• Delta i vår namninsamling mot att fasa ut ränteavdraget på lån utan säkerhet: Skriv under här.

Lånforum.se rekommenderar

1. Krea - Jämför 30 företagslån
2. Froda - Upp till 15 miljoner
3. Creddo - Jämför 20 företagslån
4. OPR-Företagslån - Upp till 1 miljon

Företagslån

Diskutera företagslån i Sveriges största forum för lån. Här kan du diskutera räntor, företagslån utan säkerhet och de olika kreditgivarna. Så som OPR, Almi, Froda, Creddo och Kompar.
M
Svar
7
Visningar
2 K
Erik99
E
B
Svar
2
Visningar
3 K
Johan Ericsson
J

Företagslån forum: Allt du behöver veta om företagslån

Välkommen till vårt företagslån forum, där vi diskuterar allt som rör företagslån och finansiering för företag.

Vad är ett företagslån?

Ett företagslån är en typ av finansiering som företag kan ansöka om för att täcka olika kostnader och investeringar. Det kan handla om att finansiera en expansion, köpa ny utrustning, betala räkningar eller täcka löner under en tillfällig svacka. Företagslån kan vara både kortfristiga och långfristiga och erbjuds av både traditionella banker och alternativa långivare.

Olika typer av företagslån vi diskuterar i forumet

Det finns flera olika typer av företagslån att välja mellan, beroende på ditt företags behov och din kreditvärdighet. Några av de vanligaste företagslånen inkluderar:

 1. Banklån: Traditionella banklån är ofta den första typen av finansiering företagare tänker på. Dessa lån har ofta lägre räntor, men kan vara svårare att kvalificera sig för, särskilt för små och nystartade företag.
 2. Fakturabelåning: Fakturabelåning innebär att du säljer dina utestående fakturor till en långivare i utbyte mot en omedelbar betalning. Detta kan vara en snabb och enkel lösning för företag som behöver förbättra sin likviditet.
 3. Leasing: Leasing innebär att du hyr utrustning eller fordon istället för att köpa dem. Detta kan vara en bra lösning för företag som behöver dyr utrustning men inte har råd att köpa den kontant.
 4. Företagskrediter: Företagskrediter fungerar likt kreditkort och ger dig möjlighet att låna pengar upp till en viss gräns. Du betalar endast ränta på det belopp du faktiskt använder.

Hur ansöker man om ett företagslån?

Ansökningsprocessen för ett företagslån varierar beroende på vilken typ av lån du ansöker om och vilken långivare du väljer. Generellt sett kommer du att behöva följa dessa steg:

 1. Förbered din ansökan: Samla ihop all nödvändig dokumentation, såsom företagets finansiella rapporter, skattedeklarationer och en affärsplan. Ofta granskas din personliga ekonomi med.
 2. Jämför långivare: Undersök olika långivare och deras erbjudanden för att hitta det bästa lånet för ditt företag. Tänk på räntor, villkor och eventuella avgifter.
 3. Ansök om lånet: Fyll i ansökningsformuläret och skicka in din ansökan tillsammans med den nödvändiga dokumentationen.
 4. Vänta på besked: Långivaren kommer att granska din ansökan och göra en kreditbedömning. Detta kan ta allt från några dagar till några veckor, beroende på långivaren.
 5. Underteckna avtalet: Om din ansökan godkänns kommer du att få ett låneavtal att skriva under. Läs igenom avtalet noggrant innan du skriver under och se till att du förstår alla villkor och avgifter.

Tips för att hitta det bästa företagslånet med Lånforum

För att hitta det bästa företagslånet för ditt företag är det viktigt att jämföra olika långivare och deras erbjudanden. Fråga forumet om råd! Vilka erfarenehter har forumet? Här är några mer generella råd:

 • Ha en tydlig affärsplan: En väl genomtänkt affärsplan visar långivaren att du har en strategi för att använda lånet på ett effektivt sätt och att du är en pålitlig låntagare.
 • Se över din kreditvärdighet: En god kreditvärdighet ökar dina chanser att få ett företagslån med förmånliga villkor. Läs om detta i vårt forum om kreditupplysningar.
 • Jämför räntor och villkor: Räntor och villkor kan variera kraftigt mellan olika långivare. Jämför erbjudanden från flera långivare för att hitta det bästa lånet för ditt företag.
 • Be om råd: Prata med andra företagare, bokförare eller finansiella rådgivare för att få tips och rekommendationer om företagslån i vårt forum.

Slutsats

Att hitta det bästa företagslånet för ditt företag kan vara en utmaning, men genom att göra din research, jämföra långivare och förbereda en solid ansökan ökar du dina chanser att få ett lån med förmånliga villkor. Vårt företagslån forum är en utmärkt resurs för att lära dig mer om företagslån och få tips från experter och andra företagare.

Topp