp denna snubbe i Lund och prata om detta??
 

Ralle

Kunnig medlem
Poäng: 297
Blev medlem
1 December 2013
Meddelanden
178
Mottagna reaktioner
109
Poäng
297
Kan du inte ringa Kronofogden och be att få prata med någon av deras jurister? Trots att du medgett skulden så är den ju ändå inte rätt. Jag tror att du kan begära resning trots att Kronofogden gett utslag, men detta gör du då till Hovrätten. Men be att få tala med deras jurister.

http://lawline.se/answers/14365
 

maddeee89

Viktig medlem
Poäng: 32
Blev medlem
18 Mars 2013
Meddelanden
64
Mottagna reaktioner
8
Poäng
32
fick svar från dom nu..
Hej!

Du skrev tidigare att räntan totalt skulle uppgå till 17000 kr vilket inte är vad som yrkats i målet. Istället kom vi överens enligt nedan att bestämma räntan till totalt 4200 kr för de båda lånen vilket motsvarar räntan för ett år 350*12. Mejlet skickades till kfm denna vecka och torde komma att registreras hos kfm senast på måndag.

Med vänlig hälsning
Snabbsmskredit.se

tror jag stressade upp mig i onödan..
 

Kryss

V.I.P & LF entusiast
Poäng: 467
Blev medlem
18 April 2013
Meddelanden
1 176
Mottagna reaktioner
298
Poäng
467
Men vad då kom överens? Det finns väl inget avtal med din underskrift på detta? Det här låter ju helsnurrigt. Och vad då 35% per månad? Står det i något avtal när man tar lånet på denna sida? Går kronofogden med på en dröjsmålsränta på alltså 420%!???

Och vad då mejla? Han kan väl inte bara ändra hur som helst i något som gett ett föreläggande och utslag. Det där sker genom datorsystem om man exempelvis betalar en del av en skuld eller annat så uppdateras det i systemet. Det är inget man sitter och mejlar om på någon vecka i normalfallet, kan jag inte tänka mig.

När betalade du kapitalbeloppet madde? Nyligen eller? Synd att du inte sparade ett annat lån istället för den här störda människan på snabbsmskredit (bara namnet säger ju allt) som verkar ha noll koll på allt.

Vet ingen annan som haft lån där vad dröjsmålsräntan ska vara? Vad som står i avtalen när man tar ett lån?
 

Kryss

V.I.P & LF entusiast
Poäng: 467
Blev medlem
18 April 2013
Meddelanden
1 176
Mottagna reaktioner
298
Poäng
467
Har du betalningsföreläggandet kvar madde? Skulle du kunna tänka dig ladda upp det? Där bör allt man behöver veta stå för att förstå det här ärendet :)
 
G

GästJohan

Gäst
Poäng: 0
Inte för att vara dryg, men trodde du på riktigt att dom skulle "glömma bort dig"? Om du tror att företag som bedriver verksamhet som denna glömmer bort kunder så är du mycket naiv då det är deras enda syfte.

Jag har själv haft ekonomiska problem och vet om att det är jobbigt men att stoppa huvudet i sanden och önska att fakturor kanske glöms bort är det dummaste man kan göra. Ta _alltid_ kontakt med inkassobolag, KFM eller dylikt när du får brev.
 
G

GästJohan

Gäst
Poäng: 0
Låter f.ö som att summan 17.000 kanske är dina totala KFM skulder? Du nämnde trustbuddy som var 9k och nu uppe i 13k, Detta + 4200 från Snabbsmskredit = 17.200. Kan det stämma?
 
Ta en titt i Lånforums guide för bästa samlingslån, där finns svar på de vanligaste frågorna runt samlingslån.
Topp