Lånforum.se rekommenderar
1. Sambla - Perfekt för samlingslån (tips)
2. Advisa - Jämför 38 kreditgivare
3. Lumify - Ny 2019, utan UC
4. Lendo - Bra komplement vid samlingslån
5. Slantar - 30 000 kr, utan UC
 1. Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får bästa upplevelse. Genom att fortsätta använda sidan accepterar du detta. Läs mer.

Hur maximera chansen få blanco till lägst ränta?

Diskussion i 'Större lån & Samlingslån' startad av Sannaa, 20 juni 2019.

Tags: Add Tags
 1. Sannaa

  Sannaa Gäst

  Jag vill ha ett blancolån till så låg ränta som möjligt. Summan jag behöver är 50 000 kr men har hört det kan vara svårare få lägre belopp än högre??

  Förutsättningar
  0.1 i Kreddybetyg (utmärkt)
  Inga förfrågningar senaste året. Inga anmärkningar. Inget hos kfm. Aldrig haft anm eller kfm

  360' i årsinkomst, fast anställning

  Skulder:
  Bolån på 200' som amorteras på. Motsvarar mindre än 50% av fastighetens värde.
  Kredit (ecster) på 30' som är utnyttjad med 3'
  Kredit/avbetalning hos wasa kredit (fordonsköp) där det är 35' kvar
  3' kvar på ett billån hos Swedbank, slutbetalt i augusti
  CSN 400'

  Har några tusen i överskott på kapital.

  Pengarna ska gå till kvarskatt och återkrav CSN. Blev sjukskriven flera mån nu i våras pga en olycka så ekonomin fick en rejäl smäll och jag får som grädde på moset ingen inkomst alls i augusti (glapp i sjukpenning kontra lön när jag börjar arbeta igen) så bufferkontot som var ansträngt efter bilreparationer och skit knäcks helt i augusti. Och sen kommer CSN och SKV och vill ha sina pengar. Normalt inga problem men nu...

  Så hur går jag tillväga för att maxa chanserna? Och kan min sjukskrivning ställa till det? Tänker om de vill ha senaste lönespec, den är ju noll pga sjukskriven.
   
  • Bästa samlingslån Sambla & tips
  • Lumify 20 000 kr utan UC. Många godkända lån under 2019.
  • Slantar 30 000 kr utan UC
 2. Lilaros

  Lilaros V.I.P & LF entusiast - Trofépoäng: 846

  Inlägg:
  1 922
  Mottagna gillanden:
  1 177
  Trofépoäng:
  846
  Blev medlem:
  29 december 2018
  Jag vet inte om det blir lätt att få utan lönespec. I värsta fall kanske du måste vänta tills du har fått lön en månad, vissa kräver tre senaste månadernas specar.
  Men jag tror inte alla gör det, men om du t.ex. söker via Lendo, Advisa eller något får du bara godkänna ett val så kolla ordentligt vad som gäller då så du inte slösar en UC förfrågan. Kanske värt att ta lite högre ränta för att slippa få ett indraget godkänt lån innan utbetalning på grund av sjukskrivning.
   
 3. Sannaa

  Sannaa Gäst

  Ser man innan man godkänner om de kräver lönespecifikationer?
  Min normala lön framgår ju på specen (har fast lön så inga variationer annat än om jag skulle vara sjuk då eller arbeta övertid, men båda är sällsynta i normalfallet), men sen framgår ju också fullt avdrag för att jag varit sjuk och låga summor att utbetalda (historiskt) följt av noll. Kan ju bevisa vad jag fått i sjukpenning med såklart men vet inte hur att jag ännu inte återgått i arbete påverkar. Återgår enligt plan till arbete i augusti. Och alla tillägg/avdrag syns på lönen månaden efter.

  Dvs i juli kommer lönespec för visa noll att utbetala då sjukavdraget för juni kommer då. Får full sjukpenning. Sen i augusti återgår jag i arbete. Men lönespec för augusti kommer visa noll då avdraget för juli kommer då. I augusti får jag ingen sjukpenning då jag arbetar. Så där står jag utan inkomst. Samtidigt som jag ska ut med csn och sen SKV. Får inte normal lön förrän på september månads spec.

  Blev en jäkla soppa. Från stabilt och inga problem till holy shit liksom.
   
 4. Sannaa

  Sannaa Gäst

  Ingen mer? Jag förstår mina problem är lyxproblem jämfört med många andra men jag mår skitdåligt och har ångest över situationen som snart uppstår och är livrädd jag inte ska kunna få ett vettigt lån ;(
   
 5. Lilaros

  Lilaros V.I.P & LF entusiast - Trofépoäng: 846

  Inlägg:
  1 922
  Mottagna gillanden:
  1 177
  Trofépoäng:
  846
  Blev medlem:
  29 december 2018
  Jag var också inne på som dig att det kanske har större konsekvenser än vad man tror men jag vet inte vilka chanser man har till samlingslån som sjukskriven eller på föräldrapenning (undrar samma sak) när man har en bättre deklarerad inkomst på några hundratusen iaf. Någon vet nog och hoppar in.
   
 6. Lilaros

  Lilaros V.I.P & LF entusiast - Trofépoäng: 846

  Inlägg:
  1 922
  Mottagna gillanden:
  1 177
  Trofépoäng:
  846
  Blev medlem:
  29 december 2018
  Men försök att inte vara livrädd, det kanske ordnar sig.
   
 7. biggen

  biggen Kunnig medlem - Trofépoäng: 277

  Inlägg:
  188
  Mottagna gillanden:
  102
  Trofépoäng:
  277
  Blev medlem:
  25 juli 2013
  Betalkoll fungerar väl som brygga ett tag och då slipper du en full UC. Då kan du ansöka om lån sen när du har jobbat ett par månader ifall det behövs.
   
  Lilaros gillar detta.
 8. Lilaros

  Lilaros V.I.P & LF entusiast - Trofépoäng: 846

  Inlägg:
  1 922
  Mottagna gillanden:
  1 177
  Trofépoäng:
  846
  Blev medlem:
  29 december 2018
  Ja betalkoll är jättesmart att betala räkningar med om det kniper, jag fick höja mitt utrymme till 50 000 direkt och får inte ens handla på Klarna så förhoppningsvis borde du få det. Om du betalar räkningar med betalkoll borde du klara glappet.
   
 9. Terry_

  Terry_ V.I.P & LF entusiast - Trofépoäng: 4 127

  Inlägg:
  9 958
  Mottagna gillanden:
  6 074
  Trofépoäng:
  4 127
  Blev medlem:
  31 augusti 2012
  82% av svenska folket har en olycksfallsförsäkring. Inget du har genom facket/arbetsgivaren/hemförsäkring?
   
  Lize, Lasseman och Lilaros gillar detta.
 10. Sannaa

  Sannaa Gäst

  Glappet klarar jag med sparpengar, men den är de slut. Så när återkravet från CSN och kvarskatten kommer har jag inga pengar till det.

  Jag har försökt läsa på om betalkoll men fattar inte riktigt om man kan vara säker på alla räkningar fungerar, och jag har det mesta på autogiro tyvärr och då går det väl inte?

  Jag är nog mer oroad än jag behöver men när jag var ung hamnade jag i skuldfällan pga överkonsumtion och är livrädd hamna där igen. Och jag har trots min lön ganska små marginaler i vardagen. Dvs kvarskatten och csn kan jag inte betala tillbaka på några månader utan jag behöver lite tid annars går det snabbt åt skogen. Jag är så stolt över att jag tog mig ut det, inte halkat dit igen osv. Men är också medveten om att det är lätt halka dit och ännu lättare att halka efter när man har små marginaler.

  Jag hade satt av för de men sen kom en massa oväntade dyra utgifter. Rodde runt det men när jag sen blev sjukskriven för en skada gick det åt en hel del av det jag sparat undan och det sista går åt månaden utan inkomst. Men även om de inte gjort det räcker det som är kvar på sparkontot inte till CSN och skv. Och ingen av de är ju direkt möjliga att prata med och delbetala.

  Men om man använder lendo eller advisa ser man då innan om de kräver lönespec? Eller kan det komma som en överraskning?
   

Dela sidan