Bästa Billån

Går du i tankarna på att införskaffa en ny bil, då finns det många faktorer som spelar in och styr vilka finansieringsalternativ man kan välja mellan. Att köpa bilen kontant är inte ett alternativ för de flesta, i synnerhet om det är en ny bil som skall införskaffas. Då kan man vända sig till kreditgivare som erbjuder olika former utav billån och krediter utan säkerhet.

Om man köper en ny bil hos någon bilhandlare, kan du erbjudas billån där själva bilen tas som säkerhet. Denna form av lån kommer oftast med en låg ränta, dock måste du ha en kontantinsats för att bli beviljad. Detta kan även kallas avbetalningskontrakt eller billån med säkerhet.

När man ska köpa en begagnade bil kan man med stor fördel använda billån utan säkerhet, dessa lån kan i princip likställas med ett privatlån. Precis som du jämför billån hos olika kreditgivare, kan du också jämföra dessa lån utan säkerhet för att se vilket som passar bäst. Ett tredje alternativ när det är dags att köpa bil är antingen leasing eller att lånet sker via bolånet.

Belopp

Filter

Med bet.anmärkning
Förmedlare
Åldergräns under 20 år
Visa ägare

Sortera

Lägst ränta först
Längst löptid först
Belopp5 000 - 600 000 kr
Löptid1 - 15 år
Ränta vid 100 000 kr3.01 - 22.59%
Detaljer   Ansök »
Belopp5 000 - 600 000 kr
Löptid1 - 18 år
Ränta vid 100 000 kr2.95 - 26.05%
Detaljer   Ansök »
Belopp10 000 - 600 000 kr
Löptid1 - 15 år
Ränta vid 100 000 kr2.95 - 29.95%
Detaljer   Ansök »
Belopp10 000 - 350 000 kr
Löptid1 - 15 år
Ränta vid 100 000 kr3.95 - 12.95%
Detaljer   Ansök »
Belopp5 000 - 40 000 kr
Löptid1 - 5 år
Ränta vid 100 000 kr26%
Detaljer   Ansök »
Belopp10 000 - 50 000 kr
Löptid1 år - 80 månader
Ränta vid 100 000 kr7.92 - 21.60%
Detaljer   Ansök »
Belopp5 000 - 50 000 kr
Löptid1 - 8 år
Ränta vid 100 000 kr25.74%
Detaljer   Ansök »
Belopp10 000 - 300 000 kr
Löptid3 - 12 år
Ränta vid 100 000 kr3.95 - 19.95%
Detaljer   Ansök »
Visa alla lån

Bästa Billån - Man bilförsäljare köpa bilFördelar med billån utan säkerhet

Det finns flera kreditgivare på marknaden som erbjuder olika typer av billån som “billån utan kontantinsats” och “billån utan säkerhet”. I grunden är detta egentligen ett privatlån och lån som saknar säkerhet har oftast en rörlig och individuell ränta. Det går alltså lika bra att jämföra olika privatlån, när ingen bil ställs som säkerhet för lånet.

Fördelar med ett billån utan säkerhet är följande: 

  • Enklare att bli beviljad ett billån utan säkerhet om du har dålig kreditvärdighet – Bilhandlare samarbetar oftast bara med en kreditgivare som också vanligtvis har höga krav på sina låntagare. Om du istället väljer ett billån utan säkerhet har du större chans att få låna pengarna till bilen även om du har dålig kreditvärdighet.
  • Kräver ingen insats och alla bilar kvalificerar – Billån utan säkerhet har mycket större möjligheter jämfört med ett billån med säkerhet. Nackdelen med att låna pengarna med säkerhet hos en bilhandlare är att de kräver insats och alla bilar kvalificerar inte heller för den här typen av billån. Främst gäller det nya och dyrare bilar som kvalificerar för billån med säkerhet.

Tips för att få bästa billån

  • Ett billån med säkerhet ger inte automatiskt bäst ränta i alla lägen. Ett billån med säkerhet tecknas vanligtvis hos bilhandlaren och när det gäller inköp av bilar som är nya, max något år gammal. Bilhandlaren samarbetar vanligtvis bara med en långivare vilket gör att det inte är lätt att jämföra räntan på billån med säkerhet. Fråga efter vilken ränta de har att erbjuda och jämför sedan med lån där fordonet inte används som säkerhet för lånet.
  • Att jämföra flera olika billån är alltid bästa vägen för att få en låg kostnad. Det är en fördel att använda sig av låneförmedlare eftersom du då kan få svar från så många som 35 olika långivare på samma gång. Kom ihåg att också jämföra de erbjudanden som du får med vad din vanliga bank kan erbjuda.
  • Glöm inte bort att jämföra lånen utifrån deras effektiva ränta. Ett lån med lägst ränta behöver nödvändigtvis inte vara det billigaste eftersom det kan tillkomma flera olika avgifter. Det är här den effektiva räntan kommer in, den visar vilket lån som har den lägsta kostnaden på ett år.
  • Genom att använda en medsökande till ett lån ökar det säkerheten för att lånet blir återbetalat. Detta gör också att långivaren har möjlighet att erbjuda en lite lägre ränta.
  • Billån utan säkerhet bör omförhandlas och jämföras med nya alternativ varje år. Den ränta som du blir erbjuden speglar din kreditvärdighet när du tecknar lånet.

Kreditvärdigheten kan självklart förändras och om den blir bättre kan du få bättre villkor på lånet eller hitta en ny långivare med bättre villkor. Om du inte omförhandlar löper samma ränta under hela låneperioden.

Bästa billån med betalningsanmärkning

Många frågar sig om det går att låna pengar till ett bilköp trots att du har en betalningsanmärkning. Svaret är egentligen både ja och nej. Om du vill använda bilen som säkerhet för lånet kan det vara riktigt svårt att hitta en lån som passar. Nästan alla långivare som erbjuder billån med säkerhet kräver att du inte har någon betalningsanmärkning.

Om du inte tänkte använda bilen som en säkerhet finns det flera kreditgivare att välja mellan. Då tecknar du egentligen ett privatlån och det finns flera långivare inom den här låneformen som godkänner betalningsanmärkningar. Du bör kontrollera när anmärkningen inte längre är aktiv för att sedan omförhandla eller flytta lånet när den försvinner. Din kreditvärdighet kommer att förbättras markant när betalningsanmärkningen försvinner vilket gör att du har möjlighet för en bättre ränta. Det skulle inte vara konstigt om du kan halvera räntan i detta fall.

Alternativ till att finansiera bilen

Det finns som sagt flera olika alternativ för att finansiera den nya bilen. En möjlighet är att höja bolånet och på så vis finansiera bilköpet. Du kommer få lägst ränta genom att göra på det här sättet. Enda nackdelen brukar vara att bolånet vanligtvis är upplagd på en lång amorteringstid, men så länge du har rörlig ränta kan du betala av i förtid.

Ett annat alternativ är att leasa bilen. Det är ungefär som att hyra bilen fast under en längre period, vanligtvis flera år. Du betalar en fast summa varje månad under den här perioden och då brukar det också ingå service, försäkring och däck. Hela tanken med leasing är att det ska vara smidigt och enkelt, man ska inte behöva tänka på något annat än att tanka bilen. Nackdelen kan vara att avtalet har lång löptid och är dyr att avbryta i förtid.

Billån med säkerhet har lägst ränta och även lägst totalkostnad. Dessa lån kan dock innebära vissa begränsningar i form av lånebelopp, amorteringstid och kontantinsats bland annat. Fördelen med ett billån med säkerhet är dock den låga räntan.

Ett billån utan säkerhet är densamma som ett privatlån. Det finns egentligen inga större begränsningar eftersom du inte har bilen som säkerhet. Vissa långivare erbjuder både billån och privatlån men många gånger är det samma sak. Ibland kan långivare separera på lån formerna för att egentligen marknadsföra dessa på olika sätt.

Daniella Andersson

Skribent - Daniella Andersson

Daniella är specialiserad på text som går på djupet när det kommer till lån. Med över 10 års erfarenhet av frilansarbete har hon specialiserat sig på personlig ekonomi och lån.